Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
c996f020781bb1edadd4162c44e8f24c.jpg

Bencsik András: Béke? Annak végre vége!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Amerikai Egyesült Államok az 1990-es öbölháború után 2003-ban ismét lerohanta, azaz demokratizálta Irakot. A polgárháború azóta tart, Irak népe soha nem látott nyomorban él.

Az USA még előbb, 2001-ben keményen demokratizálta Afganisztánt, mivel azt állította, hogy a szaúdi illetőségű Oszama bin Laden és jó barátja, Omar molla, akiről azóta sem hallani, ott rejtőzködnek.

Ez ugyan hazugság volt, mert Oszama bin Ladent és egész családját, nőket és gyerekeket Pakisztán területén mészároltatta le Barack Obama amerikai elnök, de azért a fegyveres demokratizálást máig nem hagyták abba, sőt ebben mi, magyarok is részt veszünk. Afganisztánban a szövetséges haderők kivonulása után tör majd ki a polgárháború. Az USA 2011-ben az úgynevezett arab tavasz rendezvénysorozat keretében demokratizálta Líbiát is, ahol a NATO jobbító szándékú bombázásai ellenére azóta borzalmas polgárháború dúl.

A 2014-es téli olimpia előtti hónapokban felkelést robbantottak ki Ukrajna fővárosának főterén. Mire az oroszországi téli olimpia véget ért, Ukrajnában polgárháború tört ki. Az ukrán főváros főterén már az első napokban megjelent és szólt a bennszülöttekhez John McCain amerikai szenátor, aki ezt kiáltotta: „Amerika veletek van!” Kijevbe érkezett John Kerry amerikai külügyminiszter is, valamint Victoria Nuland, az USA európai ügyekért felelős külügyi államtitkára, aki süteményt osztogatott a bátor tüntetőknek. Catherine Ashton, az EU biztonságpolitikai és külügyi főbiztosa szintén az ukrán fővárosba repült, ahol szemrehányást tett Viktor Janukovics elnöknek, amiért „párbeszéd helyett erővel lép fel” azzal az ellenzékkel szemben, amelyik őt erővel meg akarja buktatni. Ukrajnában is polgárháború dúl, a szemben álló felek valamelyike a számos lelőtt harci repülőgép mellett egy arra tévedt utasszállító repülőt is lelőtt. Senki nem tud bizonyosat, de az Európai Unió gazdasági blokádot hirdetett Oroszország ellen, ami mindkét félnek egyre súlyosabb károkat okoz.

A francia sajtó támadást indított Magyarország ellen, azt állítva, hogy az orosz titkosszolgálat befolyására írta alá Moszkvában Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin elnökkel a paksi atomerőmű bővítését szolgáló szerződést, holott szerintük a franciákkal kellett volna szerződnie, mert ők milyen jók. Az oxfordi egyetem kitörölte a náluk tanult hírességek sorából Orbán Viktor nevét. A New York Times pedig javasolja, hogy az Európai Unióra úgymond fittyet hányó Fidesz-kormány akcióival szemben keményen lépjen fel az EU Magyarország szavazati jogának felfüggesztésével, illetve a Kohéziós Alapban Magyarország számára a következő hat évre biztosított 21 milliárd eurós fejlesztési keret megvonásával.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Orbán Viktorra és pártjára másodszor is elsöprő arányban szavaztak az emberek, Magyarországon pedig teljesebb demokrácia és nagyobb szólásszabadság van, mint számos nyugat-európai országban. Orbán Viktor egyébként lényegében ezt mondja: emberek, figyelem, változnak az idők, fordul a világ, ideje fölkészülnünk! Ezért a Demokrata mostantól kiemelt figyelmet szentel e változásnak. Teljes terjedelmében közöljük a miniszterelnök nemzetközi sokkot kiváltó beszédét, és e lapszámtól kezdődően vitasorozatot indítunk a lehetséges kibontakozás okainak, mechanizmusának feltárására és elemzésére Változatok a Demokráciára címmel. Mielőtt még minket demokratizálnának.

Bencsik András

Demokrata, 2014/32, augusztus 6.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gazdaság (706) Jobbegyenes (2793) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Politika (1582) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozi világ (440) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Mondom a magamét (7561) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Tereb (146) Történelem (18) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>