Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
c90c159dd1cd7a79cc6dff8f96138f7f.jpg

A Nagy Ellenzéki Megzuhanás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Noha már egy-egy posztban említésre került, külön figyelmet nem szenteltünk a TÁRKI pazar közvéleménykutatási eredményeire, pedig szeretjük rugdosni a Nagy Ellenzéki Összefogás döglött lovát.

Nem figyelmetlenségből siklottunk el felette, egyszerűen nehéz úgy írni erről a témáról, hogy ne a naugye mi megmondtuk-ot toljuk végig, hisz nem kevésszer írtuk meg: minél több kis valódi szavazóbázist nélkülöző, de roppant ellenszenves figurákkal tele pártocskával kötnek szövetséget, annál kisebb lesz a végösszeg. Ha meg a minimális szavazóbázissal bíró, de épelméjűek számára teljes mértékben elfogadhatatlan, minden idők legelutasítottabb politikusával, a Gyuriferivel is leboltolnak, akkor végképp nem érdemes választási győzelemről beszélni. Sőt, megújulásról sem igen, a korszakváltás szlogent meg talán már Kálmánolga sem képes röhögés nélkül kimondani. De hát Mesterházy és a Bajnai háziértelmiségije, a Szigetvári nem sűrűn olvassa a Toronyházunk szerzőit, így mint akiket zsinóron húztak, úgy szaladtak bele a legidiótább opcióba, amit csak az új választási törvény – amúgy valóban az összefogást, illetve inkább a nyerést díjazó – szabályai lehetőségként felkínáltak.

Tulajdonképpen várható volt, ahogy közeledik a „valódi felmérés”, úgy lesz egyre sürgetőbb visszabújni platformosdit játszani a szocialisták ölelő karjaiba, a szocik pedig jellemzően örülnek, ha valaki betér hozzájuk az utcáról egyetérteni és összefogni velük, mert Mesterházytól függetlenül, ez még mindig a Horngyufa nyugdíjas titkárnőit és szétivott fejű TSZ - elnökeit tömörítő munkásotthon. Ha meg nem fradizöld sportzakót viselő, valamennyire kulturáltan megszólalni képes, adott esetben már „internyetet” is látott modern fiatalember megjelenik, akkor nagyobb sikongatás van a folyósokon, mint Walking Deadben egy átlagos zombibetörésnél. A közelmúltban a vasi szocialisták egymás megerőszakolásával végződő belháborúja is hasonlóan kezdődött. Megjelent néhány nem tipikusan elbaszott fejű munkásőr, ráadásul fiatal emberke, és egyből pogácsával, jelöltséggel kínálták őket. Azért vicces, hogy a régi elvtársi hálózatra alapozott pártnak ilyen mértékű káderproblémái lehetnek
 
Szigetvári ügyesen ]]>elszólta]]> magát a Hírtv-ben. Szerinte a legrosszabb forgatókönyv az lett volna, ha a Demokratikus Koalíció jelölteket indít az Összefogással szemben (!!!). Tehát nem az orbánizmus mételyével, hanem az Összefogással szemben. Akkor ennyi a magyarázat: azért kellett egybeterelni boldog-boldogtalant, az összes valaha MSZP-SZDSZ színekben politizáló szerencsétlent, hogy ne harapják el egymás torkát azért a néhány szavazatért, és ne essen ki több Simon Gábor csontváz a szekrényből.
 
Visszatérve az eredményekre: a TÁRKI adatai szerint, a hibahatáron belül, a biztos pártválasztók fele támogatja a Fideszt. A maradékon osztozik az LMP, a Jobbik, az Összefogás és a maradék. Ezt úgy hozták februárban, hogy januárhoz képest rengeteg szavazó aktivizálódott. Az eddigi passzívak vagy válaszmegtagadók megjelenése nem befolyásolta a Fidesz vs. többiek arányt, viszont az Összefogástól jelentős mennyiségű szavazat vándorolt át az LMP-hez és a Jobbikhoz. A rejtett kis humormorzsákat szedegessük azért csak össze ebből! Az LMP-ét anno azzal botozták, hogy ha nem fognak össze, akkor mennek a levesbe, a Jobbik meg ugye a Fidesz széljobbra kinyújtott karja. Erre bármit mozdulnak, ez a két párt erősödik. Oda-vissza gurulunk a Körúton a röhögéstől.
 
Szóval hol is van a kormányváltók hatalmas tartaléka, amire a kincstári optimizmusukat alapozták, amire hivatkozva minden másnap sajtótájékoztattak a „kormányváltó többségről”? Hát sehol. A Gyuriferivel és a többi vállalhatatlan figurával való összeborulás az LMP-nek és a Jobbiknak jelentette a tartalékot. Az LMP a biztos parlamenti bejutást, a Jobbik pedig a legerősebb ellenzéki párt titulust köszönheti nekik. Szigetvári és Ron Werber biztos akkorát (és annyira szánalmasat) pacsizott, mint Poison a nyolcvanas években nekifutásból a színpadon, mivel jelen állás szerint a „kormányt váltani szándékozó”, nem fideszes 50 százalékot sem sikerült maguk alá rendezni. Viszont egy jelentős hányadukat sikerült elidegeníteni, LMP, Jobbik, 4K!, meg ki tudja milyen párt támogatójává tenni.

Tényleg telitalálat a CÖF-ös, bohócos plakát, csak a többire is kellett volna orrot rakni.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Heti lámpás (312) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705) Tv fotel (65) Történelem (18) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Belföld (10) Jobbegyenes (2788) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Politika (1582) Tereb (146) Nézőpont (1) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>