Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
81f83089997b67885217762070d14acf.jpg

Multikulturális álliberalizmus

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szitokszó lett Európában a multikulturális és a liberalizmus mint jelző. Mondhatni erre, hogy végre, meg azt is, hogy jaj. Normális ember valahol e két véglet közt keresi a saját és közössége igazát.

Most, hogy eljött hozzánk Európa a Sziget Fesztiválra, a rendőrség gyorsmérlege szerint kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt huszonnyolc embert fogtak el a rendőrök az idei fesztiválon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság összesen 321, a szigeten elkövetett bűncselekményről szerzett tudomást; ebből 121 zseblopás volt, 139 esetben sátrat fosztottak ki. A tegnapi közlemény szerint 59 emberrel szemben kellett „személyi szabadságot korlátozó intézkedést” alkalmazni. A fesztiválon ezer rendőr teljesített szolgálatot. A szervezők mérlege szerint a fesztiválozók nyolcvan százaléka a határainkon túlról érkezett, s a tudósítások arról szólnak, hogy már a büfések is angolul érdeklődtek a kedves vendégtől, mit óhajt fogyasztani.

Ilyenkor a magyar fiatal joggal mondja azt, hogy a Sziget mégiscsak a Sziget, tessék őt békén hagyni, ő bulizni akar, tud ő is angolul annyit, hogy megkapja azt, ami neki kell/jár. De mondhatja azt is, hogy vannak olyan fesztiválok is, ahol gyakorlatilag nincs bűncselekmény, ahol senki ellen nem kellett „személyi szabadságot korlátozó intézkedést” foganatosítani, mert nem volt miért.

Ez a mi saját kis hazai multikulturalizmusunk, mindenki ott fesztiválozott, ahol akart. Ilyen értelemben Magyarország igenis liberális, nem kötelező ott berúgni, ahol nem érdemes, még a mértékletesség is lehet olyan vonzerő, amely növeli a szabadságérzetünket.

Ilyen értelemben tehát nincs semmi baj.

De Európa, amelyhez oly későn engedtek az erős európai államok csatlakozni minket, tényleg bajban van. Jönnek az arabok, más keleti népek, zavarognak az angliai fiatalok, törnek-zúznak, értelmetlenül. Bandákban fosztogatnak, fene nagy szabadságukban ölnek is, ami a lehető legdurvább megsértése a személyi szabadságnak. Eddig a bobbykat mérhetetlen tisztelet övezte, kedvesen mosolyogtak, szolgáltak és védtek, nem úgy, mint a mieink az őszödi beszéd évében, a forradalom évfordulóján. Bajban vannak, mert nem késlekedhetnek a közbeavatkozással, de azt sem várhatják tétlenül, amíg a bandák génhibás véleményvezérei elrikkantják magukat: „Go!”

Történészek, kriminálpszichológusok, szociológusok, parlamenteken kívüli és belüli pártok politikusai szajkózzák saját rögeszmerendszerük vektorainak eredőjét, a közhelyeket. Baj van az ifjúsággal, baj van a családokkal, baj van a gazdasággal, a kultúrával, a közerkölcsökkel, persze az euróval is. Nincs vége a felsorolásnak, mint tudjuk, egyik baj szüli a másikat. A szegény szülők meg szülik tovább a szegény gyerekeket.

Két szó alig hallik ki a zsivajból: a nevelés és a szeretet.

Így, tanévkezdet, fesztiválvég előtt érdemes felidézni a nagy magyar írót, Móricz Zsigmondot, aki szerint az iskola arra való, hogy az embert előkészítse az életre, hogy mire a gyermek önálló lesz, ne csak akarata, tudása is legyen. „Nekem olyan iskola kell, ahová a gyerek repül! Nekem olyan tanár kell, akitől az osztály meghatottságtól sírva búcsúzik az érettségi előtt. Én, ha miniszter lennék, kémeket küldenék ki, s minden olyan tanárnak felemelném a fizetését, akitől boldog hálakönnyekkel vesznek búcsút a gyerekek, s minden tanárt fegyelmi elé állítanék, aki előtt rettegve és sírva, a félelem és fájdalom könnyeivel állanak meg a gyerekek.”
Bajban vannak a nyugatiak, mert nem olvasták azt a Nyugatot, amelyet Móricz Babitscsal szerkesztett. És bajban leszünk mi is, mert nem olvastuk a Móricz Zsigmond szerkesztésében megjelenő Kelet Népét.

Kelet népe és Nyugat népe ma egymásra mutogat. Eszmék és kövek párban repkednek a londoni utcán. A torz ballisztikus görbe jelzi: Európa köznapi barbárságán már nem segít se a liberalizmus, se a multikultúra.

Apáti Miklós, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Nézőpont (1) Mozaik (83) Egészség (50) Belföld (10) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Autómánia (61) Tereb (146) Gazdaság (702) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Heti lámpás (310) Politika (1582) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Sport (729) Jobbegyenes (2778)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>