Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
70dcf2d75444c154c3b5dd000a869970.jpg

A sajtószabadság anatómiája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A mai nap eddig a teljes káosz jegyében telt, köszönhetően Simicskának, aki tegnap úgy döntött, médiaháborúzni szeretne, és ma teljes terjedelmében meg is kapta.

A ]]>részletek]]> ]]>elérhetők]]> a ]]>pestisrácokon]]>. Röviden annyi, hogy Simicska Orbánellenes médiatartalmat akar a Nemzettől, a Lánchídtól és a HírTV-től, ehhez pedig az említett médiumok vezetői nem kívánnak asszisztálni. Megelőlegezzük, hogy az alkalmazottak jelentős része sem.

Jó, ha egy pillanatra elvonatkoztatunk attól, hogy a történetben ki kormánypárti és ki (friss)ellenzéki. A történet ugyanis arról szól, hogy volt egy médiabirodalom, ami eddig politikai meggyőződésből A-t mondott, és egyszer csak a tulaj azt modja, hogy B az új agenda, emiatt pedig az B-vel azonosulni képtelen vezetőség felállt. Erre a tulaj azt mondja, kibasz mindenkit mást is, aki nem mond B-t. Tényleg bármi behelyettesíthető A-ba és B-be, mert ha értékelni akarjuk a történéseket, akkor csak a dolgok logikája számít.

Elég komoly horderejű az ügy, és gyorsan meg is született a #jesuisgeci, csak ez a #jesuisgeci baromi féloldalasra sikerült itthon. Szándékosan távol tartottam magam itt a Tutin a Charlie Hebdo témától, most is csak azért említem meg, mert a párhuzam rámutat, hogy normális esetben egy ilyen ügy kapcsán (mégha egészen más súlycsoprtban is van a két eset, mégiscsak sajtószabadságról, szerkesztőségi függetlenségről van szó) normális esetben azt kéne tudnia mondani a teljes szakmának, hogy “veletek vagyunk”. Aztán persze mindenkinek meg lehet a maga véleménye és persze azt nyugodtan el is mondhatja. Vagy csak nekem van hiányérzetem, hogy csak egy oldalról jönnek a szolidarításról szóló vezércikkek/publik? Amikor 5 éve az megy, hogy veszélyben a magyar sajtószabadság, egyszer csak történik valami olyasmi, ami tényleg sajtószabadság-ellenes. Egy tulajdonos egzisztenciálisan fenyegeti a szerkesztőségeinek tagjait, ha nem azt írják, amit ő akar. És a kormányellenes sajtónak annyi jön le a dologból, hogy milyen jó a Bayer-Simicska cicaharcon röhögni, mennyire vicces a geci és hogy milyen fasza, hogy lette egy új Orbánellenes sajtóbirodalom. Bede Mártonnak konkrétan annyi esett le a dologból, hogy ]]>bejelentkezett állásra]]>.

Így lesz hős Simicskából a 444-től a Klubrádión át az indexig, a firkászok közötti legelemibb szakmai szolidaritást meg lehúzzuk a vécén.

]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Mongúz Megalomán

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Politika (1582) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Sport (729) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Történelem (18) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2788) Gazdaság (705) Tereb (146) Belföld (10) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>