Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
eea71471634d77a77bb27e7fd9aee197.jpg

Közkinccsé tette fájó élményét a Hazugságrém

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A pszichiátriának óriási kincs az utóbbi hetek közéleti perverziója. Csak remélni lehet, hogy kutatóintézetek rögzítik a filmfelvételeket, a kimondott és leírt szavakat.

„Minden kurzusnak vége van egyszer, a szégyen viszont marad: a tisztességtelenség, az árulás, a köztársaság, a demokrácia elárulásának szégyene” – tette közkinccsé keserves tapasztalatát a Hazugságrém.

Hét év után kibuggyant belőle.

Noha lázas elméjével önmaga előtt is rejteni igyekezett, hogy tisztességtelen volt, elárulta a köztársaságot, szétverette, szétlövette a demokráciát, de szenvedett tőle. Tudata alatt ott feszült a fájdalmas élményanyag.

És most kitört belőle.

A régi kommunista módszer segített neki: másokat megvádolni azzal, amit ő követett el. Ellenfeleire öklendezte saját megemésztetlen galádságait. Ezek a csomók 2006-óta, lelepleződése óta kínozták.

„Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet.”

Mindezt egy miniszterelnök mondta, az, aki a köztársaság polgáraiért felelt. Őket csapta be. „Tudtuk, hogy amit mondunk, az nem igaz. Hazudtunk reggel, éjjel, meg este.” Ez színtiszta árulás: a köztársaság elárulása.

Alkotmánysértés.

Elrejtette a közérdekű adatokat a választók elől. Ezért önmagát kellett volna letartóztatnia annak, aki az alkotmány szerint épp felel a szabályok betartatásáért. Nem hogy nem tartotta be, ő maga sértette meg azokat.

Az akkori legfőbb ügyész nem mert lépni.

Érthető, hiszen rendőrök állomásoztak egyes középületekben. Erőt mutatott az államvédelem, majd a tömegbe is lőtt – igaz, „csak” gumitöltényekkel. Ez is a köztársaság elárulása, és a demokrácia durva megszégyenítése volt.

Érezte ezt a Hazugságrém is.

Hét éven át fojtotta magába a szégyent. Csakhogy: „a szégyen viszont marad: a tisztességtelenség, az árulás, a köztársaság, a demokrácia elárulásának szégyene.” A hazugság, a hamisítás, a tömegbe lövetés szégyene.

Pontosan fogalmazott. Ott gőzölgött lázas elméjében a szégyen.

Precízen kikristályosodott a lázas elmében a bűn, amit elkövetett. Talán már évek óta meg volt fogalmazva a beteges mondat. Kitörésre várt. Most átszakadt a burok, kifröccsent a szégyen abnormális megnyilvánulása.

Másokra vetítette ki a hagymázas agy a maga vétkeit.

A pszichiátriának óriási kincs az utóbbi hetek közéleti perverziója. Csak remélni lehet, hogy kutatóintézetek rögzítik a filmfelvételeket, a kimondott és leírt szavakat. Ha nem is a közeljövőben, de talán már középtávon hasznosíthatók a szörnyű tanulságok.

De elfogadhatatlan, hogy egy társadalom legyen a pszichiátria kísérleti terepe.

Meg kell akadályozni, hogy további nemzedékek fizessék torz elmék indulatkitöréseinek pénzügyi következményeit. A beteges elmék ugyanis a gazdaság beteges eladósodását okozzák – ennek borzalmas adatai a jegybankban, a statisztikai kimutatásokban áttekinthetők.

Védekezni kell az elborultság politikai érvényesülése ellen.

Magának a demokráciának kellene elég erősnek lennie ahhoz, hogy aki jóvátehetetlen kárt okozott a társadalomnak, az többé ne ülhessen a parlamentben, ne játszhassa el a megváltót, ne oktathasson ki felelős embereket közéleti illemszabályokból.

„Végtelenül sajnálhatjuk, hogy ide süllyedt a magyar demokrácia.”

Kovács G. Tibor - gondola.hu

www.flagmagazin.hu - Flag egy jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Kultúra (7) Életmód (1) Gazdaság (705) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7546) Jobbegyenes (2788) Gasztronómia (539) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Egészség (50) Politika (1582) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>