Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
8f4e8c42e60e6c22abd623b57aa7f9eb.jpg

Ideiglenesen hazánkban állomásozó menekültek?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Érdekes fejleményeknek lehetünk szem- vagy inkább fültanúi az utóbbi időben a magyar baloldali humanizmus legnagyobb dicsőségének kárára.

Még jó két hete például összeborultak az osztrák szocdemek és a radikáljobbos szabadságpártiak menekültügyben: történt ugyanis, hogy a menekültek jobb elhelyezési körülményeiért és az emberi jogok tiszteletben tartásáért tervezett tüntetést az alsó-ausztriai Traiskirchenben működő menekülttábor elé egy jogvédő társulat.

Bernard Gui

A tüntetést azonban – betiltották, mégpedig a városka szocdem polgármesterének kérésére, a lépést pedig üdvözölte a Szabadságpárt is. Nem úgy a jogvédők: ők tiltakoztak, az MTI azt írja, hogy „a szervezet közlése szerint a járási vezető döntése váratlanul érte őket, s nézetük szerint a határozat “a hajánál fogva előrángatott érvelésen alapul”.

A hatóságok szerint a hétfői tüntetésen nem tartották be az előírt útvonalat és ezzel veszélyeztették a közbiztonságot. A döntés indoklásában az is szerepel, hogy jelenleg igen kiélezett a hangulat Traiskirchenben és a lakosság egyöntetűen elutasítja a tüntetést.

„Lapértesülés szerint a település szociáldemokrata polgármestere, Andreas Babler a járási vezetőnek írt levelében azt kérte, hogy ne engedélyezze a jövőben a menekültügyi helyzettel foglalkozó tüntetéseket, mert azok, bármelyik fél is szervezi őket, a felfokozott helyzetben ellenreakciókat és zavargásokat szülhetnek.”

Úgy látszik, már az európaiértelembenvettnyugatibaloldalon is mutatkoznak a hajszálrepedések menekültügyben, hacsaknem ráfogjuk az évtizedekre visszanyúló, osztrák nagykoalíciós összeborulásra és osztozkodásra. Na de bizonyára nem a helyiekkel van a baj, akik valószínűleg rövidlátó, jóléti senkik, csak a kis jövedelmüket meg főként a kerti törpéiket féltik. Ha már viszont a jóléti állam ilyen gazdasági rasszizmust (nevezzük el így, ekorasszizmus, mittomén) plántál az emberekbe, ami megfigyelhető más országokban is, legalábbis balos olvasatban, gondoljunk a dánokra, a holland melegszélsőjobbra, stb., akkor lehet mégsem kéne annyira támogatni a jóléti államot. A válasz persze az lesz, hogy okítani, érzékenyíteni kell az embereket.

Van, hogy azonban az emberek nem akarnak okulni, pláne nem érzékenyülni.

A szocdem polgármester nyilván árulónak fog bizonyulni. Talán el lehetne gondolkodni, hogy valóban mit is jelent a menekültügyben a befogadás, mert hogy egyszer megvendégelek és pár napig ellátok néhány messziről jött embert, az egy dolog, s így ha tudnák a helyiek, például a dél-magyar határnál, hogy a menekülttábor, ami készül náluk, ideiglenes lesz, nem úgy, mint az orosz csapatok állomásozása, hanem ténylegesen, akkor talán könnyebb lenne őket elviselni.

Erre jutott, úgy tűnik, David Cameron brit kormányfő, de hát ő ugye toryként gyanús, de hogy a Francois Hollande elnök úr is elárulta a nemes eszméket, az már skandalum. Bocsánat, nem ők, hanem a minisztereik, közösen írt levelükben, rámutatva, hogy a bevándorlók azt hiszik, itten kolbászból, sőt aranyból van a kerítés. Aranykerítésből ugyanis több kolbászt lehet venni, mint egy kolbászkerítésből. A franciák részéről a helyi Pintér Sándor szignálta a levelet, azaz a belügyminiszter, angol részről viszont a nyomaték kedvéért a nő- és egyenlőségügyi tárcavezető. A bevándorlók gondolom nem a nőkért felelős minisztériumi alosztályhoz tartoznak, hanem az egyenlőségügyihöz. Álommeló lehet amúgy egyenlőségügyi minisztériumban dolgozni, olyan orwelli aktatologatás és népokítás, felemelt mutatóujj küldése tértivevényben.

Mindenesetre az elegáns franciák cselekedetekkel erősítettek rá az üzenetre: megsorozták a bevándorlókat Calais-nál.

Ha ugye, a bevándorlók úgy viselkednének, ahogy kell; de nem úgy viselkednek (Magyarkanizsán a minap tömegverekedés tört ki nagyobb vizespalackokért, és a gonosz Vöröskereszt erre válaszul beszüntette a vízosztási akciót). Köteles-e a helyi, a baloldal ítélete szerint bizonyára provinciális és szűk látókörű polgárság tartósan elviselni a randalírozást, akár az osztrákoknál, akár Bicskén? Az gazdasági illegális bevándorlók csapatainak mozgását, hömpölygését, a velük kapcsolatos, állandó bizonytalanságot?

Hogy mire talán esetleg beletanulnának a civilizált életbe, addigra lehet, hogy továbbállnak, és újak érkeznek, akikkel elölről kell kezdeni mindent.

Eközben úgy tűnik, tényleg tartós itt tartózkodásra rendezkedtek be a Keletibe érkező bevándorlók, akiket főleg negyven körüli, túlsúlyos, faszhiányos nők látnak el puszta szolidaritásból. Mi jártunk a Keletiben felmérni a helyzetet és hasonlók. Néha le kell ereszkedni a nép közé – mondták a kommenisták, mi is így vagyunk a migránsokkal. Fel is állítottuk a saját nemzetkarakterológiánkat. Arra jutottunk, az afgánok a legpofátlanabbak. Arra panaszkodnak, hogy – hiába fekszenek ott három napja – nem utaltak nekik ki emberi jogi alapon tkp. egy rózsadombi villát, állampárti vezetőknek kijáró nyugdíjjal, halálig. Világútlevél nem kell, meg gyorsított magyar állampolgárság? Nem, mer’ a magyar állam köcsög – mint mondották – szar hely ez az ország, nyilván itt nem aranyból, csak ezüstből vannak az utak, az ezüst meg mindig csak az örök második a konvertibilis, seggben csempészhető értéktárgyak sorában. A bronzérmes országokat pedig messziről el is kerülik, azok a „nem biztonságosak”.

Mennének is tovább, csak nem lehet, mert a hülye magyarik komolyan veszik a törvényeket.

Most már mindenesetre csak a kertben tudjuk tologatni a gyereket a babakocsiban, mert a parkokat, amelyeket amúgy sem ártott volna rendbe tenni, most nem fogja megérni kipofozni, amíg bevándorlótanyaként működnek, és csak a bőrszínükről meg a nyelvükről tudjuk megkülönböztetni majd az ott tanyázókat a hajléktalanoktól. Mert azzal tényleg nincs baj – miért is lenne -, ha valaki ételt ad az éhezőnek, de önnön fontosságtudatuk miatt miért is kell levenni tucat afgánt a debreceni vonatról és odavinni a többi közé? Mert a menekülttábor messze van, ott problémásabb Budapestről érzékenyülni?

Kell-e ebbe a képletbe még egy felelősség nélküli, emberijogász csoport, akik, mint a Jobbik szabadcsapatai a határon túl, jönnek és mennek, tiltakoznak, énekelnek, tüntetnek, aztán maguk mögött hagyják a generált feszültséget? Nem, nem kell. És az ilyesmit úgy tűnik, a fejlettszocdemosztrák kisvároskában a rendőrség a Zorbántól lopott érvrendszerrel akadályozza meg. Piciben terjed az orbánizmus Európában, jó lesz vigyázni. Főleg távoli helyekre tüntetni igyekvő emberijogászoknak.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gazdaság (705) Vetítő (30) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>