Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
57215d509b72636f9c66d604c314987a.jpg

Sékszpír rásszistá!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kolompár Orbán, a felzárkózást turbó fokozaton végrehajtó romák legeslegértelmiségibb vezére felháborodott szózatot intézett a köztársasági elnök úrhoz a rajokat riogató rettenetes rasszizmus újabb hazai megnyilvánulása láttán.

Delejes félelem szállta meg ugyanis a szívét derék dájdádájdájt dúdoló dáridósunknak, menetelő bakancsosok betonszaggató lépdelésére ébred immár minden éjfélkor a rémálmok hatására. A hátborzongató horror egy náci, fasiszta, rasszista, kirekesztő és előítéletektől ellepett történet miatt lett úrrá hősünkön, csoda hát ha ebben a hitlerista hazában a rejtélyes félelem igazgatja kólanyakaló Kolompárékat? Olvassuk el mindannyian a sátáni gonoszság SS-es tettekben kicsúcsosodó tombolását leleplező levélkompozíciót!

Elnök Úr!
 
A múlt héten ellátogattam egyre nagyobbra duzzadó kicsiny családommal a Nemzeti Színházba, s bár az embereket színpadon mutogató társulat neve eléggé megriasztott, lévén a szélsőségesen náci,  fenemód fasiszta "nemzeti" szócskát biggyesztették az épület titulusába egyes romaritkító gárdista elemek, a feleségem megnyugtatott: "az Alföldi Robi a derék direktor, ő is éppolyan SS szorongatta diszkriminált, mint mi." Ez a mondat sajnos eloszlatta félelemmel dúsított feszültségemet, pedig ha tudtam volna, hogy maga a négyzetes nemzetiszocialista pokol fog kísérteni a szélsőségesek színháztermében, hát szaladtam volna egyből az országmegmentő ombudsmanhoz. Node rátérek a gádzsók gerjesztette gigarasszizmusra!
 
A nézőtéren kéremszépen minden egyes látogató fekete ruhában jelent meg! A Magyar Gárda és a masírozó müncheniek menetei óta pedig minden européer, megamód modernista, hangsebességgel haladó liberális tudja, hogy kifélék-mifélék viselnek ilyen felháborító színű öltözékeket. A nácik! A fasiszták! Ízlelgessük továbbá ezen fekete ruha hivatalos elnevezését: SMOKING! A szánalmas szótő (smoke) a füstre utal, a füstről pedig minden jóérzésű állampolgár a soára, a holokauszt hatalmas gaztettére asszociál, amikoris a gomolygó Zyklon-B füstje több millió raj romát küldött át a másvilágra. Tiltakozom, hogy fekete ruhákkal és smokingokkal gyalázzák meg a színházlátogató sznob nácik a kisebbségi áldozatok emlékét!
 
Ez a felháborító bevezető azonban kismiskának bizonyult az emberellenes előadáshoz képest... megelevenedtek a legsötétebb '30-as évek mérgezett mindennapjai! A delejes darabot a programfüzet szerint valami Szakeszpeár találta ki, ennek az angol nácinak pedig - később otthon utánanéztem - dárdarázót jelent a neve. DÁRDARÁZÓ! Nyilvánosan fenyegetik a cigányságot lándzsa általi halállal gárdistaközeli elemek. Nem elégedtem meg azonban ennyivel, tovább agyaltam a fasiszta firkász nevén, s megfejtettem egy újabb fogvacogtató fasisztaságot is, tudniillik (Sz)ake(Sz)peár neve két SS rúnát rejt magában. Hiába, a racionális roma agy előtt nincsenek lehetetlenek, ennyi egybeesés pedig nem lehet véletlen. Ki kell vezényelni a rendőrséget a "nemzeti" elé!

Végignéztem sajnos a darabot is. A náci munkája Othello címmel futott, s az egész téma kimerült a roma réteg rasszista gyalázásában, illetve olyan szégyenteljes sztereotípiák igaznak történő bemutatásában, melyek szerint a cigányok gyilkos lumpenelemek. A másságutáló mű elején ugyan még multikultista Mennyország honol szívünkben, lévén szemtanúi lehetünk egy fehér nő  (Desdemona) és egy raj fekete (Othello) házasságának, ez az idill azonban a tragédia végére semmivé foszlik, s náci módon ér véget az eszeszes sztori. A feketebőrű Othello kivégzi fehér feleségét, mintha csak a Kuruc.info valamelyik gyűlölködő cikkecskéjét látná az ember színdarabbá szintetizálva. Mélységesen felháborodtam, hogy a XXI. században hitlerista hecckampány folyhat a romasággal szemben!
 
A színdarab eredetének is utánanéztem a ]]>Wikipédiában]]>. Szó szerinti idézet következik: "az Othello fő forrása Giovanni Battista Giraldi Hecatommitti – Száz rege című mesegyűjteménye. (...) Giraldi erkölcsi mondanivalóját Desdemona által fejezi ki; európai nőknek oktalanság feleségül menni másik nemzet fiaihoz." Nyílt, tomboló fasizmus és rasszizmus! Elhatárolódom ettől a tébolytól, draskovicsi vizsgálatot, ombudsmani fellépést követelek! Ma még csak Szakeszpeár-féle náciságokat mutogatnak mosolyogva a Nemzeti Színházban, de holnap talán már roma könyvek máglyái fognak égni a Kossuth téren. Gusztos Péter képviselő úrral holnap petíciót fogunk a liberális értelmiség elé helyezni, melyben több Kertész Imre, Spiró György és Nádas Péter darabot, s nulla noname náciságot fogunk követelni. Kókler, gyűlölködő Szakeszpeár-féle fasiszta fűzfapoétizmus helyett legyen végre minőségi művektől hangos az ország legnagyobb színháza... mely természetesen szintén névcserére szorul! A náci titulusú "nemzeti" neve legyen ezentúl Zsidó-roma-magyar Színház. Így végre nem éreznénk magunkat diszkriminálva...
 
Nácizmusellenes üdvözlettel: Kolompár Orbán


Tor Salqvist
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Belföld (10) Autómánia (61) Politika (1582) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Mozaik (83) Jobbegyenes (2788) Flag gondolja (36) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Egészség (50) Sport (729) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>