Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
1cfa5db848d3e521da257a3c4add0c8c.jpg

Orbán Viktor: Történelmi bűn a Bajnai-csomag

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A mostani megszorítócsomag az MSZP csomagja, mivel a párt képviselői szavazták meg azt – mondta el Orbán Viktor a hírTV Péntek8 című műsorában. A Fidesz elnöke úgy látja, olyan gazdasági rendszert kell kialakítani hazánkban, hogy aki dolgozik, az boldoguljon. Ha privatizálni akarják a vízvagyont, akkor népszavazást kezdeményez a Fidesz – tette hozzá Orbán.

Biztosan tartalmilag is vannak azonosságok a húsz évvel ezelőtti beszédhez képest, de ami biztos, mindkettő egyenes beszéd volt – mondta el Orbán Viktor a múlt héten szombaton tartott kampánynyitó nagygyűlésről. Orbán szerint az ország állapota megköveteli, hogy nem  bonyolult okfejtéseket tartalmazó, hanem egyenes beszédet vár a választóközönség.  A polgári erők számára fontos, hogy időnként találkozzanak, hogy megerősítsék egymásban a hitet – tette hozzá. Orbán úgy  látja, vannak hasonlóságok a 20 évvel ezelőtti helyzet és mai állapotunk között. „1989-ben is úgy gondoltuk, hogy véget kell vetni egy korszaknak, és a mostani Gyurcsány–Bajnai-rendszert is le kell zárni.”  A Fidesz elnöke úgy vélte, a korszak legtipikusabb személye, úgy tűnik, eltűnt, de ennek ellenére a rendszer megmaradt. „Mindenki egy korszakot akar lezárni, ami nagyon hasonló a 20 évvel ezelőtti közállapotainkhoz.”

„Nagy változásokat akarunk elindítani”

A Fidesz elnöke a következő kormány feladatairól elmondta, hogy nagy változásokat kívánnak elindítani. El kell takarítani a romokat, megállapítani a kialakult helyzetért a felelősséget, majd hozzá kell fogni az ország újjáépítéséhez – fejtette ki a pártelnök. Orbán szerint a rendszerváltás elején lévő demokrácia normáihoz való visszatérésre is szükség van.  „Fontos a kirekesztő magatartás elleni fellépés, azonban az igazi gondok a magyar gazdaságban keresendők” – mondta a Fidesz elnöke. Orbán úgy vélte, olyan gazdasági rendszert kell kialakítani hazánkban, hogy aki dolgozik, az boldoguljon. Azt tapasztalja mindenki, hogy az ügyeskedők járnak jól, nincs meg a dolgozó ember elismerése – tette hozzá.

A Bajnai-csomag történelmi bűntett, csak azért létezhet, mert a szocialista–szabad demokrata képviselők ezt megszavazzák, ez az MSZP megszorítócsomagja – hangsúlyozta Orbán. 200 ezer munkahely megszűnésével fenyeget a csomag – tette hozzá. Kétszer bukott már meg a megszorítások politikája, miért próbálkoznak harmadszorra? – tette föl a kérdést Orbán Viktor, aki szerint ez a csomag az ország jövője szempontjából bűn.

Orbán: Az MSZP soha nem magától vesz el

A 13. havi nyugdíj kapcsán Orbán elmondta, hogy az egy nyugdíjemelés volt, aki ezt elveszi, csökkenti a nyugdíjakat, így annak értéke akár 10-12 százalékkal is csökkenhet. „Ha valami baj üti föl a fejét a gazdaságban, akkor rögtön elvesznek, de sohasem maguktól.” A Fidesz elnöke arra hívta föl a figyelmet: ne feledjük el, hogy a baloldali politikusok a saját oldalukon végezték el a legnagyobb rombolást. „Egy nagytőkés csoport elvette a politikai közösségüket a baloldaliaktól” – tette hozzá. A politikus szerint nem az elesettek és szegények érdekeit képviselő politika folyik jelenleg Magyarországon. Az egy hónappal ezelőtti miniszterelnök-jelölési procedúráról szólva Orbán kijelentette: a kormányfői székről a választóknak kell dönteniük, ezért ennek a kérdésnek akkor lesz ismét súlya, ha a következő kabinet világos választás után kap felhatalmazást.

Vállalkozói forradalomra van szükség

A Fidesz elnöke úgy látja, hogy a jelenlegi kabinet le akarja beszélni az embereket a választásról, hangsúlyozván, hogy „a nép nem elég szakértő”, és hogy a választás drága és időhúzó. Ezzel szemben Orbán úgy látja: Magyarország a mi országunk, mi döntjük el, mi lesz vele. A polgári kormány miniszterelnöke elmondta azt is, hogy minden választásnak komoly következményei vannak. Úgy látja, a 2004-es EP-választás eredményeképpen bukott meg Medgyessy Péter kormánya, a szociális népszavazás következményeképp a koalíció felbomlását említette a pártelnök.

„Most is lesz egy választás: súlyos következményei lesznek, lehet hogy egy új választás”. Orbán szerint a júniusi voksolás hatással lehet a következő országgyűlési választásokra is. „Kell hogy füle legyen a következő kormánynak a közbölcsességre, azt be kell építenie a programjába” - vallja a Fidesz vezetője, aki szerint „vállalkozói forradalomra” van szükség. Ez alatt azt érti, hogy a következő kabinetnek el kell hárítani minden akadályt, adócsökkentéssel és a korrupció visszaszorításával. Orbán kijelentette azt is, hogy a szocialisták most a vízvagyon rejtett ellopására készülnek, amelynek véghezvitele esetén népszavazást fognak kezdeményezni.

MNO

Hozzászólások

Tinkmara
2016-01-28 13:27
Áldott Karácsonyt Neked is Balázs! Köszönöm a karácsonyi gondolatokat, s hiszem, hogy igazad van. A szeretetnél nincs erősebb.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mondom a magamét (7546) Belföld (10) Sport (729) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Tereb (146) Gazdaság (705) Tv fotel (65) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>