Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
1817cae21ae9fee9d2429127708bf841.jpg

Betelt a pohár

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azok, akik a rendet, a biztonságot hivatottak fenntartani, rendet bontottak, a rendbontók élére álltak. Egy nyugdíjas tűzoltó a hét végén Dávid-csillagos zászlót égetett, mások füstbombát dobáltak, tűzcsapot nyitogattak, tűzoltó-egyenruhában törték át a Parlament előtti könnyű kordont, hisztérikusan skandáltak jelszavakat.

Tették mindezt teljes egyetértésben a Gyöngyöspatáról elhíresült, többszörösen börtönviselt Véderő-vezetővel, Eszes Tamással és embereivel, valamint a Jobbik támogatását élvező Szebb Jövőért Polgári Egyesület tagjaival.

Lassan láthatóvá válnak a szálak és kötődések. A nép többségének támogatását bíró, az országot gazdaságilag rendbe tevő, kétharmados győzelmet arató Fidesz–KDNP-pártszövetség ellen egy éve folyik a lejáratás, a belső feszültségek szítása, különböző társadalmi rétegek lázítása, miközben az elmúlt nyolc év szocialista–szabaddemokrata rablógazdálkodását a jelenlegi kormánykoalíció nyakába varrnák. Világos a cél: az anarchia, a káosz megteremtése. A rendszerváltás húsz évében eddig egyetlen volt miniszterelnök sem vette magának a bátorságot, hogy nyíltan a törvényes rend ellen szervezkedjen, lázítson. Gyurcsány Ferenc igen. Gyöngyöspatán a tudatosan létrehozott etnikai balhé megszervezése, a cigány családok úgynevezett evakuálása – egy bizonytalan hátterű amerikai üzletember támogatásával, kiegészülve egy elempés–jobbikos politikai egyetértéssel és vöröskeresztes pénzügyi szervezéssel – majdnem világbotrányt robbantott ki. Hogy ez nem történhetett meg, annak oka a rendőrség gyors közbeavatkozása és a térfigyelő kamera leleplező felvételei. Szóval kiderült az igazság.

Gyurcsány azonban nem nyugodott bele a békés megoldásba, a közvetve állami pénzből üdültetett, Csillebércről hazatérő cigányok megnyugvásába, ő rátett egy lapáttal. Rögtön egymillió forintot ajánlott fel azoknak a romáknak, akik el akarják hagyni otthonaikat. Tehát a volt miniszterelnök szabályosan felszólította a cigányokat, hogy meneküljenek. Hogy ki elől és miért, az rejtély. A volt miniszterelnök forgatókönyve szerint a meglopott, kifosztott, megfélemlített falusi gazdák, idősek persze nem számítanak, mert ők a magyarok, a többség.

Gyurcsány Ferenc bomlasztó étvágya nem állt meg a jelképnek számító Gyöngyöspatánál. Miután az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy alkotmányellenes a végkielégítésekre kirótt 98 százalékos különadó, újra hallatta szavát, túllicitálva a bíróság döntését. Nem törődve az MSZMP–MSZP–SZDSZ örökségével, a húszezermilliárdos adósságállománnyal, nyilatkozatában az állampolgári adózási fegyelem megtagadására hívta fel a hatalmas végkielégítések haszonélvezőit. Mi ez, ha nem Magyarország rendje, biztonsága elleni lázítás?!

Mennyiben van mindennek köze a fegyveres és rendvédelmi dolgozók indulatos, erőszakos tüntetéseihez? Annyiban, hogy az előző években elmaradt túlórapénzeket és a különböző juttatásokat is a jelenlegi kormánnyal akarják megfizettetni. A kialakult helyzet elfajulásáért, és hogy ennyi félrevezetett tüntetőt az utcára tudtak vezényelni, abban a kormányzati párbeszéd elmaradása és a kommunikáció gyengesége is benne van. Ne feledjük: az úgynevezett kommunistáknál, a Rákosi- és Kádár-rendszerben a belügyi dolgozók különleges anyagi és szociális kedvezményeket kaptak azért, hogy hatalmukat ez a fegyveres erő megvédje. Ezt tették a jogutód MSZP-s kormányok is. Nem véletlenül hagyták, hogy életerős fiatalemberek nyugdíjba mehessenek negyvenéves korukban, aztán húsz évig jól fizető állasokban helyezkedhessenek el. Miért ne védték volna meg az akár törvénytelen eszközökhöz is nyúló balliberális hatalmakat? Most ezt akarja elvenni ez a „csúnya” jobboldali kormány.

De azt sem szabad elfelejteni, hogy az elégedetlenséget szító, hang­adó belügyi dolgozók egy része a Kádár-rendszerben szocializálódott, és meggyőződéses baloldali. Miért nem lázongtak Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai miniszterelnöksége alatt? Talán ismerték a módszereiket? A hatalom ellentmondást nem tűrő ellencsapását, mint 2006. október 23-án? Mindenesetre a Kossuth térre, a tüntetők közé kimenő Pintér Sándor belügyminiszter határozottságával, bátorságával most még megmentette a helyzetet. De mi lesz később? Gyurcsány ámokfutása nem fog véget érni: éppen saját pártját, az MSZP-t akarja szétverni, és önnön képére formálni, ami nyilván csak egy laza kitérő lesz. Hiszen a végső cél a hatalom újbóli megszerzése és sok-sok előnytelen sukorói üzlet megkötése, ami végül Magyarország felszámolásához vezet. Ezt kell megakadályoznia minden józanul gondolkodó magyarnak. S ebbe pártállás nélkül mindenki beletartozik. A szocialista pártban is mintha egyre több felelősen, józanul gondolkodó ember lenne. Az MSZP egyik vezető politikusa így fogalmazott: „Úgy tűnik, Gyurcsány Ferencet hatalmi és nem erkölcsi célok vezetik.”

Stefka István, magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Történelem (17) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Belföld (10) Sport (729) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Autómánia (61) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Mondom a magamét (7501) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Heti lámpás (310) Politika (1582) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>