Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
hvg-logo2.jpg

A Szabad Nép tempóba kapcsolt HVG-ről

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Meglehetősen sűrű anyagot hozott le a hvg.hu amolyan riport gyanánt Deutsch Zoltán filozófiatanárról, aki a Vörösmarty Gimnáziumban (korábban Makarenkó utcai Gimnázium) okít, de már nem sokáig.

A Vörösmarty amúgy egy eléggé híres gimi, ide jártak a Pál utcai fiúk Vörösingesei és ez volt a kommunizmus éveiben – a Makarenkó utcában természetesen – a „kommunista nevelés mintagimnáziuma”. A kilencvenes években híres volt a dráma tagozata, aztán jött a hanyatlás kora, és lett belőle egy átlagos pesti gimi.

Zalavári N. a hvg.hu ifjú titánja nemrég tűnt fel, de azóta számos izgalmas írással örvendeztetett meg minket. Neki köszönhetünk számos szívszaggató migránsos beszámolót, melyek esetében mindenki jobban járt volna, ha a fogalmazásokat „abszurd” jeligével a Magyar Írószövetség portáján hagyja.

Ugye emlékszünk a második feleségnek felcsapó, kissé kövérkés migszolos nők lélekhasító történeteire?

Na hát N. kisasszony ismét lecsap, új hőse Deutsch Zoltán, aki már a beköszönő képen idézi a saját korában is idegesítően fos Holt költők társaságát azzal, hogy fellép az asztalra, miközben „filozófia tanárként” – remélhetőleg – épp Guattarit vagy Saul Alinsky-t magyarázza az aktivistává indoktrinálni célzott, de koruknál és hülyeségüknél fogva arra fogékony diákjainak.

Sajnos már a leadből kiderül, a klerikális reakció a szabadság és haladás e kicsinyke szigetén is lecsap: tárgyát elsöpri az erkölcstan és a hittan. Nincs többé dekonstrukció, nincs többé marcizmus, nincs többé Felvilágosodás a Józsefvárosi Főreálban. Engedjük szabadon könnycseppjeinket!

„33 órát tanított egyfolytában filozófiát a Vörösmarty Gimnázium tanára, így köszönt el tantárgyától, melyet jövőre már fakultatívan sem választhatnak a diákok – a kötelező tantárgyak listájáról kiszorította az erkölcstan és a hittan.”

Erős kezdés ez egy huszonéves szerzőtől, mert felmerül a kérdés, hogy a reinkarnáció egy furcsa esetével állunk-e szemben, miszerint Zalavári N. konkrétan 1951-ből jött ide egy szovjet prof által felturbózott Volgával, és mint fura időutazó indít kapásból a „sztahanovizmus + klerikális reakció” kombóval. Akármennyire is gyanús, hogy Marty McFly konkrétan tavaly októberben ért földet, azért ez mégis meredek lenne. De folytassuk a gyémántkemény mozgalmi szöveget!

„19 óra 8 perc. Felállva tapsol mindenki. 1933 perc tiszta filozófia. Ebből összesen 55 perc pihenés az engedélyezett 160 helyett. A rekordkísérlet alatt folyamatosan orvos és rekordbiztos figyelte a tanár úr minden mozdulatát, kezdve attól, hogy elég folyadékot fogyaszt-e, odáig, hogy megtartja-e a kötelező szüneteket.”

A sztahanovista dolgozó érdemérem semmi, itt valaki keményen hajt a Szovjetunió és a Munka Hőse valamint a Lenin-érdemrend Aranyfokozatára. Itt ez már nem is egy makarenkói nevelő, hanem maga az oktatásügy Vaszilij Grigorjevis Zajcevével állunk szemben. Kicsit sikerült be is tolni egy kondenzcsíkot a nemzetiszínű nacionalista boxerünkbe ezen a ponton, be kell valljuk.

“Deutschnak már alig van hangja, de azt mondja, még maradt benne 1-2 óra. A diákok sorban állnak, hogy gratulálhassanak és még mindig ezer kérdés szállingózik Platónról, Descartes-ról, Heideggerről meg a szofistákról.”

Na jó. Azt hiszem erre mondaná már maga Marx, hogy: „…ganze alte Scheiße.” Egy másik idézettel élve: „A történelem ismétli önmagát, de ami elsőre tragédia, másodjára komédia.” Ezt szintén Karl bácsi mondta pucéron várva a londoni lakásában, hogy megérkezzen a gazdag haver, a gyártulaj Engels apanázsa.

Az ötvenes évek frissen, „marxista esti egyetemeken” kiképzett „új pártértelmiség” nem tudott sokkal többet, mint a Zalavári N-hez hasonló tátikás-belvárosi-aktivista szabadbölcsészek, csak adott esetben, ha épp nem hasonló cikkeket írt, körmöket tépkedett, padlásokat söpört, veséket vert le. Majd megöregedve SZDSZ-t alapított, rendszert váltott, majd „független értelmiségiként” halt meg – de ez már a keserű mindennapjaink része. Előbbi szüleink és nagyszüleink, utóbbi a mi tragédiánk.

Az ő gyerekeik, unokáik, magánegyetemről HaHázó, elitgimiből kockásingező gyerekek-unokák meg a komédiánk.

Eljött azonban az „ismétlés pillanata”, amikor eldőlt, Zalavári N. kisasszony, huszonegykét évesen, magánegyetemről pénzért vett büfé-ruhatár diplomájával zsebében, hivatásos baloldaliként rebootolja nekünk a hvg.hu hasábjaira az ötvenes éveket. Eldőlt az is, hogy az átrendeződő sajtópiacon a Szabad Nép és a kommunista propaganda pártsajtó megszűnése által teremtett vákuumba szippantódik be a korábbi demokratikusellenzéki sajtó, miután szemmel láthatóan nem tud magával mit kezdeni.

A közelgő tavasz és ezáltal tüntetési szezon előtt pár jótanáccsal szolgálnánk a hvg.hu-nak és a feltörekvő Zalavári N.-nek, hogy milyen módon kell feldolgozni és lebonyolítani a közelgő kormányváltó fülke-ellenforradalmat:

A napköziotthonok dolgozói a rájuk bízott gyerekeket vonultatták fel egy tábla alatt: „A szabadság szellemében nevelünk”.

Ez így maradhat is. A szabadság szelleme tök menő, de a dolgozók lehetnének a hatás kedvéért kockásingben.

A Textilkombinát óriási Lenin, Sztálin, Rákosi képpel ment, s dolgozói egy csoportja népi demokráciánk zászlóit lengette mosolygó arccal.

A képek legyenek Obama, Merkel és Soros György. A népi meg olyan izé, jó, a demokrácia úgy jó, ha liberális.

A Konzervgyár óriási konzervdobozzal, a Ruhagyár ember nagyságú, aláírással teli békeívvel („Üzemünk minden dolgozója aláírta”) haladt. Utóbbi teherautóján „szorgalmasan kattogtak a varrógépek”.

Békeívek helyett jöhetnek a vasárnapi zárvatartást elsöpörni szándékozó MSZP-s népszavazási ívek.

A kertészet lovaskocsiján virágokat gyomláltak és öntöztek, a Magasépítés dolgozói a kocsin keverték a maltert, a Kenyérgyár dolgozói pedig malomkeréknyi, kalácsból készült ötágú csillagokat vittek a kocsin.

Ő… nem kell vörösnek lennie amúgy. Legyen fehér, és máris mehet. Vagy sárga… Annak örülni fognak a kínaiak.

A MÁV egy egész vasúti őrházat vitt a teherautón, vele szemafort, váltót, sorompót, s a váltón persze szabad volt az út a szocializmus felé. A kocsiról Samu bácsi nagy dolláros zacskót lógatott ki és ez után szaladt Churchill, Franco és Tito.

Ez majdnem olyan jó, mint anno Bajnai és Dopeman hungarocell-Orbán rúgdosós performansza, szóval itt is lehetne mondjuk, hogy Mészáros, a Lázár testvérek és Habony Árpád rohan a pénzeszacskó után, miközben a váltó a Megváltó Kormányváltás felé mutat, miközben a MÁV dolgozók (nyilván) fizetésemelésért sikoltoznak.

Az „imperialista lakáj Tito iránti megvetésüket” a DÉMA cipőgyár dolgozói azzal fejezték ki, hogy láncon vezették az érdemrendekkel telerakott véres handzsáros Titót, a Teherfuvar NV dolgozói pedig ketrecben mutogatták a jugoszláv marsallt. A jogászok bírói talárba öltözve békebíróságként ültek össze egy nyitott teherautón s ott láthattuk mindjárt ítéletük eredményét is: akasztófán lógni a népek hóhérait, Trumant, MacArthurt és Titót.

Fú világpolitika!! Nyilván Putyin, és az ő csahosai, Orbán meg Assad! Ők így, együtt, egymás mellett! Elszámoltatás! Igazság! Korrupció! Stadionok! Még lehetne odatenni Trumpot, Hitlert vagy valami tetszőleges jobboldalit: Habonyt, Andy Vajnát, Mészárost, Simicskát már nem, mert ő haladó lett, de a Lázár tesókat és máris a ketrecben mutogatott Putyin seggét nyaló Orbán és az ő seggét nyaló többi fidesznyik burzsoá látványa máris maga a balos vizuális orgazmus.

A gyermekklinika ápolói pólyában apró babákat vittek a hídon (remélhetőleg játékbabákat), a lap szerint ezzel is azt juttatták kifejezésre, hogy a jövő nemzedékének gondozásával akarják erősíteni a béketábort.

Ide jöhet az összes korházi dolgozó, élükön a „fekete ruhás nővér” az RTL Klub és a Házon Kívül új kedvence, aki hangjában Paganinit megszégyenítő terc-rezegtetésekkel tud sírni a kihasznált nővérek, a rozsdás vascsövek, az elvándorló orvosok, a haldokló gyerekek és sorvadó nyugdíjasok szívszaggató kálváriájáról.

A Szegedi Nemzeti Színház vörös drapériás autójának tetején fehér ruhás női alak békegalambot tartott, mögötte pedig szovjet munkás mutatta előre az utat a világ népeit jelképező egy-egy sötét bőrű, kínai és fehér bőrű dolgozónak.

Gulyás Marcika, a Krétakör, Pintér Béla, Alföldi Lóbelt, Hegedűs D. Géza ezt a csodálatos akciószínházat a lehető legnagyobb posztmodern tökélyre fogja vinni. Lehetőleg NKA támogatással, mert a Fidesznek fontos az elfogulatlanság látszata.

Az Ifjú Gárda Fiúotthon Makarenkó-telepének kicsinyei orosz népviseletben népi táncot jártak s táblájukra hálás szavaikat írták: „Köszönjük a boldog gyermekkort, Rákosi pajtás!”

Minek ide népviselet? Egy platós kamion kell technó, és bikiniben rázni a végén. A boldogságot meg prosperitást meg lehet köszönni Merkelnek, az Európai Uniónak, Soros Györgynek, Obamának, a Demokráciának, a Köztársaságnak, majd Bajnainak, Gyurcsánynak, a Nagy Mester Leghűségesebb Pajtásainak és tanítványainak.

“Tudósítás az 1951-es május elsejéről. Délmagyarország 1951. május 3.” és “Tudósítás a 2016-os május elsejéről. Heti Világgazdaság, 2016. május 3. Zalavári N.”

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2793) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7560) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Belföld (11) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Életmód (1) Egészség (50) Gazdaság (706) Sport (729) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>