Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
f99cdd215a49dea2a052ad397ee0cab8.jpg

Orbán: A Gyurcsány-Bajnai-korszak reformálhatatlan

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A pécsi időközi polgármester-választás megmutatta, hogy az emberek nyitottak a változásra - mondta Orbán Viktor, aki a Fidesz keddi elnökségi ülése után a pécsi időközi polgármester-választáson győztes Páva Zsolttal együtt tartott sajtótájékoztatót.

A pártelnök szerint a megszorító Bajnai-csomag újabb 200 ezer munkahely elvesztésével fenyeget. Páva Zsolt úgy fogalmazott: "történelmet írtunk Pécsett".

A pécsi Fidesz kiérdemelte az emberek bizalmát, amit a voksoláson kapott - mondta el Orbán Viktor. A Fidesz elnöke szerint itt az ideje abbahagyni az emberek távoltartásáról szóló klisék hangoztatását. "Ha elmennek az emberek szavazni az ország jelenlegi, nehéz helyzetében is, az azt mutatja, hogy nyitottak a jövő iránt" - mondta Orbán, majd hozzátette: az egyik legfontosabb dolog, hogy 2006-ban is hasonló részvétel volt Pécsett, ami azt jelenti, hogy a helyieket érdekli a jövőjük.

A Bajnai-csomagról a Fidesz első embere kifejtette, hogy az 200 ezer munkahely elvesztésével fenyeget. A pártelnök bízik benne, hogy az emberek a helyzet rosszabbodásával egyre nyitottabbak lesznek a változásra. A Fidesz elnöke a pécsi eredmény kapcsán ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ha a változást akaró jobboldaliak egy irányba szavaznak, akkor nagyarányú győzelem születik, ezért minden olyan kísérlet, amely megpróbálja "megosztani, farigcsálni, forgácsolni" az egyébként masszív jobboldali szavazóközösséget, az valójában a baloldal malmára hajtja a vizet.

Az EKF-ről Orbán elmondta: egyelőre úgy tűnik, a veszett fejsze nyele után kénytelen a város menni, de ha megfelelő javaslatok érkeznek az MSZP-SZDSZ-többségű parlamenttől, akkor a Fidesz kész ezeket támogatni. Orbán kijelentette: a jelenlegi kormányon az idő túllépett, a Gyurcsány-Bajnai-korszak reformálhatatlan. "Ha túl tudunk lépni ezen a korszakon, és Magyarország sikeres demokratikus állam lesz, a baloldal is meg fog újulni" - mondta. Orbán a jelenlegi közéletet legjobban példázó dolognak azt nevezte, hogy egy párt beáll egy jelölt mögé, majd miután az vesztett, utána úgy tesz, mintha ott se lett volna.

A pécsi úgynevezett olajfa-koalícióról Orbán elmondta, hogy az csupán egy szomorúfűz. A Fidesz készen áll egy új választásra és arra, hogy végrehajtsa programját - tette hozzá. A pártelnök a Fidesz esetleges kétharmados győzelmét firtató újságírói kérdésre elmondta: kizártnak tartja, hogy az létrejöjjön.

Történelmet írtunk a városban. Az emberek a valódi változás programja mellett szavaztak - mondta el Páva Zsolt, Pécs újonnan megválasztott polgármestere. Páva szerint Pécs és a pécsiek nyertek, és megmutatták, hogy valódi változásra nagy szükség van. A politikus kijelentette: nyitott minden együttműködésre az EKF-program sikere érdekében. 
 

gondola.hu

Hozzászólások

lpollo
2016-01-28 13:27
Én sem arról vagyok híres, hogy konfliktuskerülő rózsaillatú fogalmazványokat szoktam írni, de a cikk első néhány mondata még engem is meglepett. Gondolkodtam is, hogy ilyen szövegkörnyezetben megjelenjen-e a nevem, ám a dolog annál sokkal fontosabb, hogy mindenki érzékenységére figyeljek. Folytköv.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Belföld (10) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7536) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Gazdaság (704) Életmód (1) Mozi világ (440) Tereb (146) Egészség (50) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Történelem (18) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Kultúra (7) Jobbegyenes (2786)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>