Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
881909545572afb6ae7e932514001981.jpg

Orbán: Senkit sem hagyunk az út szélén

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke bizakodással tekint a júniusi EP-választások elé – hangzott el azon a rendezvényen, amelyen a Fidesz „Igen, Magyarország többre képes!” című programját mutatták be. 


mno.hu

„Hosszan mutatom, hogy ők is lássák” – kezdte Orbán Viktor a Fidesz EP-választási programjának bemutató konferenciáján, kezében az „Igen, Magyarország többre képes!” dokumentummal. Elkészült a Fidesz programja, mely egy európai program – tette hozzá.

A párt elnöke – utalva a programbemutatón vendégként jelen lévő Wilfried Martensre, az Európai Néppárt elnökére – azt mondta: jó olyan családba tartozni, ahol büszkék lehetnek a család fejére, s Martenst ilyen embernek és politikusnak ismerhette meg a világ Orbán szerint. „Martens harcos politikus” – vélekedett, majd hozzátette: a néppárt feje olyan ember, aki ha kell, odacsap, ha kell, azt mondja: „a végén találjatok egy intelligens megoldást”.

Orbán Viktor elmondta: nem könnyű csatába bocsátkozni. „Még nekünk sem egyszerű rászánni magunkat a kampányra. Nem mindegy, ki megy elöl” – tette hozzá. A Fidesz elnöke azt mondta: nyugalmat kölcsönöz neki, hogy Schmitt Pál vezeti a párt listáját, és így bizakodva vonulnak a csatába.

Orbán kitért a Wilfried Martens beszédében elhangzó kérdésre is: „Mi történt itt 2002 óta?” A Fidesz elnöke a kérdést megválaszolva azt mondta, Magyarország problémája abból ered, hogy a 2002 óta egymást váltó szocialista kormányok „felrúgták a rendszerváltás egyik legfontosabb egyezségét”: külföldi hitelt vettek fel politikai haszonszerzés, jóléti kiadások fizetése céljából.

Meg kell védeni az országot!

„Ez a szocialista politika csődje, ez tette tönkre hazánkat” – közölte Orbán. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke megjegyezte azt is, hogy van egy ügy, egy „komoly kihívás”, amellyel egész Európának szembe kell néznie, ez pedig a munkanélküliség. „Jó hír, hogy Európa kormányai megtalálták a megoldást, rossz hír, hogy a jelenlegi magyar kabinet nincs köztük” – jelentette ki Orbán, hozzátéve, hogy 1990 óta 1,5 millió munkahely szűnt meg hazánkban, ebből félmilliót sikerült újrateremteni.

A polgári kormány miniszterelnöke úgy látja, hogy „Magyarországnak ezért egymillió munkahelyre van szüksége ahhoz, hogy minden nyavalyája és makrogazdasági problémája eltűnjön”. A Fidesz elnöke megjegyezte, hogy a Bajnai-kormány tevékenységének köszönhetően várhatóan kétszázezer munkahely fog megszűnni. „Európában egyedül ez a kabinet próbálkozik megszorításokkal” – jelentette ki. Ezért a június 7-i választás legfontosabb tétje az, hogy meg tudjuk-e védeni az országot – mondta Orbán. „Meg kell állítani a kormányt” – közölte.

El kell menni szavazni

Orbán úgy látja, meg fog változni a világ, a válság csak kísérőjelensége egy fundamentális átalakulásnak. A világ más lesz a válság után, a változásnak nagy kihatása lesz a nemzetközi kapcsolatokra, a nemzetekre – tette hozzá. A nemzeti következmények kapcsán kifejtette: az állam és a gazdaság viszonya nem lesz ugyanaz, mint korábban. Az államok nem engedhetik gyeplő nélkül a lovakat, más lesz a politika és a gazdaság viszonya – hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

Orbán szerint mind Európának, mind az EPP-nek meg kell adni ezekre a kérdésekre a választ. Miért akar a Fidesz választást nyerni? – tette föl a kérdést a pártelnök. Orbán kijelentette: azért akarják megnyerni a voksolást, mert Magyarország többre képes. „Be akarjuk bizonyítani, hogy szemben azzal, ami az elmúlt hét évben történt, senkit sem hagyunk az út szélén” – tette hozzá.

Orbán kijelentette: föl fogják szabadítani az ország elnyomott energiáit. Szabadabb életet teremtenek, mint a szocialisták – tette hozzá. Orbán szerint az új irány maga a szabadság. Orbán úgy vélte,  napjainkban egy kormányt bojkottálni azt jelenti, hogy el kell menni szavazni. „Csak így lehet rávenni őket, hogy hagyják abba, amit csinálnak.”

A Fidesz elnöke úgy látja: maréknyi milliárdos áll szemben az egész országgal, s napról napra tönkreteszik azt. Orbán végezetül kijelentette, hogy június 7-én feltétlenül el kell menni szavazni.

 

Hozzászólások

Lalipapa.
2016-01-28 13:27
KEDVES Magazin ! Szeretném tudni a Mészöly -könyv címét! Kérem megküldeni szíveskedjenek. Köszönettel dr Ván Lajos, hűséges olvasójuk.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Mozaik (83) Gazdaság (702) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Mozi világ (440) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Vetítő (30) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Politika (1582) Tv fotel (65) Belföld (10) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>