Ma 2024 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
1d1da5acc453fea382062c35c2605c0f.jpg

Fasisztázni külföldön

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem kell keresnie az MSZP-nek, mi legyen a pártok és egyesületek közös nevezője a kormánybuktatásra készülő oldalon. A fasisztázást kell gyakorolniuk naponta. Ez az ő közös nevezőjük.

Fasisztázni, rasszistázni kell idehaza és külföldön, tévécsatornákon és újságokban, lakossági fórumon és kampánygyűléseken. Harsogva és vonítva, nyüszítve és uszulva, demokratikus szólamoktól habzó szájjal és öklöt rázva. ]]>Ahogy most Mesterházy Attila tette]]> egy olasz baloldali napilapnak, a l’Unitának adott interjúban. Az MSZP-vezér kétségbeesést mímelt az itthoni fasisztaveszély miatt, pedig valójában csak attól fél, hogy 2014-ben megint nem az ő pártját választják a – nyilvánvalóan fasiszta – szavazók. Ki merte jelenteni, hogy a Nobel-békedíjas Európai Unió „nem nézheti tétlenül Magyarország fasisztává válását”.

Mesterházy most bemutatkozott. Most mutatkozott be, most fedte föl az igazi énjét. Most, hogy az olaszoknak lefasisztázta nem egyszerűen a kétharmados kormányt, hanem egész Magyarországot. Amely állam éppen most válik fasisztává. S mert biztosra akart menni, azt is tudta, hol és kik vevők erre a stílusra. Ilyen lelkialkat kellett ahhoz, hogy a szovjet megszállás éveiben egy zsák elrejtett lisztért valaki feljelentse a szomszédját. Ilyen személyiség szükségeltetett ahhoz, hogy 1956-ban, míg egyesek vérüket adták a szabadságért, mások behívják a szovjet csapatokat. Ez az a mentalitás, amelynek lényege: megteszem, mert megtehetem. Megteszem, mert ezt várják el tőlem. Megteszem, mert semmi köze ugyan az igazsághoz, de nekem jól fog kamatozni. Hazugságot invesztálok, és hatalmat fogok profitálni. Mesterházy beállt a külföldön Magyarországot fasisztázók kis létszámú, ám nagy hatalmú táborába. Azt hiszi, tettéért jut neki konc. Pedig nem ő a befutó, hanem egyelőre úgy tűnik, Bajnai. Mesterházy most megmutatta, hogy ő is megfelelőképpen le tud aljasodni, ha kell. Mert két lehetőség van: vagy nem tudja, mi volt a fasizmus, vagy tudja, de ha a fasizmusváddal nyakát törheti hazája demokratikusan választott kormányának, akkor bátran uszul.

Volt mestere a rágalmazásban. Gyurcsány volt a főnöke a hajdani sportminisztériumban, és bár a pályázati csalásokat megszellőztető Zuschlag-perben igyekeztek elhatárolódni egymás tevékenységétől, sőt, önmaguktól is, Mesterházy mint államtitkár, attól fogva mégis elhíresült. Gyurcsány 2007 tavaszán keveredett vitába Navracsics Tiborral, a Fidesz akkori frakcióvezetőjével. A volt kormányfő ugyanis a hazánkban tomboló antiszemitizmusról nyilatkozott a The Timesnak. Navracsics a következő parlamenti ülésen megkérdezte: „Miniszterelnök úr! Nézzen a szemembe, most az egyszer! Válaszoljon: antiszemitának tart engem?” Gyurcsány nem mondott sem át, sem bét, megszégyenülten hallgatott. Erre az egyenes kérdésre nem számított. Ő kezdte el a Fideszt összemosni a szélsőjobbal, azzal a politikai erővel, amelyik ma a legdühödtebb támadásokat intézi az Orbán-kormány ellen.

Mesterházy tanult a főnökétől. Ha Gyurcsány a The Timesban 2007-ben kormányfői pozícióból (!) leantiszemitázhatta a Fideszt, akkor ő, az MSZP-s, szerény kis neoliberális ellenzékiként miért ne támadhatna rá az egész országra? Utoljára Rákosi tette ezt meg azon siránkozva, hogy neki tízmillió fasisztával kell felépítenie a kommunizmust. (Nekünk meg tízezer kommunistával a nyakunkban kellett életben maradni.)

Belement a csőbe az MSZP elnöke. Azt mondták neki, legyél radikális, mutasd meg, hogy mindenkinél bátrabban csaholsz. De valaki eközben sima arccal figyeli a fölugró vadat, és fedezékből lő, ha majd arra kerül a sor. Mesterházy akkor majd eloldaloghat.

Körmendy Zsuzsanna - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Belföld (11) Szépségápolás (15) Politika (1582) Gazdaság (708) Vetítő (30) Tereb (146) Tv fotel (65) Heti lámpás (313) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Autómánia (61) Mondom a magamét (7597) Életmód (1) Jobbegyenes (2803) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>