Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Ágica, a bölcs és igazságos

Ágica, a bölcs és igazságos

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kunhalmi színes jelenség.
Különleges képessége, hogy bármikor képes egy teljesen értelmetlen mondatból mindenféle átmenet nélkül értelmetlen vihogásba váltani, és ezt a különleges képességét nem szégyelli rendre használni is. És szeret szelfizni. Nemhiába szakpolitikus, sőt, oktatáspolitikus ő az MSZP-ben.
 
Persze a pride különleges alkalom, különleges, nálunk sokkal szebb, szabadabb, okosabb, egyszóval kiválóbb résztvevőkkel, így Ágica meglepetésszerűen fordított a sorrenden, most a szelfizős vihogásból váltott értelmetlen mondatokba, miközben sikeresen megcsillantotta elképesztően elmélyült politikai filozófiai műveltségét is. A rendezvény után ugyanis nem mulasztotta el feltölteni a fészre a legjobban sikerült szelfikéjét, amin a legcsinosabb, és az alkalmat megragadva merengett egyet a kormányzat és az állam szerepéről.
 
Ágica tehát imigyen elmélkedett a prájd apropóján az „Ahogyan a szerelem, úgy az állam is mindenkié” című kiemelt posztjában:
 
„A modern állam szabad, felelős polgárok szövetsége, akik közös ügyeink intézésére kormányt és Országgyűlést választanak. Az állam működését aktuálisan menedzselő kormány szolgája, és nem uralkodója megválasztóinak. Egyetlen kormánynak, egyetlen államszervezetnek sem feladata, hogy polgár és polgár között különbséget tegyen veleszületett, vagy mások szabadságát és vagyonát tiszteletben tartó, szabadon választott tulajdonságai alapján.”
 
Mintha csak valamelyik „bevezetés a politikaelméletbe” tankönyvből kontrollcézte volna ki.
 
Egy biztos: Ágica nem jutott a könyv fejezetének végére.
Ugyanis létezik olyan helyzet, ahol a kormányzat, vagy az állam, vagy az országgyűlés (ha már Ági is keveri a fogalmakat) „pozitív diszkrimináció” néven, és vélhetően Kunhalmi szerint is helyesen, mégis megteszi ezt. Vagy egyszerűen méltányosságból.
 
Mert így, ha ennyit vett a képernyőre Ági, azt kell gondolnunk, hogy végre szól valamit a saját és a szocik kormányzási filozófiájáról. Mármint azon túl, hogy fizessenek a gazdagok. Mégis, tudjuk már meg, hogy mire számíthatunk, ha valami véletlen folytán mégiscsak ők lesznek kormányon.
 
Szóval, Kunhalmi Ágica szerint a kormányzatnak nem szabad különbséget tennie polgár és polgár közt veleszületett tulajdonságai alapján…
Ebből következik, hogy a szocik, vagy Kunhalmi mégis lemondtak a női kvótákról. Hisz az a jogiintézmény is polgár és polgár közt tenne különbséget veleszületett tulajdonság alapján. Jó, hogy ezt itt végre jelzi, Ágica! Jó, hogy mondja, mert eddig másképp gondoltuk.
 
Azután úgy tűnik, hogy ha Ágicáék veszik át a kormányrudat, akkor a fogyatékkal élők számára sem lesz mindenféle kivételezés. Nem kapnak majd semmiféle segítséget, hisz a velükszületett tulajdonságok alapján nem lehet különbséget tennie a kormányzatnak. Ez azt is jelenti, hogy egy részegen fára csavarodó úrvezető fontosabb az ő szívüknek, mint úgy született, tehát ott fog állni az ellenőr a metróban és minden tolókocsistól megkérdezi, hogy született vagy szerzett fogyatékosság okán kívánja-e igénybe venni a liftet… – Kunhalmi szerint.
 
Azután, ha Ágica bekerül a kormányba, akkor kikerül a hátrányos helyzetű csecsemők, óvodások és iskolás gyermekek fejlesztése is a rendszerből.
 
Nem rossz – egy állítólagosan oktatáspolitikával foglalkozó politikusnőtől.
Megjegyzendő, hogy Kunhalmi annyira nem figyelt a részletekre, hogy sikeresen a prájdon résztvevőkbe is belerúgott egyet.
 
Hisz, ha valamelyik eltérő, más tulajdonságokkal rendelkező kisebbség többletjogokért, vagy bizonyos pozitív diszkriminációért küzd, ahol a kormányzatnak lépnie kellene, hogy különbséget tegyen a többségben és kisebbségben lévő polgárok közt, azok pont a felvonuló LMBTQERTKZU… emberek. Legalábbis szerintük. Gondolom Kunhalmi szerint is. Nyilván, mert ezért (is) vonulgatnak évről-évre. És pedig az választott tulajdonság, illetve nem tudom követni, hol tart most a tudomány ezen a héten.
 
Nem úgy, mint Kunhalmi Ágnesnél a butaság. Az vele született. Jó hír viszont, hogy Ágica (szemben a baloldali hagyományokkal) végre nem tekinti előrébb valónak az elméletet a valóságnál. Ő már arról se vesz tudomást. Csak úgy van bele a világba és vihog.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Politika (1582) Tv fotel (65) Gazdaság (707) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Tereb (146) Mondom a magamét (7571) Életmód (1) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Sport (729) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Mozaik (83) Jobbegyenes (2794) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>