Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
7b76e20ef62aee6c811fedfd96cd223b.jpg

Össztűz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A tudományosság, a szakszerűség, az elhivatottság, a pártatlanság, az igényesség, a haza iránti elkötelezettség látszatát keltve, belföldön és külföl­dön egyre intenzívebb támadás éri a Fidesz–KDNP-kormánykoalíció alkotmánytervezetét. Fél éve ismét szervezetten vonul fel a magyarországi értelmiségi elit egy része.

Irodalmárok, írók, újságírók, politológusok, filozófusok, egyetemi tanárok Esterházy Péterrel az élen, Kis János volt SZDSZ-elnök okfejtéseivel, Vásárhelyi Márián keresztül György Péteren át balliberális orgánumokban gyalázzák az alkotmányozást, az utolsó fogódzót, amely lehetőséget adna, hogy a nemzet kikerüljön a mély válságból, a szakadékból, ahová éppen ők taszítottak bennünket.

Azért azt látni kellett volna, tisztelt urak, hölgyek, akik most különösen érzékenyek a nép küzdelmekkel teli életére, hogy 2002 és 2010 között, az MSZP–SZDSZ-koalíció nyolc éve alatt jutott ide az ország. Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai vezényletével, a bankok asszisztálásával durván eladósítottak, a svájcifrank-alapú hitellel lehetetlen helyzetbe hoztak csaknem másfél millió embert. Kiárusították a nemzeti vagyont, a korrupcióval járó jókora hasznot a párttársak és szimpatizánsok zsebre rakták, azaz igazi mélyszegénységbe taszították a magyarságot, nem riadva vissza az emberek közötti gyűlöletkeltéstől sem. Állandósult a magyarság és a cigányság közötti művi feszültségkeltés és a rendre előjövő, alap nélkül megtervezett antiszemitizmus vádja.

Ezt nem lehetett látni? Ezt nem lehetett érzékelni? De bizony lehetett volna tudni, ha ,,érző szívük” csak egy kicsit is Magyarországért dobogott volna. Ám most új feladatot kaptak, meg kell húzni a gyeplőt, vissza kell fordítani a rakoncátlan szekeret a pénzvilág irányába, ahol nem számít a család, a nemzet, a történelmi múlt, a gyökerek, a hagyomány, az együvé tartozás öröme. S az új feladat lényege, hogy a könnyen felejtő emberekkel újra el kell hitetni: mindenért, a jelenlegi helyzetért is a változtatni akaró jobboldal a felelős.

Az alkotmányozás elleni frontnyitás új szellemi muníciót kapott. Elővették a régi, lejárató rákosista trükköket az új alkotmány, az új alaptörvény létrehozásának megakadályozására. Horthystáznak, Gömbös Gyuláznak, a feudalizmus bűzéről beszélnek, arról, hogy a Fidesz-kormány feltámasztja a középkort, a vármegyék és főispánok világát. Maguk mellé állítottak egy arisztokrata származású írót – no, nem volt nehéz –, aki már pamflettet is írt a szigorúan tárgyilagos Élet és Irodalomba Ujjgyak (2) címmel. A lényeg, hogy a neves alkotmányjogászok, szakértők, történészek, volt és ma is jelentős politikusok által íródott, aztán majdnem egymillió polgár véleményéből formálódott alaptörvény váljék nevetségessé, a röhej tárgyává. Egyes szélsőbalos véleményformálók nemcsak az új alkotmány identitását kérdőjelezik meg, hanem már arról értekeznek, hogy az ,,Orbán-alkotmányt, ha eljön az ideje, úgy kell majd kidobni a szemétre (ha úgy tetszik, a történelem szemétdombjára), ahogy van.” Idézet a Magyar Narancsból.

Hát így állunk a hazugságok, a dezinformációk tengerében. Úgy látszik, illúzió, hogy az ország kisebbik felével valaha is nemzeti együttműködés alakulhat ki. Úgy látszik, az is illúzió, hogy a hatalommegosztás legitimitása – mint más nyugati államokban – a demokratikus választásokon váltógazdaságszerűen történjék meg, és addig, amíg a győztes kormányoz az ország érdekében, a vesztes erő támogatja ebben való igyekezetében.

De ez nem történik meg. A kisebbik oldal nem akar részt venni a Nemzeti Hitvallás megalkotásában. Még ha volt is a szocialistáknak egy alkotmánytervezetük 2006-ban, amelyet Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti miniszter vetett papírra – még a Szent Korona szerepe is benne foglaltatott –, egy ideig titkosan kezelték, s bár a napokban előkerült, az MSZP jelenleg sem tartja magáénak. Túlságosan nagy a nézetkülönbség a haza, a szülőföld, a politikusi felelősség, Magyarország megítélése, a haza helye Euró­pában és a világban a politikusok és véleményformálók, valamint a sok millió választópolgár körében. Ezért kell olyan vasszilárdságú építmény, olyan új alkotmány, amely törvényben foglalva gazdaságilag, morálisan s akár katonailag is megvédi a magyarságot a felelőtlen, nem az ország, hanem az idegen érdekeket szolgáló kollaboránsoktól.

Antall József szófordulatával élve: tetszettek volna kétharmadot csinálni! Ezzel a lehetőséggel él most Orbán Viktor miniszterelnök, aki hosszú évtizedekre nem egypárti alkotmányt alkot meg, nem egy érdekcsoport alkotmányát, nem a középkorba réved vissza, hanem a választók többségének akaratát önteti törvénybe, amely az egész magyar nép érdekét szolgálja. Se többről, se kevesebbről nincs szó. Lehet tüntetéseket szervezni itthon és külföldön, hazugságokat terjeszteni a hazai és a külföldi újságokban, mert már egyre kevesebben adnak hitelt az országot lejáratni szándékozó zagyválóknak. Nyugaton sem szeretik, ha valaki a hazáját Quisling módjára elárulja.

Stefka István, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (6) Sport (729) Mozaik (83) Tereb (146) Történelem (17) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Gazdaság (702) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Heti lámpás (310) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2778) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Autómánia (61) Belföld (10) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>