Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
513396585cc096a9b72e62f840365054.jpg

Az év öt legütősebb politikai beszólása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ennek a stílgyaknak nem lehet ellenállni, ilyenkor mindenki ezt teszi, legalább ezt egyszer összefoglal, kiemel, csoportosít.

Keres valamilyen értékelési módszert, majd egymás mellé, esetleg rangsorolva egymás alá kotorja az elmúltegyév politikai hordalékát.

Szubjektívan persze – hogyan máshogy. Mi sem maradhatunk ki e végtelen hosszan kígyózó sorból. Vajon melyek voltak a 2015-ös év legnagyobb politikai beszólásai?

Csak azokat vettük számba, melyek komolyan meghatározták a közbeszédet, hatással voltak a politikusokra, az újságírókra, a megmondó-emberekre, a bloggerekre, a szájkaratéban élen járó komment-huszárokra és persze a kocsmai asztalcsapkodókra. Íme az öt leghúzósabb politikai beszólás 2015-ből!

  1. Simicskától megtudtuk, hogy Orbán egy geci!

Nem létezik olyan politikai évértékelő, amelyből kimaradhatna ]]>Simicska Lajos örökbecsű beszólása]]>. Első helye vitathatatlan. Nemcsak azért, mert kellően nyomatékos és vulgáris, hanem mert a mondanivalója (mert van neki!)´az év legkomolyabb politikai-gazdasági konfliktusának kirobbanásának jelzőfénye volt. Hatása vitathatatlan, azóta is folyik a háború. Simicska érdekeltségei sorra vesztik el üzleti állami befolyásukat, miközben a tulajdonában lévő médiabirodalom ATV-i magaslatokban szárnyal. A HírtTV már Alinda műsorával és annak ballibsi vendégeivel; illetve a „hetihetes-szerű” Szabadfogással veri le sorra a kormányzati veséket. Egyelőre Orbán nem járt rosszul a szakítással, megszabadult végre az egyre kellemetlenebb és az egyre csak többet, s többet akaró egykori haverjától, aki évekig volt az ellenzéki kommunikáció aduásza, ha a miniszterelnököt kellett szapulni.

  1. Orbán szerint a gazdasági bevándorlás rossz dolog, nincs haszna és csak veszedelmet hoz, ezért meg kell állítani.

A miniszterelnök Párizsban, a Charlie Hebdo-merénylet utáni megemlékezésen elsőként ]]>szólt be a bevándorlóknak]]>. Akkor még talán senki sem sejtette, hogy ez nemcsak a magyar, hanem az európai politika egyik slágertémája lesz 2015-ben. Vagy nagyszerűen dolgozott a Habony-műhely, vagy a miniszterelnök érzett rá valamire, de egy biztos, a bevándorlással kapcsolatos sarkalatos vélemény jó nagyot ütött, megállította a Fidesz népszerűségének zuhanását, mára pedig hasonló csodafegyverként működik, mint a rezsicsökkentés anno. Nem csak azért, mert egyenes és őszinte volt, hanem mert az ellenzék baloldali része – az első felháborodásában – nagy bután a bevándorlás mellé állt be, nem látva előre azt, hogy néhány hónap múlva tényleg katasztrofálissá válik a helyzet. Azóta sem nagyon tudja, hogy mit mondjon a témában, de ez már egy másik történet. A jobboldali ellenzék, azaz a Jobbik is igen nehéz helyzetbe került ezután, hisz ennek inkább az ő ügyének kellene lennie, de ők éveken keresztül barátkoztak az iszlámmal. Sőt, Vona, a liberális demokrácia iránt tanúsított gyűlöletében odáig ment, hogy egykor még azt is kijelentette, hogy az ]]>„iszlám az emberiség utolsó reménye”]]>. Persze utólag könnyű okosnak lenni, de az tagadhatatlan, hogy Orbán „beszólása” még januárban hangzott el, mikor még közel sem volt ilyen brutális mértékű a migráció.

  1. Ákos és Kövér László szerint a nő szüljön gyereket

Kövértől származó cizellált, vagy az Ákostól elhangzott, kifejezőkészségében egyszerűbb megszólalás ugyan térben is időben egymástól függetlenül hangzott el, de mivel a két vélemény egymás mellett él azóta is, a bronzérem megosztva jár nekik. Ahogy év nem telhet úgy el Gyuriferi nélkül, úgy Kövér László is mindig tud valami kötelest mondani. Ugyan elég ]]>fennkölten fogalmazott]]> a Fidesz kongresszusán, mikor azt mondta, hogy „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”, mégis kiszámítható vihart kavart a liberális biliben. Mert a probléma álprobléma. Hülye reakció egy akcióra. Hisz miért is ne lehetne egy politikus véleménye az, hogy a nőknek lehetőséget kell adni arra, hogy a legnagyobb kincsnek tartsák a gyermeknemzést, illetve a kormányzat adjon meg minden anyagi és erkölcsi támogatást ehhez? Mert ehhez hozzátartozik a Gyed extra, a gyermekek után járó adókedvezmény, vagy a nagycsaládosoknak szánt lakásvásárlási támogatás is, amelyek valóban családbarát lépések, ráadásul pontosan azt hivatottak elérni, hogy a nők bátran szülhessenek úgy gyermekeket, hogy közben építik a karrierjüket is, nem maradnak le a tanulásban és a munkaerőpiacon. Ákos mondata, miszerint a nők legfontosabb feladata az lenne, hogy valakinek gyereket szüljenek, már kicsit ostobább véleménynyilvánítás volt, de talán mégsem indokolja azt, hogy a liberális értelmiség, a feministák, a melegjogok szószólói és mindenféle internetes fapicsák ezen rúgózzanak hetekig. Azt meg végképp nem, hogy Ákost (Kövér Lászlóval együtt) a középkorba zavarják vissza, illetve bitófán lógva ábrázolják. Ha már középkorkoriznak…

  1. Gyurcsány szerint Orbán utasítására támadtak a rendőrök Röszkénél a békés menekültekre.

Az őszödi beszéd óta nincs év könnyen idézhető Gyuriferi-ostobaság nélkül . Ezúttal lemaradt a dobogóról, ugyanis nem tud már igazán meglepni senkit. Hozzászoktunk, mint a szippantóskocsis a szarszaghoz. Nagyon kiszámítható lett. Valahogy nem képes megszabadulni a 2006-tól, és valahogy mindenképpen vissza akarja adni Orbánnak kamatostul azt a botrányt, ami egykor letaszította őt a miniszterelnöki és a baloldali megváltó székéből. Így hangozhatott el szeptemberben a következő mondat egy sajtótájékoztatón a páfrány és Vadai Ágnes között: „Hiteles tanúvallomásokkal és képfelvételekkel bizonyítani fogom, hogy előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, minden bizonnyal a miniszterelnök utasítására, a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre. A DK pedig a megszerzett bizonyítékokat elküldi a magyar ügyészségre, Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak és a hágai nemzetközi bíróságoknak is.” Ez szeptemberben történt… Azóta is várjuk az ENSZ kékspakás békefenntartókat…

  1. Vona lenyesi a Jobbik vadhajtásait

A Jobbik cuki kampánya, illetve a néppártosodásának története ebben az évben új fejezetébe lépett. A pártelnök az eddigi legkeményebb mondatot eresztette el a Jobbikon belüli „radikális” vonallal szemben. Konkrétan ]]>áprilisban fogalmazott úgy]]>, hogy ő maga fogja lenyesni a vadhajtásokat. Értsd ezen a Jobbikon belüli antiszemita és cigány-ellenes kommunikációs produktumokat, illetve a témában érintett személyeket! Ettől kezdve nincs zsidózás, csak Izrael külpolitikáját lehet támadni; s nincs többé büdös cigányozás, vagy gárdamellényben vonulgatás sem, legfeljebb európai megoldás a cigányság problémáira. A kijelentés értelme talán abban rejlik, hogy a pártvezető végre egyértelműen kijelölte a második legnépszerűbb párt jövőben irányvonalát. Nincs többé balettozás a radikális és a mérsékelt jobbikos párttagok és szimpatizánsok között. Győzött a mérsékelt vonal – mindenki más pedig vagy meghúzza magát, vagy mehet új pártot alapítani fénymásoló a irodabútor nélkül egy barlangban. A beszólás óta eltelt idő egyelőre nem igazolta a pártelnök víziójának sikerességét, habár megtartotta vezető ellenzéki helyét a Jobbik, a közvélemény-kutatások szerint elveszített közel háromszázezer szimpatizánst. Mondjuk ki: a csalódott radikális szavazót.

+1. Tóbiás fizetésemelést adna mindenkinek!

Azt hiszem, nem kell túlmagyarázni, miért nem fért fel az öt legnagyobb horderejű politikai beszólás közé Tóbiás József papagájszerűen ismételgetett marhasága. Mert kurvára nem érdekel senkit a szocialista párt. Semmi hatása nincs semminek, amit mondanak. Hiába a beakadt lemezjátszó, a kutyát sem érdekli. Tóbiás fizetésemelésről szóló variációs mondatai (orvosoknak, közalkalmazottaknak, páfrányoknak és Vadaiágneseknek) legfeljebb a pluszegyedik mondat lehet ezen a listán, esetleg Aranymálna-díjat érdemel.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Politika (1582) Egészség (50) Vetítő (30) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (17) Belföld (10) Mondom a magamét (7501) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Mozaik (83) Gazdaság (702) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2778) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>