Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
a4578fc38580c6306e84e7f598706a67.jpg

Az SZDSZ tartozása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Félő, hogy csak az elfuserált magyar neoliberalizmus dohos levegője maradt az üres pártszékházban. Meg a csend, némi szúpercegéssel.

Olvasom, hogy Pécsett sem fizeti a székházhasználattal járó kötelezettségeit az egykori Szabad Demokraták Szövetsége. (Ezek szerint másutt sem.) Az 2010-es választási katasztrófa után érthető persze, hogy az országos vezetés felmondta a bérleti szerződést. Az viszont már kevésbé, hogy még egy évig ingyenesen használhatták a helyi szervezet székházát. Ezalatt több, mint 1,4 millió forintos bérleti díjat halmoztak fel a Pécs Holding Zrt.-nek, amelyet a mai napig nem fizettek ki. Megállapodás nem született az önkormányzati cég és a ma már fantompárt között – finoman szólva sosem volt könnyű tárgyalni az SZDSZ-szel -, jogerős ítélet viszont van, amely a végrehajtási szakaszba lépett.

Kóka persze, mint sikeres vállalkozó és kevésbé sikeres pártelnök mellényzsebből kifizethetné a tartozást, mint tette valaha nagyjából ekkora összeggel egy bérelt dunai kampányhajón. De most nem teszi. Épp ezért nem irigylem a hivatalos végrehajtókat és az izmos kidobóembereket. Találnak-e valamit a fantomházban, amit elvihetnének? Képeket, bútorokat, informatikai eszközöket? Félő, hogy csak az elfuserált magyar neoliberalizmus dohos levegője maradt az üres pártszékházban. Meg a csend, némi szúpercegéssel.

De nagyobb itt a baj. Az SZDSZ az egész országnak tartozik. Örökre, secula seculorum. Nekem is, nemcsak a Pécs Holding Zrt.-nek.

A taxisblokáddal, az elmaszatolt igazságtétellel, a lemondott expóval, a határon túli nemzetrészekkel való törődéssel, a nemzeti identitás megőrzésével és erősítésével (micisapka, tetemcafat), az egyházaktól jogtalanul elvont támogatásokkal, a neoliberális gazdaságpolitika teljes csődjével. A 4-es metróval, amit már a 2002-es kampányban csinos fiatal lányok reklámoztak I like 4-es metró feliratú kék pólóikban (azóta már a hortobágyi kilenclyukú hídnál tarthatna az alagút fúrása). És akkor még nem szóltunk a kakaóbiztos számítógépekről, a bezárt OPNI-ról, a totálisan szétvert oktatási rendszerről, a kórházi kórtermek létfontosságú széfjeiről, a sorkatonaságról, az elherdált ingatlanok ezreiről, az energiaszektor külföldi kezekbe juttatásáról, az 1-es buszról, amit állítólag csak ideiglenesen szüntettek meg a kisföldalatti felújításakor. És persze nem szóltunk a kíméletlen kultúrkampfról, filozófusaikról, színházaikról, Mucsáról, a fütyülős barackról és a bőgatyáról és természetesen a médiáról, a médiáról, a médiáról.

Mindezek lényegesen nagyobb károk és veszteségek, mint a ma fantompártot játszó, néhai mindentudó SZDSZ pécsi ki nem fizetett bérleti díja. A hivatalos végrehajtók üres kézzel távozhatnak, mert a dohos levegőt ők sem tudják magukkal vinni. A nem hivatalosak pedig megtették már a dolgukat 2010-ben a szavazóurnáknál. Végrehajtották, hogy a párt székházában csend legyen. No, esetleg egy kis szúpercegés.

(szék) - gondola.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Egészség (50) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Történelem (17) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Mozaik (83) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Életmód (1) Belföld (10) Mondom a magamét (7501) Sport (729) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>