Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
24b72a77b275aa03e37e7d484cf7b3a2.jpg

A magyar miniszterelnök a leghatásosabb európai politikus

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Orbán, a konzervatív felforgató – ezzel a címmel jelent meg egy portré-elemzés a magyar miniszterelnök munkásságáról a politico.eu hírportálon.

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt választották azon lista élére, melyet a ]]>politico.eu hírportál állított ]]>össze. A listán 28 európai közéleti személyiség szerepel, akik – az összeállítás címe szerint – fazont adnak, felrázzák és felpezsdítik Európát.

A kisvárosi lázadó, aki részt vett a vasfüggöny lebontásában, most kerítést épít – kezdi cikkét a brüsszeli hírportál. De gyorsan leszögezi, hogy Orbán Viktort nem lehet ignorálni. A 10 milliós, kevés természeti forrással rendelkező Magyarország vezetője nem könnyű ember. Lehet szeretni, vagy gyűlölni – az emberek többsége vagy ezt, vagy azt teszi – de nem lehet figyelmen kívül hagyni – olvasható a cikkben.

Orbán politikája az új norma Európában – szögezi le a cikk írója. Az orbáni jegyeket fel lehet fedezni a francia Nemzeti Frontnál, de a balos spanyol Podemosnál is, amint Lengyelország új konzervatív vezetőinél, Olaszország szocialista miniszterelnök Matteo Renzi esetében, a toryknál Nagy-Britanniában – de még Donald Trump esetében is Amerikában.

Hatással Európára

A magyar kormányfő manapság sokkal nagyobb hatással van az Európai korszellemre, mint változatos pályáján eddig bármikor. Ennek egyik oka a bevándorlás. Az ő döntése nyomán épült kerítés a magyar határon. Cselekedett – még ha ezért el is ítélték kezdetben – amikor Európa vezetői még csak fecserésztek arról, hogy hogyan lehetne megfékezni a migránsok özönét. Az elszállásolásuk helyett a megállításukat helyezte a bevándorlásról szóló viták középpontjába.

Orbán „erkölcsi imperializmusnak” titulálta, amikor a németek megnyitották határaikat szeptemberben. A magyarok zavarba hozták az unió bölcseit: bármilyen nehéz is volt elismerniük, bármennyire is ódzkodtak Orbán retorikájától, mégis ő volt az, aki betartotta az uniós jogszabályokat, amikor az olasz, görög és francia példával ellentétben nem engedte át a határokon a bevándorlók áradatát. A határok védelme nemzeti hatáskör – nyilatkozta júniusban, nem látva semmiféle megoldást közös, európai szinten. Az európai vezetők akkor ki akarták közösíteni, ma viszont ő az európai fősodratú jobboldal talizmánja“ – állapítja meg a brüsszeli hetilap.

Nemzeti szuverenitás és keresztény értékek

A magyar miniszterelnök úttörő szerepet játszik a nemzetközi közéletben. Fő megközelítési módjai a nemzeti szuverenitás feltétlen védelme, és a bizalmatlanság az Európai Unió vezetőivel és intézményeivel szemben. Gazdasági kérdésekben populista, bízik az állam vezető szerepében, de szociális téren konzervatív. A keresztény értékeket hangsúlyozza, és bírálja a korrupciótól, a szextől és az erőszaktól átitatott nyugati társadalmakat. Úgy fogalmazott: a legtöbb európai országban óriási szakadék van a nép véleménye és vezető elit által követett politika között.

A migránsokról úgy gondolkodik, hogy akik most özönlenek ugyanúgy veszélyeztetik Európa keresztény identitását és biztonságát, mint azok a betelepült generációk, akik már itt vannak. Ennek ékes példája a párizsi terrortámadás – vélekedik Orbán. Természetesen ez nem egy mindenki által elfogadott, liberális nézet, de egyre nagyobb teret hódít a kontinensen.

Orbán megszemélyesíti az antiliberális politika felemelkedését Európában, ahogy ő fogalmazott: a liberális demokrácia globálisan nem versenyképes.

Az orbáni módszer figyelemre méltó, hatékony…és egyre terjed – zárja cikkét a Politico.eu.

politico.eu

]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Tereb (146) Autómánia (61) Jobbegyenes (2788) Gazdaság (705) Belföld (10) Mondom a magamét (7546) Életmód (1) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Mozaik (83) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Szépségápolás (15) Történelem (18) Vetítő (30) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>