Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
dc4fb780e8f4499313e961da73ca2df0.jpg

Magyarországi választások – 2010 – egy millió munkahely?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A FIDESZ választási programjában meghirdette, hogy tíz év alatt egy millió munkahelyet kíván létrehozni. Ezek szerint hosszú távra terveznek.

Egyes számítások szerint a rendszerváltás (?) óta eltelt két évtized alatt nemhogy egy millió munkahely teremtődött volna, hanem legalább kétmillió megszűnt. A legvidámabb barakkban valaha még büntetendő volt a közveszélyes munkakerülés, ma meg örülhetünk, ha van munkánk...

A rendszerváltás (?) után a munka becsülete elveszett. Természetesen (és sajnos) ez sok évtizedes folyamat eredménye volt. (Hiszen miénk volt a gyár és magunknak építettük)
 
 
Elég csak kinyitni bármelyik újságot (azért inkább jobboldali újság legyen) és számtalan mutyira, cseles szerződésre bukkanhatunk. Mintha lenne egy elég széles réteg, aki nem tisztességesen akar megélni, de nagyon jól akar élni.
 
Sok ember dolgozna, de az állandó megszorítások miatt rengeteg munkahely megszűnt és megszűnik. Ráadásul, aki dolgozik, aránytalanul sok adót, járulékot fizet.
 
Lehet-e ebből szebb jövőt kialakítani?
 
A vidék Magyarországán még mindig óriási lehetőség a mezőgazdaság. Ha (!) nem adjuk el a földet zsebszerződésekkel, Magyarország igazi bio-agrár ország lehetne. A biogazdálkodás minőségi élelmiszertermelést és feldolgozást jelenthet, mely nagyon munkaerő-igényes. Nem monokultúrás nagyüzemi gazdálkodás, mely tönkreteszi a tájat, kizsigereli a földet.
 
Emellett hazánk még Trianaon által megcsonkolva is nem szorul(na) élelmiszer behozatalra, sőt sok millió embert el tudnánk látni élelemmel. Kína, India, Oroszország, vagy a Közel-Kelet tökéletes felvevőpiaca lehetne a magyar termékeknek. Abban az esetben, ha nem csak Nyugat felé próbálnánk mindig érvényesülni.
 
Tönkreverték a hadseregünket. Ha nincs is szükség a „békebeli” 100 ezres haderőre (emellett még másfélszázezer szovjet elvtárs is nálunk védte a demokráciát), de a jelenlegi talán hatezer bakával nem lehet megvédeni Magyarországot. Főleg, ha egy részük a világ túlfelén gyarmatosít. 30-40 ezer fős honvédséggel, kiszolgáló intézményekkel legalább 100 ezer embernek lehetne munkát adni.
 
Az építőipar, logisztikai ipar és a gyógyturizmus is komoly munkaerőigényt jelenthet.
 
 
Emellett szükséges lenne országos szinten koordinált közmunkaprogramokat indítani. Ha van szabad munkaerő, nem maradjanak kátyúsak az utak, kaszálatlanok az árokpartok, szemetesek az utcák.
 
Legfőképpen a következő kormánynak, kormányoknak a reményt kellene visszaadniuk az embereknek. Április 11-én egy dolgos Magyarországról is szavazunk.
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Gasztronómia (539) Tereb (146) Autómánia (61) Jobbegyenes (2778) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Belföld (10) Mozaik (83) Gazdaság (702) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Tv fotel (65) Történelem (17) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>