Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
8b9b2b580902195bb200db6c15b9ca0b.jpg

Aljas rémhírterjesztők - Ijesztgetős kampány

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A 2002-es és 2004-es kampányhoz hasonlóan ismét elővette az idegengyűlölet kártyáját a baloldal. Nyolc éve 23 millió román beözönlésével és a határon túli magyarokkal riogatták a választókat, most azt vizionálják, hogy százezer kínait akar az országba betelepíteni Orbán Viktor.

Herényi Károly (MDF) gazdasági hazaárulással vádolta Orbánt. Az ellenzéki párt közölte: ez egy olyan bődületes marhaság, amely csak valami nagyon beteg elme szüleménye lehet.

A Hírextra.hu-ra tegnap reggel került fel a Furcsa ötlet – Orbán százezer kínaira cserélné az IMF-hitelt? című cikk. Érdekes az írás időzítése, hiszen Orbán Viktor egy hónapja járt Kínában. Azóta erről az utazásról mélyen hallgatott a balliberális média. A Hírextra most azt írta: Orbán komoly ajánlattal érkezett Pekingbe. Ha igazak az információink – folytatták –, akkor Magyarország – várakozások szerint – leendő miniszterelnöke a Nemzetközi Valutaalaptól kapott 25 milliárd dolláros hitelt eladná Kínának, cserébe százezer kínait fogadna be az ország.

Azaz százezer kínai kapna nálunk letelepedési engedélyt. Úgy vélekedtek, nem nehéz megmondani, hogy ha a Fidesz elnöke ilyen dologra készül, annak súlyos szavazatvesztés lesz a következménye. Az írás szerzője minderről azonban egyetlen fideszes politikust sem kérdezett meg.

A cikk tehát semmilyen hitelességgel nem rendelkezik. Ennek ellenére a kiegyensúlyozatlanságot a jobboldali médián gyakran számon kérő MDF elnökhelyettese, Herényi Károly szabadságáról visszatérve azonnal közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. „Igazak-e a hírportál értesülései? Igaz-e, hogy az IMF-hitel átvállalásáért cserébe százezer kínai állampolgár befogadását ígérte? Igaz-e, hogy a Fidesz elnöke kísérletet tett arra, hogy az Európai Unió demokratikus együttműködését kínai kommunista függőségre cserélje? Igaz-e, hogy Orbán Viktor gazdasági hazaárulást követett el?” – fogalmazott.
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője így reagált: ez egy olyan bődületes marhaság, amely csak valami nagyon beteg elme szüleménye lehet.

A balliberálisok az év végén még azzal akarták lejáratni Orbánt, hogy moszkvai útján nem folytathatott komoly tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel. Debreczeni József, aki Herényihez hasonlóan az MDF képviselőjelöltje, akkor hosszasan bizonygatta, hogy Orbán csak három percre találkozhatott Putyinnal. Aztán az orosz nagykövet cáfolta a hazugságokat, és Debreczeninek bocsánatot kellett kérnie.

2002-ben és 2004-ben az MSZP sikeresen kampányolt az idegengyűlölettel. Nyolc éve Kovács László és Horn Gyula riogatott azzal, hogy 23 millió román árasztja el az országot a két állam munkaügyi megállapodása után. A 2004 decemberi kettős népszavazáson Gyurcsány Ferenc vezetésével a határon túli magyarok ellen hergelték a választókat a szocialisták.


Szó sincs az MTI megszüntetéséről
Az Index szerint a Fidesz vezérkarában egyetértés alakult ki egy kisebb létszámú állami médiaholding kialakításának tervéről. A honlap tegnap azt állította, hogy a párt szakpolitikusai által kidolgozott koncepció egyetlen közszolgálati műsorszolgáltató szervezetet hozna létre a MTV-ből, a Duna Televízióból és a Magyar Rádióból. Az MTI-t pedig egy néhány fős kormányzati hírügynökséggel helyettesítenék. Lapunk érdeklődésére a Fideszben egyöntetűen cáfolták a híreket. Azt mondták: várják az Index erre vonatkozó anyagait, talán fel tudnának használni belőlük néhány ötletet. Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője azt közölte: az Index ismét rossz informátort választott, a Fidesz nem szándékozik megszüntetni a MTI-t.

Pindroch Tamás- magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Kultúra (7) Politika (1582) Belföld (11) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2789) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7549) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Tereb (146) Sport (729) Egészség (50) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Gazdaság (705) Nézőpont (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Életmód (1) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>