Ma 2020 december 01. Elza napja van. Holnap Melinda, Vivien napja lesz.
Trump: Orbán Viktor erős és bátor

Trump: Orbán Viktor erős és bátor

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pofára estek a ballibek!

Szabó László, hazánk washingtoni nagykövete adott interjút a Figyelőnek a magyar-amerikai politikai és gazdasági kapcsolatok alakulásáról.

Szabó László szeptember elején adta át megbízólevelét Donald Trump amerikai elnöknek, ezzel kapcsolatban a Figyelőnek elmondta: kifejezetten jó benyomásokkal távozott a Fehér Házból. Az aznapi 12 nagykövetből Donald Trump vele találkozott másodikként, ami azt jelenti a diplomácia nyelvén, hogy tisztelik hazánkat – mondta el a nagykövet, aki július óta teljesít szolgálatot a tengerentúlon.

Trump elnök az eseményen elmondta: erős és bátor embernek tartja Orbán Viktort, valamint hogy pontosan tudja, hogy a miniszterelnök kiállt a megválasztása mellett Tusnádfürdőn. Azt is hozzátette: a magyarok nagyszerűek.

Orbán Viktor és Donald Trump  az amerikai választások után telefonon egyeztettek már korábban, majd a májusi NATO-csúcson találkoztak is. Az amerikai elnök elmondta Szabó Lászlónak: a miniszterelnök rajta van a vendéglistáján. Ugyanakkor, mint azt a nagykövet megjegyezte, Trumpnak előbb egy “apró ügyet”, az észak-koreai válságot kell megoldania.

Szabó László szerint az amerikaiak elismeréssel adóznak amiatt, hogy a magyar katonák ott vannak Afganisztánban, Irakban, Koszovóban, valamint részt veszünk a Baltikum légvédelmében. Hozzátette: Orbán Viktor kinyilvánította azt is, hogy a NATO előírásainak megfelelően a GDP 2 százalékára emelik a honvédelmi kiadások mértékét – ezzel pedig az USA-ban is tisztában vannak.

Rávilágított arra is, hogy az szja és a társasági adó drasztikus csökkentése rendkívül vonzóvá tette hazánkat a kinti befektetők számára. Idehaza már most 1700 amerikai vállalkozás ad munkát közel százezer magyarnak.

(hirado.hu)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1452) Vetítő (37) Tereb (140) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4939) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Heti lámpás (247) Életmód (1) Jobbegyenes (1909) Belföld (5) Tv fotel (65) Történelem (14) Gazdaság (655) Gasztronómia (539) Sport (729) Egészség (50) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (492)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>