Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Soros nekirontott az újságírásnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
És ezen senki nem nevetett...

]]>OJIM]]>

Tegnap jelentette a francia nyelvű médiaszakportál, mi is történt az umbriai Perugiában április 5-e és 9-e között megrendezett 11. Nemzetközi Újságíró Fesztiválon.

Ezt 2006-ban rendezték meg először. 47 országból majdnem hatszáz résztvevő érkezett. 12 különböző teremben rendeztek konferenciákat, vitákat. Jelen volt a Facebook és a Google is, a konferencia szponzoraiként és résztvevőiként. De szintén jelen volt az Amazon és több más óriáscég is.

5-én tartották egy vitát „Sajtószabadság Dél-Kelet Európában” címmel. Ennek a moderátora egy bizonyos Oliver Vujovic volt, aki a Dél-Kelet Európai Média Szervezet (SEEMO) főtitkára. Ez a szervezet nem más, mint a kelet-európai országokban George Soros által közvetlenül vagy közvetve finanszírozott civil szervezetek „több állábainak egyike”.

A SEEMO „az ugyanolyan eredetű” Nemzetközi Sajtó Intézet (International Press Institute) filiáléja, partnere a lipcsei Sajtószabadság Európai Központja és azt az Európai Bizottság pénzeli, miközben „mondanunk sem kell”, „teljesen független”, írja ironikusan a beszámoló.

Ezután részletesen ismerteti, hogy az ott lévő különböző szervezetek és felszólalók milyen módon kapcsolódnak az Európai Unióhoz, majd pedig rátér két résztvevőnek, egy albánnak és egy ukránnak a bemutatására.

Az albán, Besar Likmeta, a Balkan Insight hírportál Albániáért felelős részlegének tudósítója. A Balkan Insightot (BRIN) német és amerikai alapok finanszírozzák. Soros Nyílt Társadalom Alapítványainak egyike a BRIN egyik, „az újságírói kiválóság” programját finanszírozza. Besar Likmetát 2009-ben tényfeltáró munkájáért tüntették ki, majd a rá következő évben egy másik díjjal. Mindkettőnek a támogatói között ott szerepelt Soros Nyílt Társadalom Alapítványainak valamelyik alapítványa.

A cikk ezután a „hasonló sorsú” ukrán újságírónő, Anna Babinets sztoriját is ismerteti. Őt is több díjjal tüntették ki, amelyek mindegyike Soroshoz kötődik.

Az egyik konferencián egy nagyon kínos kérdést tettek fel. Azt, vajon nem jelent-e problémát, hogy George Soros kapcsolatait a különféle amerikai titkosszolgálatokkal alaposan dokumentálták, és ezekből kiderül, milyen szorosak a kapcsolatok Soros kelet-európai szervezeteivel? Besar Likmeta válasza: „E kapcsolatokat soha nem bizonyították…Soros pedig tíz éve semmit nem finanszíroz Európában.”

Ezután feltettek egy további kérdést: hogyan lehet valaki szabad újságíróként úgy, hogy Soros finanszírozza? Oliver Vujovic válasza: „Soros szervezeteitől soha nem jön semmilyen nyomás. De a pénze segítségével a média és a nem kormányzati szervezetek tudnak dolgozni.”

És ezen senki nem nevetett, szól a tudósítás utolsó mondata.

Lovas István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Kultúra (6) Történelem (15) Irodalmi kávéház (516) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2539) Flag gondolja (33) Életmód (1) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Mondom a magamét (6595) Egészség (50) Sport (729) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Belföld (8) Nagyvilág (1305) Politika (1581) Gazdaság (675)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>