Ma 2024 április 24. György napja van. Holnap Márk napja lesz.
Gyalázat a fővárosi közgyűlésben

Gyalázat a fővárosi közgyűlésben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A legújabb kori magyar demokrácia történetében volt már példa szavazatvásárlásra, kopogtató cédulák hamisítására, egyértelmű hazudozásokra a kampányban, de lett már demokratikusan megválasztott miniszterelnök hazánkban egykori karhatalmista, volt titkosügynök, egykori diáktársairól jelentő később hazugságon kapott kétes hírű milliárdos vagy éppen magyar libatermelőket tönkretevő multinacionális cég vezetője.

 

Ami azonban csütörtökön történt Budapest közgyűlésében az nemcsak példátlan és összeegyeztethetetlen a demokráciával, hanem egyenesen a joggal való súlyos visszaélés!
 
Már azt is nagyon nehezen nyeltük le, hogy az ingatlan bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba kerülő MSZP-s fővárosi önkormányzati képviselő, Hunvald György helyére a szocialisták Kivágó Iván Györgyné személyében olyan személyt jelölnek listájukról, aki a Kádár- rendszer idején működő III/II – es kémelhárító szervezet tisztjeként Magyarországra érkező külföldiek illetve haza – hazatérő külföldre szakadt magyarok megfigyelésével foglalatoskodott. Az új képviselő jelölését már az SZDSZ is kifogásolta ennek ellenére nagyon nem tiltakoztak ellene, hiszen a közgyűlési koalíciós többség biztosításához szükség volt rá.
Most azonban lehullt a lepel! Kiderült, hogy mindössze egy- mit egy, fél – napra van szükség a többségre. Kivágóné ugyanis stílszerüen kivágta a rezet! Először letette képviselői esküjét – Demszky nem volt hajlandó levezetni a ceremóniát – majd megszavazta a költségvetést – erre szerződtették – végül bejelentette, hogy íziben le is mond! Mi ez ha nem visszaélés a joggal! Vagy inkább a demokrácia sárba tiprása? Egri János egykori nagyszerű televíziós műsora után szabadon; „Játék a mandátumokkal!” Természetesen, a FIDESZ-KDNP képviselők kivonultak az ülésteremből, de hát nyilvánvaló volt, hogy a koalíció átviszi akaratát, vagyis a költségvetést, ami biztosan nagyon fontos nekik, de nehéz elképzelni, hogy a lakosság érdekeit szolgálná! Még az ellenzékiséggel nemigen vádolható köztelevízió körzeti híradójának riportere is azt firtatta az új-volt  képviselőnőtől, hogy nem tartja –e a demokráciával ellentétesnek a történteket vagy legalábbis furcsának, mire Kivágóné annyit mondott, hogy Budapest költségvetése mindennél fontosabb és a személyét ért szerinte igazságtalan támadások miatt nem marad a közgyűlésben. Egy másik klasszikus, egy kalandfilm címét kissé átírva; „Ne higgy neki hisz magyar szocialista!”
Innen a Flag magazin hasábjairól ehhez csak annyit tennénk hozzá; kedves olvasóink talán emlékeznek, 2006-ban csupán néhány szavazaton múlott, hogy véget érjen a fővárosban a Demszky éra és az 1990 óta tartó balliberális ámokfutás, ami Európa egyik legélhetetlenebb városává tette Budapestet. Ha akkor megvan az a párezer voks akkor most nem történhetnének ilyen bohózatba illő dolgok a városházán!
Figyeljünk oda mindannyian, hogy ez legközelebb ne fordulhasson elő és mutasson példát az egykor kis Moszkvának nevezett Pécs polgárainak múlt vasárnapi remek kiállása!

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Pacsi
2016-01-28 13:27
A Magyar nők bármikor vannak olyan csinosak mint a világ bármely nemzetének hölgyei!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Sport (729) Politika (1582) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Egészség (50) Nézőpont (1) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (706) Életmód (1) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Jobbegyenes (2792) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7559) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>