Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
68160d8517644d48dc5583a3a8d31fd9.jpg

Gürcölő magyar Vs Multikultipátyolgató vadkapitalista

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez a bejegyzés szókratészi párbeszédes formába fogja önteni a mai magyar mikrovilág mindennapjainak fonákságra épülő élethelyzeteit.

A "gürcölő magyar" és a "multikultipátyolgató vadkapitalista" személyiségprototípusainak éles szembeállítása rávilágít ennek a mostoha kornak a visszásságaira, melyek a mutyi és a mammon istenítésére, valamint a normalitáspártiság földbe gyalulására építenek, miközben pártucat ember aranyéletét milliók nyomora útján teremtik meg.

***

Gürcölő magyar: - Alig keresek valamit, semmit sem fizet nekem az extraprofitot bezsebelő multi, ahol dolgozom. Pedig nem könnyű a munkám!

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Ne siránkozzon, maga szerencsétlen, fogadok, hogy egész nap csak lazsál, pihenget, henyél! Több szorgalmat és kevesebb jajveszékelést kérnék öntől, ha lehet.

Gürcölő magyar: - Reggel ötkor kelek, a koromsötétben megejtett hajnali gyaloglás után késő délutánig húzom az igát, mégsem kapok többet nyolcvanezer forintnál, pedig apait-anyait beleadok, ingyen túlórázom, vasárnap is ugrásra készen lesem a főnök parancsait!

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Maga egy hülye balek. Nyolcvanezerért tizenkétórázik? Röhej! Én csak napi négy órát dolgozom heti egymilláért, különben is az ember havi 300.000 forintnál kezdődik, maga csak egy igavonó barom, aki megérdemli a sorsát. Tanulni kellett volna inkább korábban!

Gürcölő magyar: - Szereztem két diplomát, vannak nyelvvizsgáim, de kirúgtak a régi munkahelyemről létszámleépítés miatt. Örülök, hogy találtam ezt a teszkós állást is.

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Önnek a szabad piac 80.000 forintra értékeli az amúgy nulla teljesítményét, örüljön neki, hogy kap legalább egy kis alamizsnát a semmirekellő életvitele után. Én viszont annyira értékes ember vagyok, hogy a vezérigazgatói posztomat napi négy óra pasziánszozás után is honorálják. Hiába no, az elmét és az észt megfizetik, erről szól csodás kapitalizmusunk, ez a modernkori gazdasági sikertörténet!

Gürcölő magyar: - Hogyan fogom eltartani a három gyermekemet ebből a kevéske pénzből? Szegényeknek még egy tábla csokit sem tudok venni...

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Maga balek, minek házasodik és nemz gyereket orrba-szájba? Miféle ósdi, avittas, múltba mutató életvitel az ilyen? Könyörgöm, ez a XXI. század! Ne röhögtessen a hülyeségeivel és az elcseszett életével! Nem tudja, hogy a gyerek és a feleség csak nyűg és teher? Én szombatonként felszedek inkább egy nagymellű csajt a körúton, aztán jól eljátszadozom vele, múltkor ráadásul még gruppenben is nyomtuk, na ez az élet, hapsikám, nem a maga teszkós-családos baromságai!

Salamon bácsi nem szereti a "magyarkodó prolikat"

Gürcölő magyar: - A feleségemet is elbocsátották a közalkalmazotti állásából, most segélyt kap csak az államtól szegény... néha már-már az idegösszeomlás kerülgeti a gondok miatt!

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Ne szenvedjen már, maga ingyenélő! Én és a hozzám hasonló jólszituált gentleman adófizetők etetik a maga láblógató nejét és a taknyosorrú porontyait. Köszönettel tartozik nekem és a kormánynak!

Gürcölő magyar: - Mit köszönjek az országot kirabló gazembereknek és az ingyenélő siserehadnak, akik egy percet sem dolgoznak rendesen, csak ülnek a bőr karosszékben és pökhendien gesztikulálnak?

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Ne személyeskedjen, maga szélsőséges! Hogy meri megkérdőjelezni a demokrácia, a kapitalizmus és e csodálatos társadalmi rend alapjait? Ingyen zabáltatom, s ez a hála?!

Gürcölő magyar: - Ha legalább a kertünk terményeiből meg tudnánk élni... de mindig ledézsmálják a finom gyümölcseinket és zöldségeinket a cigányok!

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Aha, tehát innen fúj a szél! Maga rasszista! Milyen furcsa, hogy nekem még sohasem volt bajom a romákkal, mit szól ehhez, náci?!

Gürcölő magyar: - A Rózsadombon nekem sem lenne bajom velük.

Mulikultipátyolgató vadkapitalista: - Tán dolgozni és tenni kellett volna azért, hogy legyen egy rózsadombi otthona! A magafajta mindig a másikat hibáztatja, engem az apám be tudott tuszkolni egy vezérigazgatói állásba, a maga családja ellenben tehetetlen élősdiekből áll, ne csodálkozzon hát azon, hogy a plebsz tagja marad mindörökké... pláne feleséggel és három gyerekkel! Szégyellje magát!

Gürcölő magyar: - Az anyósom a múlt hónapban infarktust kapott, de nincs pénzünk azonnali szívműtétre, a várólista végeláthatatlan, miközben élet és halál között lebeg szegényem. A feleségem is belebetegszik a sok bajba...

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Tehát akkor a gyermekei öreganyját is az én pénzemből tutujgatják... csodálatos! Ezek után van képe panaszkodni?

Gürcölő magyar: - Már csak a normalitáspárti magyarokban és a radikális jobboldali szervezetekben bízom, talán ők majd helyre teszik a dolgokat! Továbbá imádkozom a Jóistenhez mihamarabbi segítségért, Ő eddig még mindig kihúzott minket a kátyúból!

Multikultipátyolgató vadkapitalista: Maga egy szánalmas klerikálfasiszta képzelgő, szívjon inkább füvet, ha álomvilágban akar éldegélni, tudok egy tuti dílert. De hogy ilyen istenekről, meg angyalokról képzelegjen a mai modern materialista világban, hát az egyenesen közröhej. Dolgozzon inkább a gyermekmese hangoztatása helyett!

Gürcölő magyar: - A húsz éve felvett lakáskölcsönünkből is hátra van még 500 ezer forintnyi adósság... mi lesz velünk, ha kilakoltatnak?

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Nézem majd a haver cégének árveréseit, ha a maguk háza is sorra kerül, a múltkori szívességért cserébe tuti negyedáron átpasszolja nekem a span a szánalmas kóterjüket.

Gürcölő magyar: - De legalább a szomszédjaim is ébrednek már megvezetettségükből, hallom, hogy az ifjúság és az egyetemisták többsége is elutasítja ezt a kizsigerelésre építő fals ideológiát, s végre újra a régi, évezredes értékeket támogatják. Van még remény a szebb jövőre!

Multikultipátyolgató vadkapitalista: - Sajnos fasizálódik az ország, semmit sem tanultak a múltból és a holokausztból! No nem baj, ha kitör a forradalom, megyek majd a seychelles-szigeteki villámba, nekem a homokos tengerparton is jó lesz az élet, maga meg csak egy proli marad diplomásostul, feleségestül, gyerekestül, anyósostul, lakáshitelestül és náci szomszédostul. Ne feledje, hogy nettó 300.000 forint alatt nem ember a lélegző biomassza, csak egy robotoló underclass proli... elhatárolódom magától, ingyenélő nácifasiszta!

Tor Salqvist

 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Kultúra (7) Jobbegyenes (2793) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Gazdaság (706) Mozaik (83) Életmód (1) Tv fotel (65) Politika (1582) Mondom a magamét (7561) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Történelem (18) Tereb (146) Heti lámpás (312) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>