Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Polkorrekt Tesco-karácsony

Polkorrekt Tesco-karácsony

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
Az áruházlánc bojkottjára szólítanak fel!

A Tesco a napokban elindította a „Mindenkit szívesen látunk” (#EveryonesWelcome) hashtaggel ellátott karácsonyi kampányát, amelynek indító ]]>reklámjával]]> rögtön meg is örvendeztette a briteket. A reklámfilm olyannyira politikailag korrektre sikeredett, hogy a Twitteren és a YouTube-on is az áruházlánc bojkottjára szólítanak fel a nézők.

A különféle otthonokban a karácsonyi vacsorára készülő szereplők között a multikulti összes kedvencét megtalálhatjuk a gyerekkel parádézó meleg pártól kezdve a konyhában üvöltöző fehér anyukán keresztül a turbánt viselő családfőig.

 

No, de gondolhatnánk, hogy ez itten Nagy-Britannia, náluk biztos ez a normális.

Azonban még a multikultiban jártas néző is finoman lefejelni kényszerül a képernyőt, amikor burkába öltözött karácsonyi ünneplők érkeznek a burkába öltözött házigazdákhoz. 

Mert, ugye, mióta ünneplik a karácsonyt a muszlimok?

Lányos zavarunkban nyugodtan forduljunk az ultraliberális amerikai internetes oldal, a Huffington Post muszlim újságírójához, Sajdah Nubeehez, aki már ]]>két éve kifejtette]]>, hogy bár a karácsony egyfajta „kulturális jelenséggé vált” és a Korán is megemlékezik Jézus Krisztus születéséről, azonban őt a muszlimok csupán prófétának tartják és nem szokásuk megünnepelni próféták születését.

A Tesco nem így gondolja. 
A britek pedig lázonganak, legalábbis az interneten. Megrögzött konzervatívként szinte arcpirító, mennyire tudja melengetni a szívünket az a virtuális pofonáradat, amit a nézői megjegyzések között látunk.

Másrészről azonban szomorú ez így. A videóban nincs egyetlen feszület a falon, egyetlen kereszt egy nyakláncon, semmi nincs az égvilágon, ami arra utalna, hogy bármelyik szereplő is keresztény lenne. 

Más vallások, a többségtől eltérő szexuális vonzalom, ezekkel nincs baj, ezeket minél egyértelműbbé lehet és kell tenni – csak a kereszténységre ne utaljon semmi, főleg egy keresztény ünnepen. Az azért már nem fér bele a Tesco-féle politikai korrektségbe.

-svá- ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Mozaik (83) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2794) Tv fotel (65) Történelem (18) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Gasztronómia (539) Gazdaság (707) Vetítő (30) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Kultúra (7) Mondom a magamét (7571) Heti lámpás (312) Politika (1582) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>