Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
be4287116beebdb816e73ad0fb4199e4.jpg

A Fidesz tudja, hogy tegyen rendet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Fidesznek pontos tervei vannak arra, hogyan teremtsen rendet Magyarországon, miként szorítsa vissza a bűnözést – hangsúlyozta Orbán Viktor pénteken a Hír Televízió Péntek 8 című műsorában. Óva intette a szocialistákat a további privatizációtól, és ígéretet tett: feltárják az IMF-fel kötött szerződés részleteit.  

 Mindig is olyan nagy politikai közösség létrehozását tűztem ki célként, amely egymagában képes arra, hogy a parlamenti mandátumok többségét birtokolja, és így rossz kompromisszumok nélkül tudja végrehajtani a programját – jelentette ki a Fidesz elnöke. Szerinte ma egy igazán konszolidált és kormányképes erő van a politikai mezőnyben, ezt mutatja a Fidesz európai parlamenti választáson elért, történelmi csúcsot jelentő 56 százalékos támogatottsága. – Ugyanakkor két szélsőségre hajlamos, időnként szélsőségbe hajló pártot látok: a Fidesztől balra, a diktatúra örököseiként az MSZP-t, a másik oldalon pedig a Jobbikot. A Jobbik vezetőiről és azok nyilatkozatairól, meg lehet a véleményünk, de sosem szabad összekeverni a rájuk szavazó embereket a párt vezetőivel – fejtette ki. Egyik párt vezérkarával sem kíván együttműködni, de – mint fogalmazott – „nagyon sok terve lehet azokkal, akik különböző okokból ma az MSZP-re, vagy a Jobbikra szavaztak”.

„Ne lehet ideológiai engedményt tenni a bűnelkövetőknél”

Orbán Viktor szerint azért választották sokan a Jobbikot, mert az állam megszűnt körülöttük, a rendőrség egyszer csak eltűnt, nincsenek munkahelyek, nem tudnak megélni, amijük van, azt is ellopják esténként olyanok, akikről pontosan tudják, hogy kik, de még beszélniük sem szabad róluk, mert akkor rasszistáknak bélyegezik őket, és senki nem segít rajtuk. – A Jobbiknak erre volt megoldása például a Magyar Gárda. Én ezt nem fogadom el, más javaslatom van, pontosan meg tudom mondani, melyik faluban lesznek körzeti megbízottak, hol állnak majd fel a rendőrőrsök, és hogy fogunk rendet tenni az állam újraszervezésével. Nem fogunk semmilyen ideológiai engedményt tenni a bűnelkövetőknél; származásra vagy szociális helyzetre hivatkozni bűncselekmény elkövetésekor a mi kormányunk idején nem lehetett, és a jövőben sem lehet – tette egyértelművé Orbán Viktor.

A bűn magában hordozza a büntetést

Az SZDSZ-ről szólva Orbán Viktor elmondta, mindig bízott abban, hogy a bűn magában hordozza a büntetést. Emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ a legradikálisabb rendszerváltó pártnak tűnt, és elhitette sokakkal, hogy fel akarja szabadítani a magyarságot a több évtizedes elnyomás alól, később azonban átment a másik oldalra.

– Kezeket az asztalra, a lopásnak vége – ezt üzeni most a szocialistáknak a Fidesz. – Semmilyen privatizációs ügyletet nem tartunk szentnek és sérthetetlennek. Aki ilyen formában szerez állami vagyont, azzal az új kormány le fog ülni tárgyalni, s megkérdezi, hogyan is történt. Jó, ha meggondolja minden bank és bankár, amelyik igénybe vesz támogatást az IMF-hitelből, hogy utána hogyan fog együttműködni az új kormánnyal – figyelmeztetett Orbán. Átalakíthatják az oktatási törvényt, megszavazhatják az ingatlanadót, mi az első adandó alkalommal hatályon kívül helyezzük ezeket – hangsúlyozta.

Orbán: Fizetésképtelen állapotban van az ország

Ha sokkal hamarabb következik be a választók által várt kormányváltás, akkor a helyzet valamivel jobb lesz, de ha a következő év tavaszán következik be, akkor úgy fogunk kinézni, hogy egy fillér nem lesz a kasszában, se nyugdíjat, se fizetést nem lehet fizetni az állami alkalmazottaknak és a nyugdíjasoknak – vázolta a jövő gazdasági kilátásait a pártelnök. Szerinte az ország jelenleg fizetésképtelen állapotban van, hiszen ha az IMF-től nem jön be minden hónapban a pénz, akkor Magyarország sem a bel-, sem a külföldi kötelezettségét nem tudná teljesíteni.

Tönkretették az országot, kifosztották, kivéreztették, és ilyen helyzetben kell majd a választás után kormányozni – hangsúlyozta. Ígéretet tett, hogy amint felhatalmazást kap az emberektől, feltárja az igazságot, megmondja, hogyan tudják átmenetileg finanszírozni Magyarországot, amíg a gazdaság vissza nem erősödik annyira, hogy a saját lábán is meg tudjon állni. – Mert a cél az, hogy végre lekössük az IMF-es nyugat-európai lélegeztetőgépről Magyarországot – mondta a Fidesz elnöke. Fontosnak nevezte annak kiderítését is, hogyan került az a passzus az IMF-fel most módosított szerződésbe, amely kimondja, hogy az ingatlanadót be kell vezetni Magyarországon. – Ez egy sötét történet, és alapos vizsgálatot igényel – hangsúlyozta. Kérdés, hogy ők ezzel a politikával mit nyernek.

mno.hu, hirtv

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Tereb (146) Mozaik (83) Történelem (18) Sport (729) Politika (1582) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7561) Életmód (1) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (706) Egészség (50) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2793) Heti lámpás (312) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>