Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
8cd340f662b281dda1d77ff9ec80a740.jpg

Miért téved a baloldal?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Olvasgatva egy a Népszabadságban megjelent cikket – amit az E14 honlapja is közölt – az ember sokadjára is elgondolkozik azon, hogy mi is jár egyes baloldali "értelmiségiek" fejében.

A korábban még bicskanyitogató feltételezések mára inkább gyengécske próbálkozásokká silányodtak, de megmutatják, hogy a magyar baloldal képtelen a XXI. század kihívásainak megfelelően gondolkodni.

Mint az említett cikk is mutatja, képtelenek elszakadni egy negyedszázados sémától, s így természetesen nem is érthetik az Orbán-kormány működése mögött húzódó logikát.
 
 
Próbálják a már meghaladott keretekbe beleerőltetni a belpolitikai események értelmezését, s ez szükségszerűen vezet ahhoz, hogy teljesen elszakadnak a valóságtól. A sajtószabadság és a jogállamiság megszüntetéséről beszélnek – szabadon a közmédiában. Eközben nem tudnak egyetlen érdemi választ sem adni a hétköznapi polgárok problémáira, így egyfelől marad szokásos rettegő szólam, másfelől pedig az ]]>ígérgetés]]>.
 
Ha összehasonlítjuk az elmúlt évtized szocialista kormányait és az Orbán-kormány munkáját látványos a különbség. 2006 után a pillanatnyi túlélés logikája dominált. Előbb a Gyurcsány-kormány ámokfutásában az őszödi  beszéd után: állandó kapkodás, újabb és újabb ötletek, amiknek a végrehajtása rendre kudarcba fulladt. A 2009-ben a hatalomra került Bajnai-kormánynak pedig már a puszta léte is csak a szocialista klientúra egy évvel hosszabb élősködését segítette.
 
Velük szemben a jobboldali kormánynak a történelem legnagyobb világválságait megidéző helyzetben kellett helytállnia, és így is képes volt egy víziót felfesteni, s annak megvalósításához fogni. A kormányzás vezérvonala a munka becsületének helyreállítása, s az erkölcsében megrontott ország talpra állítása. A munkára és az erkölcsre épülő társadalom a jövő sikerének a kulcsa. A Nyugat, és különösen Európa nem azért torpant meg, mert eljárt fölötte az idő. Csupán azért, mert az elmúlt évtizedekben elkényelmesedett, s megfeledkezett azokról az erényekről, amik sikeressé tehetik.
 
 
A munka értéke, becsülete és az innováció az, ami sikeressé teszi a társadalmakat. Európa ennek köszönhette az újkori sikereit, s ez az, amit ma a Kelet kezd felfedezni. S miközben a magyar baloldal a múltban rekedt, a mai magyar kormány képes jövőképet is festeni.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Nézőpont (1) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Tereb (146) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Jobbegyenes (2791) Sport (729) Mondom a magamét (7557) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Életmód (1) Gazdaság (706) Kultúra (7) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>