Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
bd9ec53134e8595657390aeb14b9030c.jpg

Ellenország

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Gyurcsány Ferenc, volt szocialista miniszterelnök, egy háromszázalékos párt, a Demokratikus Koalíció elnöke a minap, „évértékelőjében” arról beszélt, hogy Orbán Viktor a rendszerváltás közmegegyezésével szembefordulva mára egy „ellen-Magyarországot” épített fel.

Nos, attól függ, honnan nézzük. Arról ne ejtsünk szót, hogy egy végleg, saját párttársai által is megbuktatott politikus kinek s minek tartott évértékelőt, inkább arra érdemes szót vesztegetni, hogy egy önmagát felszalámizó baloldal utolsó, kétségbeesett rugdalózásának milyen romboló következményei vannak hazánkra nézve.

Mivel erő már nincs bennük, ezért csalárd módon a Nyugatot próbálják fellázítani saját szülőföldjük ellen. Tehát ha „ellen-Magyarországról” beszél valaki, akkor feltétlenül azokra a politikusokra, közéleti emberekre kell gondolnunk, akik Magyarország ellen tevékenykednek: szocialista-liberális politikusok, volt pártállami újságírók, írók, akik ma balliberálissá változtak. Tollal, szóval, újságokban, televíziókban, rádiókban dezinformációkkal, hazugságokkal küzdenek, s az Európai Unió és a nyugati pénzvilág kontroll nélkül mindent elhisz nekik.

Eddig Magyarország jó hírnevének főként erkölcsi károkat okoztak, de az utóbbi időben már komoly gazdasági, anyagi veszteséggel is járnak a külföldet behálózó lejárató kampányok. Így példátlan az Európai Bizottság döntése, amivel a Magyarországnak szánt kohéziós pénzekből 495 millió eurót (142 milliárd forint) befagyasztanának. Mindezt attól az országtól vonnák el, amelyik a jelen pillanatban a legjobbak között teljesít – a nyolcadik legalacsonyabb hiányt tudhatjuk magunkénak az Európai Unióban –, és 2011 óta három százalék alatt tartjuk a költségvetés hiányát. Ezt a megalapozatlan büntetést írásban támogatta s egyetértett vele a szocialista Andor László, aki érdekes módon nem vett részt az Európai Bizottság ülésén. Igen, ezek a szocialisták, így néznek ki, itt köszön vissza a baloldal hazafiatlansága, gyökértelensége.

Ide vezethető vissza, hogy a kommunista diktatúrák Magyarországon a hatalmuk érdekében nem riadtak vissza soha semmitől, még a véres megtorlástól sem. Részletezés nélkül: az 1919-es Tanácsköztársaság, a második világháború utáni szovjet megszállás, az azt követő évtizedek, benne az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének története erről szólt. Szögezzük le, a kommunizmus s annak különböző válfajai máig nem veszítették el érvényüket Magyarországon. Szellemisége – a haza elárulása, nemzete megtagadása, kollaborálás, idegen érdekek kiszolgálása – itt él közöttünk, jelen van a pusztítás, a rombolás szelleme. Itt vannak azok az emberek, akik ezt a nemzetköziséget képviselik hazánkban, Európában és a világon. Köszönik szépen, jól megvannak magyar útlevéllel a zsebükben. Nincs benne semmi szokatlan, de a kommunizmus kísértete – százhatvan évvel a gondolat megszületésétől – ismét életre kelt. Sajnos, magyarországi képviselői európai kollégáikhoz képest ebben is túlteljesítettek. S ezt a tények igazolják, a Magyarország elleni, meg nem szűnő hadjárat, a kormány lejáratása.

Magunk igazolására, megnyugtatására ismétlem, hogy a múltat nem szabad elfeledni. A hasonszőrűek megmaradnak annak, akik. Emlékezni, emlékeztetni kell folyton-folyvást az Andrássy út 60.-ra, a bitófákra, az államosításokra, a kitelepítésekre, a padláslesöprésekre, az erőszakra, a törvénytelenségekre, a megtorlásokra, a vasfüggönyre, és arra, hogy a kettős állampolgárságot elutasították. Ezeket nem szabad elfeledni. S nem kell meghatódni, bedőlni az olyan jelenetnek, amikor nemzeti ünnepünkön a volt szocialista miniszterelnök szívére tett kézzel hallgatja a Himnuszt. A hazafiság nem itt kezdődik. Fennmaradásunk érdekében egyszer s mindenkorra meg kell tanulnunk, hogy ennek a baloldalnak nem sok köze van Magyarországhoz.

Stefka István - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Sport (729) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2788) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Mozaik (83) Tv fotel (65) Belföld (10) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Gazdaság (705) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Nézőpont (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>