Ma 2024 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
Az ellenzéki pártoktól a tehetségtelenségük elriasztotta a szavazókat

Az ellenzéki pártoktól a tehetségtelenségük elriasztotta a szavazókat

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Vlagyimir Putyin elnöknek is többségében vidéki szavazói voltak.

Az ellenzéki pártoktól a tehetségtelenségük elriasztotta a szavazókat a vasárnapi országgyűlési választáson, emellett a pártok nem értették meg, hogyan hatott az emberekre a migrációs válság - mondta Galló Béla politológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Hozzátette: elemzési hibát követ el az, aki a baloldal vereségének okát taktikai síkon keresi, ez inkább mély, strukturális ellentétnek tudható be.

A magas részvétel miatt sokan arra következtettek, hogy az ellenzéknek sikerült mozgósítania szavazóit, de az eredményekből látszik, hogy teljes ellenzéki összefogás esetén sem lehetett volna elkerülni a Fidesz-KDNP győzelmét – mondta.

Az elemző szerint feltűnő, hogy az ellenzéki pártoknak csak nagyobb városokban van szavazótáboruk, ezzel szemben a kormánypártokat többségükben vidéki szavazók erősítették.

Az Egyesült Államokban Donald Trump elnöknek, Oroszországban pedig Vlagyimir Putyin elnöknek is többségében vidéki szavazói voltak – fűzte hozzá.

Galló Béla szerint az ellenzéki pártok ezek után sem gondolják át azokat a mély, strukturális ellentéteket, amelyek a vereségüket okozták.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Történelem (18) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Kultúra (9) Mondom a magamét (7580) Vetítő (30) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Gazdaság (707) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2796) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>