Ma 2024 április 27. Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.
iszlamallam.jpg

Az „iszlám állam” hazánkban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Nem szabad hibáznunk, mert ha engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk a félelem, akkor máris ők nyertek” – mondta most egy arab, muszlim nő.

„Természetesen azokról a vallástalan terroristákról beszélek, akiknek minden célja az, hogy lerombolják a civilizált világot.” Ez a mondat nem Magyarországon hangzott el. Rómában egy egyetemen fogalmazta meg a jordániai királyné, Rania Al-Abdullah.

Pedig a tartalom magyar emlékeket idéz fel.

„Családok és városok szakadtak ketté. Életek mentek tönkre. Egész nemzetek sorsa pecsételődött meg” – mondta 45 éves arab értelmiségi. A közelmúltra – az utóbbi egy-két év eseményeire utalt. Nálunk azonban mindez a kilencvenes években végbement.

Magyarországon belül már akkor rombolt egyfajta „iszlám állam.”

A „közös kulturális örökségünket is lerombolják a terroristák” – mondta a királyné, nemrégiben Rómában. Sajnos mi, Magyarországon ezt korábban átéltük, egy „rendszerváltozásnak” elnevezett történelmi fordulat után.

Demokráciának füllentették a társadalomrombolást.

„Ezek olyan támadások, melyek az emberek együttélését teszik tönkre, a leggazdagabb és legváltozatosabb kulturális világot akarják megsemmisíteni. Kollektív történelmünk áll a célkeresztben, a civilizációnk alapjai” – mondta most Rania Al-Abdullah.

Az SZDSZ-ről beszél ez a hölgy? – kérdi magától az olvasó.

„Sajnos annyira el vannak vakulva, hogy azt képzelik, egy új történelmi kort fognak megnyitni, ezáltal az elkövetkezendő nemzedéket agymosás alá vetik majd” – fogalmazott Rómában a jordániai királyné, de nem a szabad demokratákra utalt.

Hanem másik, egy mai szörnyetegre.

„Bármennyire is különös, de mindez a betekintés a jövőnkbe egyfajta megerősítés is a számunkra. Ezáltal biztosan tudhatjuk, hogy miért kell küzdenünk, hogy mik az értékeink, és így jobban értékeljük mindazt, amink van” – rögzítette a jordániai tudós asszony.

Az általa megnevezett állomás nálunk 2010-ben érkezett el.

A megnyomorgatott társadalom akkor tudta süllyesztőbe küldeni a rendszerváltozás kisiklatóját, a családok rombolóját, a gazdaság tönkretevőjét, az alvilág felkarolóját. Ekkor küldte nyugdíjba – vagy páholyba – a politikus szörnyetegeket.

Volt, akit nem lehetett.

Egy tengeren túli nagy állam megparancsolta, hogy „baloldaliként” a parlamentbe kell juttatni egy kísértetet, a régi szörnyek egykori üdvöskéjét, hogy az adófizetők pénzén dőzsölhessen, s egyszemélyes pártként – amennyire tud – rombolhasson.

Talán hatástalan marad…

A „történelemben először a civilizált világnak egy közös ellensége van” – fogalmazta meg Rania Al-Abdullah azt a felismerést, amelyre Magyarország 2010-ben jutott el: ekkorra a jobboldal és a polgári közép mellett a baloldal is megvilágosodott.

És a politikai salakot kitakarították – együtt.

„Itt pszichológiai hadviselésről van szó. És a fegyver, amit választottak, az a félelem. A megfélemlítés. Bruce Schneier ezt úgy nevezte: háború az elme ellen. Tönkre teszi a gazdaságot, és a különböző kultúrájú emberek között elveti a bizalmatlanság és az intolerancia magját” – mondta az arab értelmiségi.

Ezt tette az SZDSZ két évtizeden át.

„Nem szabad hibáznunk, mert ha engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk a félelem, akkor máris ők nyertek” – mondta most egy arab, muszlim nő. És fején találta a szöget. A társadalom rettegett az SZDSZ-től. Csakhogy: „A félelem fertőző, de a bátor viselkedés is az.”

Így az SZDSZ-t a történelem árnyékszékébe lökte a társadalom.

És Rania Al-Abdullah most fölveti: „Legyen ez a végső iróniája az egésznek: azok a szélsőséges terroristák, akik szét akartak minket húzni és egymás ellen fordítani, most közelebb hoznak minket egymáshoz.”

Nos, ez jelentős részben idehaza megtörtént. De azért nem dőlhetünk hátra.

Kovács G. Tibor - ]]>www.gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2793) Mondom a magamét (7565) Sport (729) Gazdaság (706) Politika (1582) Tereb (146) Történelem (18) Vetítő (30) Egészség (50) Szépségápolás (15) Belföld (11) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (7) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>