Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
ffa9eeaccaffbfd5eb9ebcb1ca46b488.jpg

Hoz-e Merkel selyemzsinórt?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Régóta találgatások tárgya, hogy vajon milyen ajándékot hoz Angela Merkel német kancellár februári látogatásakor Budapestre.

Baloldalon imádnak selyemzsinórt vizionálni, mintha Merkel tulajdonképpen a Német-Római Birodalom császárnéjaként jönne leteremteni ide a „renegát herceget”, az „európai normáktól” való eltérés, az oroszokkal szembeni közös európai frontból való kilógás vagy a német cégek cseszegetése miatt. Persze eltekintve attól, hogy IV. Bélát mentesítette a pápa Frigyinek tett vazallusi hűségesküje alól, mivel az említett germán úriember sem tartotta a szavát a mongol (nem tatárok) imperialisták elleni közösségi fellépés során, tehát Magyariföld nem része a Birodalomnak…

Ehhez képest – mint azt Orbánék hangsúlyozni szokták – a szankciókat betartjuk, most pedig éppen Merkel az, aki kibeszél a közös politikából. Az orosz-európai szabadkereskedelmi övezettel átitatott mézesmadzag, amit elhúztak Putyinék orra előtt az ukrán válság közös rendezésének esetére kb. úgy néz ki, hogy fogta a középső ujját és feldugta Obama orrába. Ha ez megvalósul, akkor – ahogy azt természetes is volna – a világ központja ismét visszatér Európába, illetve Eurázsiába, de ez picit 1984-es kifejezés, így hát mellőzzük.

A szankciók éppenséggel a németeknek sem tesznek jót, tehát várható volt ez a finom kis utalás arra, hogy van lehetőség a helyzet normalizálására. És nemcsak a közmondásos gazpromos mezek miatt. Az Egyesült Államok viszont jól jár vele, az utóbbi időben erősen növekedett is az USA-export az „észak-eurázsiai birodalomba”.

Mert hát a zacskós tej is csak addig létezik, ameddig van aki megveszi.

Emellett Merkel mégsem legyinthet csak úgy az Európai Néppárt egyik legerősebb nemzeti pártjára és jelentős frakcióbeli csoportjára. Valószínűleg az európai értékek emlegetése maximum egy odavetett, „Viktor, csináld óvatosabban!”, illetve "Próbálj meg kevesebb marhaságot beszélni, inkább figyeljenek arra, amit csinálsz!" -szerű megjegyzésben fog kimerülni, és az ideológiavezérelt balos ideálok helyett egy szentszövetségi alapú, hagyományos, pragmatikus diplomáciai tárgyalásra kerül sor. Orbán is, Merkel is sokat látott, vén róka, nem fognak összeveszni holmi európai értékeken, inkább érdekeket néznek majd.

Mert eközben éppen fogyatkoznak Merkel szövetségesei az unióban, a vele egy oldalon álló Cameron euroszkeptikus húrokat penget, a szomszédban az erőtlen, balos Hollande van hatalmon, aki nem kedveli kifejezetten a német kapitalizmus-felfogást, a görögök most választották maguknak vöröscsillagot meg a bellacsáót, szóval figyelmeztető jelek vannak bőséggel, hogy ostor helyett most a cukorka ideje jött el a periféria országai felé.

Meg kell becsülni a megmaradt szövetségeseket.

Selyemzsinórt tehát tutibiztos, hogy nem fog Merkel hozni egy zajos, de végső soron megbízható szövetségesnek, akinek úgyis magas a legitimitása, a következő években ott fog még ücsörögni 14 embere az Európai Néppárt frakciójában. De egyáltalán hogyan is képzelték ezt a selyemzsinórt? Idejön Merkel, találkozik a Demokratikus Kerekasztal lovagjaival, az asztalra csapnak, majd az Orbán–Merkel-találkozón közli Orbánnal, hogy te, tényleg mondjál már le március 15-ig, és add át a kormányfői tisztet Bajnainak, Bokrosnak Lovas Zoltánnak?
 
]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Bernard Gui

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Tereb (146) Életmód (1) Politika (1582) Gasztronómia (539) Gazdaság (702) Történelem (17) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2778) Egészség (50) Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Nézőpont (1) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Mozi világ (440) Heti lámpás (310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>