Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
59e38ed725719738635af0e9cbd01f9e.jpg

Cool ciki

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bolondok napjára új MSZP-elnökre ébred az ország. Meglehet persze, ugyanúgy fogják hívni, mint az eddigit, de a szocialisták döcögős PR-stábja ezt is megújulásként fogja majd tálalni. Jó 22 éve újulnak meg folyamatosan…

„Az MSZP már nem ciki, 2014-re pedig cool pártnak kell lennie, amelynek nemcsak befogott orral, de büszkén adhatja a voksát minden magyar választó.” Ez a tündérszép mondat Mesterházy Attila jelenlegi elnök programjának politikai krédója. Fiatalos, modern, full trendi. Ha kis szerencséje van, a „demokratikus ellenzék alternatív köztársasági elnöke” még meg is zenésíti.

Cool vagy, Ati, full vagy, szoci!
Ki lehet majd állni a március 31-i kongresszus elé, s belereppelni Lendvai Ildikó arcába:
„Régebben is veszélyes voltam,
Ha nem tetszett valami mindig is szóltam.
Ha kellett a nőket leringyóztam,
A tolvaj politikusoknak beszóltam.”

Jó, speciel ez utóbbi nem igaz. Mesterházy Attila politikai pályája folyamán nem szólt be soha senkinek. Tolvajoknak pláne…

Tíz évre visszamenőleg életrajzot átírni internet mellett nemigen megy, így sajna ott a feledni vágyott rész, amikor Mesterházy Gyurcsány államtitkára volt az ifjúsági tárcánál. Tudják, amikor a gonosz Zusi szervezte ki az állami milliókat. Amit természetesen sem a miniszter Gyurcsány, sem az államtitkár Mesterházy nem látott, pláne nem hagyott jóvá… S pláne nem felelt érte.
A felelősségre vonás amúgy is kínos kérdés az MSZP-ben. Nem csak az MSZMP-időszakról, a rendszerváltáskori párt-, KISZ- és minden egyéb mozdítható vagyon lenyúlásáról van szó. Még csak nem is a kilencvenes évek privatizációs balhéiról, Hornék irányított privatizációjáról beszélünk. Az elmúlt tíz év is büdös.

Mesterházy kihívója, Szanyi Tibor felvetette: „Vonjuk kérdőre, de csak kérdőre (!) mindazokat, akik az elmúlt évtizedben pártunkat, országgyűlési frakciónkat irányították! Nem az elégtétel, hanem a tisztánlátás érdekében.”

Szanyi több mint finoman fogalmazott, ez a két mondat mégis valószínűleg remélt elnökségébe fog kerülni.

Március 31-én ugyanis azok fognak dönteni – kérem, értsék helyén a megfogalmazást: dönteni, azaz befolyásolni, manipulálni, kényszeríteni és nem szavazni –, akik nem akarnak semmilyen kérdést az elmúlt tíz évvel kapcsolatban. Nem akarnak, mert ha valakik, ők tökéletesen tisztán látják, tudják, tapasztalták, csinálták az elmúlt évtized „zavaros ügyeit”. Az elmúlt évtizedekét is.

Az MSZP tisztújítással készült a kongresszusra. Nagyszerűen sikerült. Nógrádban például Boldvai expénztárnok, Baranyában pedig Puch expénztárnok lett a megújulás záloga. Illetve bocsánat, maradt… Mert az MSZP megyei elnökeinek zöme a helyén maradt. Természetesen egyiküknek sincs köze Tocsikhoz, pályázati és egyéb állami pénzekkel való machinációkhoz. Igaz, az új emberek is megugorják a magas szocialista erkölcsi mércét. Az új hajdúsági vezért például korábban könnyű testi sértésért bocsátotta egy év próbára a bíróság. Igaz, lövethetett is volna…

Nos, ezek a nagyszerű káderek fogják a trónon tartani Mesterházy Attilát. Cool Ati az ő emberük, velük együtt támogatta anno Gyurcsányt, az ő támogatásukkal, az ő nevükben és érdekükben lett borotvált mosolyú, fiatalos arca az MSZP-nek 2010-ben. S velük és értük ebrudalta ki Gyurcsányékat is, amikor Fleto újra szemet vetett a pártelnöki székre. (Tisztán lássunk: Gyurcsány akkor lett kellemetlen, amikor úgy döntött, hogy lecseréli a régi gárdát vállalkozásbarát ifjú törökjeire. Amikor már nem akart osztozni a szocialista koncon.) Mesterházy az ő kutyájuk kölke, nem fogják hagyni.

Az MSZP Mesterházyékkal nem baloldali párt, nem is akar az lenni. A hazai simlin túl az üzleti érdek a multinacionális tőkéhez, külföldi befektetőkhöz köti. Aligha véletlen, hogy az MSZP vezetését, lobbihátországát a hideg verejték verte ki, amikor bevezették a bankadót, megsarcolták a multikat. Mesterházyéknak könnybe lábad a szemük, ha az IMF nevét hallják, s befolyást, új és frissen gründolt civilszervezetet is utcára vezényelnek, hogy mosolyt csaljanak az unió üzleti mozgatóinak arcára. A proliból hitványul öltözött pojácát csináló miskolci éhségmenet, a társadalmi igazságosságot kisstílű politikai álcává aljasító Szolidaritás mozgalom csak ennek elkendőzésére szolgál.

Április elsejére nem lesz új MSZP, a felfrissített baloldali jelszavakat, a vörös drapériát és piros kardigánt, a Kossuth-címert a bolondoknak szánják. Volt és remélt szavazóiknak, akiket újra és újra bolondnak néznek.

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Egészség (50) Vetítő (30) Tereb (146) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Életmód (1) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>