Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
90674030a055f49757ab06255078cdf3.jpg

A „vérprofi” bajkeverő - Ron Werber

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az MSZP szombati választmányi ülésén meglepetés várta a tagságot. Hirtelen felszívódott a Kossuth-címer, a pártlogóra visszapingálták a piros szegfűt, és felvezették Ron Werber izraeli kampánytanácsadót, hogy ismét az MSZP élére álljon a választásokon.

Hogy kicsoda Ron Werber, akit kampánygurutól vérprofi bajkeverőig mindennek neveztek, nem sokan tudják. Az izraeli Benshivában született, nagyszülei Magyarországról származtak. New Yorkban járt egyetemre, és 1992-ben Jichak Rabin kampányigazgatója volt. Kövér László 2004-ben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökeként úgy nyilatkozott, hogy Werber múltjáról nem lehet tudni semmit, így azt sem, van-e valami köze bármelyik titkosszolgálathoz. Kövér szerint: „Ahol egyszer járt, ott fű nem terem.” Most újra itt van, és megjelenésével csak eszkalálódik az MSZP folyamatos botránypolitizálása.

Nevezett két dolgot honosított meg 2002-ben, a negatív kampányt és a fanatizálást. Amikor Magyarországra jött, a Fidesznél minden adott volt a választások megnyeréséhez. Ezt kellett megfordítania. Értsd, egy magyar párt megbízta egy idegen ország kommunikációs szakértőjét, hogy nyerje meg neki a parlamenti választásokat. Werber tűzre dobta az MSZP tétova stílusát, és állandó nyomás alá helyezte a Fidesz-kormányt. Lélegzetnyi időt sem hagyva, folyamatos pergőtüzet zúdított a kormányzati szervekre, magához ragadva a médiakezdeményezést. Elviselhetetlen feszültségben tartotta a közéletet, közvetve az egész társadalmat, még mélyebbre ásva az árkokat, teret engedve a színtiszta gyűlölködésnek. Minden intézkedésbe belekötöttek, folyamatosan vádolva a Fideszt saját negatív kampányfogásaikkal. Egyfolytában sulykolták a szocik nagyszerűségét és szakmai hozzáértését, hogy mennyivel jobban kormányoznának, ha győznének. Ehhez megengedett volt a szemérmetlen hazudozás bármilyen formája, legyen szó nyugdíjról, abortuszról, magánéletről vagy egyházügyről.

Ron Werber kampányfogása a 23 millió román munkavállaló beözönlésének víziója, aminek igazolására egyetlen román pincért tudtak csak prezentálni. Akkor született Kövér László köteles beszédének koreográfiája, ami egy ártalmatlan kijelentés kifacsart és hazug torzója lett. Ron Werber az MSZP-t demokratának, a Fideszt fasiszta pártként jellemezte. Megbocsáthatatlan bűne Orbán Viktor démonizálása és sátáni gonosznak való beállítása. Ő nevezte a Fideszt paranoid bandának, akik „összeszarják magukat”, ha veszítenek, és ez lesz az Orbán-éra végének kezdete. Ugyancsak tőle származik, hogy Orbán Viktornak pszichiátere van, aki őrködik az idegbeteg kormányfő cselekedetei felett. Ennek számtalan variációja ment át a köztudatba. És a gyilkos mondatok: „Orbán a nyári Mikulás”, „Magyarország, amit a zsebedbe rejtesz”, „Orbánnal beköszönt a legsötétebb múlt”. Kampányának lényege, hogy lerohanják az embereket és minden szavazót mozgósítsanak.

A választás napján az előrejelzések a Fidesz győzelmét ígérték, ehhez képest az MSZP győzött egy különös választási csalással, amire csak jóval később derült fény. Az MSZP-s választási bizottsági tagok délután telefonáltak a központnak, nevesítve azokat, akik nem mentek el szavazni. Az aktivisták a Werber által készített adatbázis nyomán rengeteg passzív szavazót mozgósítottak, akik többsége az MSZP-re voksolt. Ilyen méretű manipuláció utoljára a kékcédulás választásokon történt. Az ellenzék jó tanítványa Werbernek, hiszen a választások óta botrány botrányt követ, és most megjelent hozzá az értelmi szerző is. A békétlenség és a gyűlölet nagymestere.

(Seszták Ágnes) - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Vetítő (30) Politika (1582) Kultúra (6) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Egészség (50) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Gazdaság (702) Tereb (146) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7501) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (17) Belföld (10) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>