Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
f1e916ad86665277deb21070b12462e9.jpg

Ha ön soviniszta lenne…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha forradalmár lenne, ön melyik televíziót foglalná el? – ez állt a köztévé 2006 nyarán mindenfelé kitett óriásplakátjain. Az őszödi beszéd kiszivárogtatásának másnapján Rudi Zoltán akkori tévéelnök nagyot nézhetett, amikor meglátta a televízió kapuját döngető „forradalmárokat”.

Talán ő sem gondolta, hogy a jó poénnak tűnő szöveg ilyen gyorsan valósággá válik.

A román veszettek hét végi, lapunk ellen irányuló hackertámadása óta – be kell vallani – elöntött bennünket a büszkeség. Bár titkon megválaszoltuk már, de nem mondtuk ki soha, és óriásplakátokra sem írtuk fel a kérdést: Ha ön román soviniszta lenne, melyik magyar lap ellen indítana támadást? És most mégis itt a válasz: az ottani gyűlölködők szemében a legirritálóbban virító vörös posztó kis-Magyarországon a Magyar Hírlap.

Internetes szolgáltatónk friss jelentéséből tudjuk, hogy a Vatra Romaneasca legsötétebb hagyományait felélesztő Romanian National Security nevű társaság napokon át próbálkozott portálunk feltörésével, mígnem sikerült rést ütnie a biztonsági falon, és felhelyezni a magyargyűlölő szöveget. Mint ismert, nem mi vagyunk az elsők, akik a kék-sárga-piros agyúak célkeresztjébe kerültek: a soviniszták feltörték már a Daily Telegraph és a Le Monde oldalait is. Neves társaságba kerültünk tehát, és talán nem véletlenül.

Tagadhatatlan ugyanis, hogy a Magyar Hírlap az egyetlen újság, amely évek óta megalkuvás nélkül képviseli nemzetünk érdekeit határon innen és túl. Ha már Románia, lapunk az egyetlen, amely Kállay-kettős-tánclépések helyett következetesen rávilágít az erdélyi politika törésvonalaira, s ha kell, bátran elválasztja a fölösleges disznóságokat a májtól. Lapunk újságíróit nem a diplomáciai tiszteletkörök, hanem nemzettársaink becsülete érdekli, amelyet akár a mai valóban nemzeti gondolkodású, de nem tévedhetetlen kormány egy-egy kevésbé szerencsés állásfoglalásával szemben is készek vagyunk megvédeni. Ahogyan tulajdonosunk és a szerkesztőség nem rémült meg Gyurcsány Ferenc 2009-es fenyegetésétől sem, pedig akkoriban nem babra ment a játék, egy afféle miniszterelnöki bojkottfelhívás könnyen vezethetett volna a médiacsoport totális ellehetetlenüléséhez.

 

Ma is a nemzeti oldal színe-javának összefogásával a hátunk mögött küzdünk azért, hogy a UPC diszkriminatív döntése ne rántsa ki médiacsoportunk másik tagja, az Echo Tv talpa alól a talajt. Miközben a Magyar Hírlap az egyetlen lap, amely a védelmi pénzek és a ragacsos elkötelezettségek hálóját bátran kikerülve kész hétről hétre feltárni a politikai-gazdasági visszaélések végeláthatatlan sorát.

Más kérdés, hogy ez az igyekezetünk találkozik-e a létfenntartáshoz szükséges méretű olvasótábor bizalmával. Továbbá, hogy a potenciális hirdetők képesek-e szakítani az évtizedes rögeszmékkel, és megbecsülik-e végre a nemzeti elkötelezettségű médiafogyasztókat.

Huth Gergely, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Nézőpont (1) Életmód (1) Mondom a magamét (7549) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Tereb (146) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozi világ (440) Politika (1582) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Mozaik (83) Sport (729) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Autómánia (61) Jobbegyenes (2789) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>