Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Semjén nagyon kemény szavakat használt

Semjén nagyon kemény szavakat használt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nálunk a szentek keresztjén is Kalasnyikov ütötte lyuk van.
Írta: Gönczi Róbert

A kereszténység erkölcsi, praktikai, politikai szerepeit, eszközeit és céljait járják körbe a felszólalók a most kezdődött budapesti nemzetközi keresztény konferencián, ahol Semjén Zsolt a modern keresztény társadalom- és világképről beszélt.

Első alkalommal rendezik meg a Budapest Forum for Christian Communicators konferenciát, amin háromnapos előadássorozat keretei között a kereszténység erkölcsi, praktikai, politikai szerepeit, eszközeit és céljait járják körbe a felszólalók. Az eseménynek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ad otthont.

A szerdán induló konferencia Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédeivel kezdődött. Az államtitkár szerint komoly erők mondják ma azt a világban, hogy a kereszténységre, a keresztény kultúrára, kereszténydemokráciára nincs szükség, ugyanis a progresszió, a történelem túllépett rajta. Szerinte azonban

ha valami értékes, az sosem lehet elavult.

Meg kell érteniük, hogy a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő” – fogalmazott. „Ez a konferencia nem csak vallásos embereknek szól” – emelte ki Menczer Tamás. „Ez mindenkihez szól, aki fontosnak tartja a keresztény értékrend és kultúra megőrzését, és aki támogat minket ezen törekvéseinkben.” Beszédét bibliai idézettel zárta az államtitkár: „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!

Semjén Zsolt azzal kezdte: nem tudományos és nem is politikai értekezést szeretne tartani, ugyanis a következő napokban számos szakavatott személyiség fog ezekben a témákban előadást tartani, ő sokkal inkább arra szeretne most rávilágítani, hogy mi határozza meg a magyarok gondolkodását. Felemelte a pódiumra Marton Marcell kármelita atya dolgozó asztali keresztjét, amit akkor kapott ajándékba, amikor az ő boldoggá avatásában segédkezett. A miniszterelnök-helyettes kiemelte:

a kereszt egyedisége, hogy egy Kalasnyikov-golyó ütötte lyuk található rajta,

ami talán szemléltetőbb példát ad a magyarság és a kereszténység kapcsolatáról, mint bármi más. „A mi feladatunk volt megvédeni a kereszténységet a mongoloktól, törököktől, majd a náci-bolsevik neopogányságtól is. Épp ezért nekünk senki ne akarja megmondani nyugaton, hogy mi a valódi keresztényüldözés, mert nálunk még a szentek keresztjén is Kalasnyikov ütötte lyuk van” – jelentette ki Semjén Zsolt.

Két kérdéskört emelt ki: a keresztény szolidaritást és a migrációt, ami szerinte jelentős hatással van a modern kereszténységre, és gyakran feszültség is létrejöhet a kettő között. A migráció és a magyar gondolkozás logikai alapjának az 1541-es eseményeket hozta fel, amikor is a szultán Buda bevehetetlen várát csellel, beszivárgó, magukat turistáknak, járókelőknek beállító janicsárok beszivárgásával foglalta el. Az iszlámmal való több mint 150 éves kapcsolat a miniszterelnök-helyettes szerint megtanította a magyarokat arra, hogyan kell küzdeni keresztény identitásunkért. Kiemelte, hogy a magyar kormány gyakran kap üzenetet Vatikánból, amiben kérik őket a lepantói és a nándorfehérvári csaták visszafogottabb emlegetésére, mire ők mindig úgy válaszolnak, hogy „Lepantó és Nándorfehérvár is része a magyar identitásnak, ahol, ha nem lettek volna a kereszténység nevében megvívott győzedelmes csaták, ma Rómában is úgy bújhatnának meg vatikáni barátaink, mint ahogy Isztambulban a konstantinápolyiak” – jelentette ki Semjén Zsolt.

A migráció ügyében megállapította: fontos az állapotbeli kötelességeink megtartása, és koncentrikus körökként kell elképzelnünk a felelősségeinket. „Az elsődleges felelősség a család, a másodlagos a nemzet, illetve nép, és csak a harmadik az emberiség. Ezek összekeverése az isteni törvények összezagyválása” – állapította meg a miniszterelnök-helyettes. A helyes keresztény magatartásnak a migráció kezelésében Semjén Zsolt

nem a tömeges befogadást, hanem a segítségnyújtást tartja

– itt kiemelte a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság felállítását, amivel már több mint ötvenezer embernek segített Magyarország, erején felül teljesítve. Semjén Zsolt továbbá kiemelte a gazdasági migránsok és a menekültek közötti különbséget, és megállapította, hogy Magyarország az utóbbiak kérdéskörében mindig is tettre kész volt és a továbbiakban is az marad. „Menekült az, akinek élete és egészsége közvetlen veszélyben van: addig, amíg e veszély fennáll, minden országnak kötelessége segíteni nekik.

Beszédét nem miniszterelnök-helyettesi, hanem mint a Kereszténydemokrata Néppárt pártelnöki minőségében fejezte be Semjén Zsolt, ugyanis ki kívánta emelni a migrációs válság felelőseit. Véleménye szerint felelősek a volt gyarmattartó országok, akik lelkiismeretük enyhítése érdekében öngyilkos bevándorláspolitikát folytatnak, míg a közép-európai nemzetekre kényszerítik ugyanazt – akiknek pedig nincs gyarmattartó múltjuk. Semjén kiemelte az Obama-Clinton párost, akik az arab tavasz elindításában játszottak főszerepet, illetve azon nyugati állam- és kormányfőket, akiknek köszönhetően számos ember útnak indult felégetve maguk körül mindent, majd a Földközi-tengerbe fulladtak.

„A migráció nyugati felfogása inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus”

– állapította meg a KDNP pártelnöke. „Inkorrekt, mert elszipkázzák azon szakembereket, akik egy háború sújtotta ország helyreállításában kellene, hogy segédkezzenek; inkorrekt, mert a migránsok elosztásával az Afganisztánból Hamburgba vándoroltak Olténiába osztásával semmissé teszik embert próbáló útjukat; törvénytelen, mert módszeresen megszegi mind a schengeni, mind a dublini egyezményt; és antidemokratikus, ugyanis míg a magyar kormány nemzeti konzultációt hirdetett a bevándorlás témájával kapcsolatban, addig a nyugati kormányok meg sem kérdezték saját népüket: akarják-e ezt egyáltalán?” – jelentette ki Semjén Zsolt.

Beszédét azzal zárta, hogy a KDNP és a magyar kormány szerint a népességfogyást nem befogadással, hanem családtámogatással kell csökkenteni.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Politika (1582) Heti lámpás (312) Mozaik (83) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7571) Történelem (18) Jobbegyenes (2794) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Belföld (11) Sport (729) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Tereb (146) Gasztronómia (539) Gazdaság (707) Nézőpont (1) Kultúra (7) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>