Ma 2024 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
2899ed52a80d43826d96c42b58124b3b.jpg

Kémgyanúk Közép-Európában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kettős állampolgárok szorítják kérdőjelek közé a kémgyanúban vergődő politikust. Abszurdnak tűnő konfliktus. Valaha felháborodtak azon, hogy – választott politikusként – vallaniuk kellene kettős állampolgárságukról, s most variálják a kémvádat.

Kettős állampolgárok, kettős mérce?

„Képvisel valamilyen nemzeti érdeket, de egészen biztos, hogy ez nem a közép-európai, hiszen sajtóhírek szerint Szibériának kémkedett” – hangsúlyozta a Dagadt Óvodás. Pont ő. Aki egy hetet töltött Atlantiában úgy, hogy máig nem vallotta be, kik és mire beszélték rá.

Atlantiában nem a közép-európai nemzeti érdek a jellemző.

Szibéria ügynökét épp úgy buktassuk le, mint Atlantia spionját.

Oda jár titokzatos vendégként egy, korábban a lúdtenyésztésben tragikusan szerepelt egyed is, ő szintén nem vall arról, kikkel találkozik, miről beszélget velük, miben állapodik meg, s ezekkel az ismeretlenekkel szemben képviseli-e a közép-európai nemzeti érdeket.

Mi célból időzhetnek eme egyedek Atlantiában?

Rosszindulatú megfogalmazók szerint „kiképzést” kapnak. Kevésbé rosszat sejtő elemzők szerint érdeket egyeztetnek, tanácsokat kapnak, sőt – és ez legalábbis részben bevallott – pénzt is bezsebelnek közép-európai kampányszervezésre.

Lehet-e ezt kémkedésnek nevezni?

A válasz kétesélyes. Mindenesetre a demokráciával szögesen ellentétben áll, hogy a nyilvánosság kirekesztésével idegen érdekcsoportok központjában „tárgyalnak” olyan egyedek, akik választópolgárok szavazata révén jutottak hatalomhoz.

Ez még a kamarillapolitikánál is rosszabb.

Egyfajta nemzetpolitikai áttörés, hogy 25 évi szünet után végre újólag kivilágosodott: a kémkedés csúnya dolog – ha ezt a saját népe ellen gyakorolja a kém. 1990 után a szélsőség elmosta ezt a fogalmat, sőt egy furcsa „politikus” fel akarta számolni az állami titkosszolgálatot.

Lehet, hogy külső megbízásból kísérletezett?

Egyáltalán: 1990 után bejutottak-e kémek – akár tömegesen is – a térség parlamentjeibe? És küldetést teljesítettek-e, amelynek következménye: kiárusító privatizáció, a bűnözés elhatalmasodása, a politikusi korrupció intézményesülése.

Az energiaszektor, a víz, a bankok, a frekvenciavagyon idegen kézre játszása.

Ha valahol netán idegen titkosszolgálat alapít pártot, az kémkedésnek minősíthető-e? És ennek a gyanúnak a fölmerülése esetén vizsgálni kell-e, hogy önkormányzati vezető milyen alapon ajándékozott értékes ingatlant külföldi szervezetnek. Milyen pénzből épített folyóparti villát?

Milyen pénzből dőzsöl a nyugati világban évek óta?

Örülni kell, hogy a kémgyanú felizzott Közép-Európában. Igenis, tisztázni kell, szolgál-e titokban idegen érdekeket olyan vezető, akire tömeg szavazott. Lehet-e kettős – netán hármas – állampolgár az, aki – legalábbis névleg – közérdeket képvisel?

Miközben választói elől kettős állampolgárságát titkolja.

Kap-e feladatokat idegen hatalomközpontokból az, aki „demokrataként” játssza az ártatlant, választóinak érdekeit védi lobbanékonyan, legalábbis külsőleg, miközben tartótiszt ad neki feladatot, és gyűjti be tőle a kényes információkat?

A kémkedés csúnya dolog – ez végre kiderült.

Ragaszkodjunk ehhez! És ne alkalmazzunk kettős mércét. Szibéria ügynökét épp úgy buktassuk le, mint Atlantia spionját. Bátorítsuk vallomástételre a kettős – hármas, négyes – állampolgárokat: vallják be, mely más állam(ok) polgárai.

Legalábbis ha akarják, hogy bizalmat helyezzenek beléjük a közép-európaiak.

Majd eldöntjük mi, szavazunk-e rájuk, ha tudjuk, hogy több féle útlevelük van. Ez a demokráciában elemi föltétel. Buta az, aki azt sulykolja: a kettős állampolgárság magánügy. Közbizalmat – és ezzel járó pénzt és előnyöket – kérő ember valljon kettős állampolgárságáról, ha van neki.

Buktassuk le a kémeket.

Mindegyiket.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Életmód (1) Mondom a magamét (7595) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Belföld (11) Jobbegyenes (2802) Történelem (18) Tv fotel (65) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (708) Politika (1582) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Heti lámpás (313)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>