Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Megkapta jutalmát Ander Balázs

Megkapta jutalmát Ander Balázs

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hoppá!

 

Megkapta Ander Balázs a neki ígért jobbikos mandátumot, így a parlament őszi ülésszakában új országgyűlési képviselője lesz a pártnak, amelynek sajtóosztálya közleményben tudatta, 

Szabó Hajnalka és Végh Noémi, a Jobbik két képviselője lemondott tisztségéről, a Jobbik Országos Elnöksége pedig – nem meglepő módon – a megüresedett két mandátum egyikére Ander Balázst választotta. A másik mandátumot Dudás Róbert, a párt alelnöke kapta meg.

Ismert, Ander Balázs, aki Jakab Péter lemondása után Földi István és Gyöngyösi Márton mellett elindult a párt elnöki tisztségéért, az utolsó pillanatban visszalépett Gyöngyösi javára, aki így elnyerte a vezető pozíciót. Minderről Molnár Enikő, a Jobbik volt kabinetfőnöke már hónapokkal ezelőtt egy kiszivárgott jobbikos belső levélben azt írta, Szabó Hajnalkának és Végh Noéminek hamarosan át kell adnia mandátumát két elnökségi tagnak. 

– Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon 

– írta Molnár Enikő. 

Ugyancsak Molnár volt az, aki pár napja saját közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy elnökké választása előtt Gyöngyösi Márton még a pártból való kilépését fontolgatta, ha Ander nyert volna. 

A baloldali közös választási lista alapján a két új országgyűlési képviselő egyébként még kormányváltás esetén is aligha került volna be az Országgyűlésbe, 

Dudás Róbert a közös lista 90. helyén található, a Jobbik jelöltjei között pedig a 21. helyen szerepelt. Ander Balázs még hátrébb volt, a baloldali listán a 275. helyen szerepelt a neve, jobbikos párttársai pedig mindössze a 63. helyre tették fel. 

Borítókép: Ander Balázs és Gyöngyösi Márton (Fotó: Mirkó István)

Gabay Dorka - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Belföld (11) Politika (1582) Mondom a magamét (7571) Tv fotel (65) Kultúra (7) Történelem (18) Sport (729) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Jobbegyenes (2794) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Gazdaság (707)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>