Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
efe0438f491bc3b4fb8eefc6a312877e.jpg

Az Európai Unió korrupttá züllött

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Noha a tiltakozások zajlanak, az Eger lakosságának megfelelő nagyságúra hizlalt brüsszeli bürokrácia megingathatatlan.

„Az Európai Unió egyik szabályozása – szintén a konszernek nyomására – 2000 óta engedélyezi a csokoládé kakaóvaj-tartalmának az össztömeg öt százalékára való csökkentését.  A vállalatok pálmaolajjal és egyéb zsírokkal kívánják a kakaóvajat helyettesíteni, hiszen ezek olcsóbbak, mint a kakaó.”
 
Mindezt a 2001-ben megjelent Márkacégek feketekönyve című műben olvashatjuk.
 
„Az európai uniós rendelet a kakaótermelő országokban évi  1,13 milliárd német márka (580 millió euró) veszteséget jelent. Ezzel sok kistermelőt, akik a piac közel 85 százalékát fedik le, megfosztanak egzisztenciális alapjaitól.”
 
 Az Európai Unió már a magyar csatlakozás előtt lezüllött.
 
Konszernek korrumpálhatták a brüsszeli bürokráciát a két német újságíró, Klaus  Werner és Hans Weiss szerint.  Mi 2004. május elsején már egy korrupcióval átitatott nemzetközi bagázsba léptünk be – írhatnánk úgy is: bele.
 
A XXI. század a korrupció évszázadaként indult.
 
A cukoripar lerombolását már nekünk is el kellett szenvednünk. Igaz: a korábban – ugyancsak korrupcióval – privatizálásként elkótyavetyélt cukorcégeink külföldi tulajdonosainak szája ízét keserítették meg – a magyar munkavállalóké mellett.
 
Többszörös korrupció zajlott le.
 
Az uniós központ nagy hitelt adott egy dél-amerikai országnak. Telt-múlt az idő, a dél-amerikai óriás bejelentette: nem tudja a hitelt törleszteni. Ellenben kész nádcukrot adni a pénztörlesztés helyett. Nosza, a brüsszeli bürokrácia kapott az alkalmon.
 
Az unió területén szinte betiltotta a cukorgyártást.
 
Üzemeket romboltak le, kéményeket robbantottak fel – hogy érvényre jusson a korrupció. A nagy hagyományú magyar cukorrépa-termesztést beszántották. A cukorgyárakat odapörkölték. Azért, hogy elboríthassa az országot a rossz minőségű nádcukor…
 
Miért kellett az Európai Unió pénzét Dél-Amerikába önteni?
Hiszen a mi kontinensünk tengernyi  fejlesztési forrást tudna felszívni. Az európai emberek feje tele van ötletekkel, pénz kellene a megvalósításhoz. A brüsszeli bürokrácia azonban az európai adófizetőktől beszedett pénzt – mintha magánvagyon lenne – Dél-Amerikába öntötte.
 
Kiknek utaltak vissza jutalékot az EU-összegek után?
 
További korrupció: a fizetésképtelenné vált ország kedvéért az európai cukorágazatot likvidálták. Talán nem is az óceánon túli ország kedvéért: sokkal inkább a brüsszeli korrupt bürokraták kedvéért. Ne kelljen utólag megvizsgálni: kik döntöttek az európai polgárok pénzvagyonáról rosszul.
 
Kik voltak azok, akik uniós forrásokat elpárologtattak.
 
Miközben az ő zsebük felpúposodott. Építhették a tengerparti luxusvilláikat, a fényűző palotákat, családi gépkocsi flottát alakíthattak ki a csúcsminőségű járgányokból, aranytömbökből építhettek gúlát jól őrzött bankszéfjeikben.
 
Egy másik korrupciós mozzanat: a villanykörtegyártás kikapcsolása.
 
Bornírt egészségvédelmi hivatkozásokkal a jó fényt adó, begyakorlottan gyártható villanykörtéket ártalmasnak minősítették, és rosszul világító, hamar tönkremenő eszközöket erőltetnek rá folyamatosan a kontinens családjaira.
 
Vakító fény árad a korrupt szándékokra.
 
A konszernek itt is érvényesítni tudták profitérdekeiket – félmilliárd uniós polgár elemi érdekeinek ellenében. És – noha a tiltakozások zajlanak – az Eger lakosságának megfelelő nagyságúra hizlalt brüsszeli bürokrácia megingathatatlan.
 
Uniós szinten kell eldöntenünk: bürokrácia vagy demokrácia?
 
Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Sport (729) Mondom a magamét (7501) Gazdaság (702) Jobbegyenes (2778) Politika (1582) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Gasztronómia (539) Történelem (17) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>