Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
Mi lett belőled, Európa?!

Mi lett belőled, Európa?!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt hónapokban sok minden történt a világban, főleg Európában. Az izgalmak Európa legősibb országával, Görögországgal kezdődtek, amelynek nemegyszer több milliárd eurós mentőcsomagot kellett nyújtani.

De Görögország csupán a történet kezdete, hiszen láthattuk, ahogyan sorba dőltek össze az európai országok: Írország, Portugália és Olaszország.

Ezek az országok mind-mind gazdasági és pénzügyi válságba jutottak. Mindezt csak annak köszönhetik, hogy az EU politikusai és az európai bankárok hamis biztonságérzetbe ringatták a népet. A kormányok és a bankok bőkezűen és gondolkodás nélkül osztották a hiteleket. Az emberek így a nem létező pénzüket költötték abban a tudatban, hogy alacsony kamatú kölcsönöket vettek fel, és azt könnyedén vissza tudják majd fizetni. Azonban, amikor eljött az idő, hogy elkezdjék törleszteni a felvett kölcsönüket, a valósággal kellett szembenézniük. Az adósok rádöbbentek, hogy nem létezik az ígéret földje, ahogyan az úgynevezett szakemberek mondták.

Az óriási hiteleket nem tudták visszafizetni, és Európa-szerte az emberek egyre nagyobb adósságba verték magukat. A polgárok helyzete egyre reménytelenebbé vált, miközben a kormányok politikusai és a bankárok egyre jobban meggazdagodtak. Ez ahhoz vezetett, hogy az adósok jóformán a bankárok rabszolgáivá váltak, hiszen a lakosok azért dolgoztak, hogy a kölcsönöket tudják törleszteni, de előrébb jutni nem tudtak.

Ez a folyamat természetesen Magyarországon is megtörtént, és a polgárok most isszák a volt szocialista kormány sorozatos rossz döntéseinek a levét. Elképesztő volt látni, hogy milyen nagy kölcsönöket adtak a kérelmezőknek, és a szegény egyszerű lakos elhitte, hogy az euró- vagy a svájcifrank-alapú kölcsön jó és biztonságos befektetés. A kormány pedig engedte mindezt, holott nagyon is tudta, hogy veszélyes vizeken evickélnek. A Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai kormányok nyilván érdekből engedték, hogy idegen hatalmak diktálják a magyar pénzügyi és gazdasági politikát, majd gyakorlatilag bekebelezzék az országot.

2010 tavaszával azonban a nemzeti oldal kapott elsöprő felhatalmazást arra, hogy Európa zavaros vizein kivezesse az országot, sőt az egész nemzetet. Az új kormány egyik első intézkedése pedig az volt, hogy megálljt parancsoljon a fent említett folyamatnak. A kormány hazánkat a gazdasági és egyben erkölcsi lejtőről vissza akarja rántani arra a pályára, amely Magyarországot és a magyar népet naggyá tette: Szent István, azaz a kereszténység útjára. Pont ezek azok az intézkedések, amelyek fájnak az uniónak, a bankároknak és a többi érdekszféráknak.

Az unió ma már csupán egy piac lett. Az EU saját magát teszi nevetségessé, amikor például Romániát és Bulgáriát az unió tagállamai közé veszi, hiszen ezzel „eurokonform” országnak minősíti, holott ez nem fedi a valóságot. Azzal, hogy ezt a két országot befogadták, egy újabb körülbelül 30 milliós piacot hoztak létre maguknak, ahol a bankok garázdálkodhatnak. Most viszont előtérbe került egy tagállam, amely azt mondja, hogy elég. Magyarország nemet mond a bankárpolitikának, és emiatt ezek a bizonyos idegen erők hazánkat akarják megbüntetni. Az unió és az IMF érdeke, hogy Magyarország adós maradjon, és ne törjön ki az adócsapdából. A kormány intézkedéseit ezért bírálják és próbálják megtorpedózni úgy, hogy fenyegetnek, a hitelminősítők Magyarország befektetési státuszát lefokozzák, és végső soron a forintot szándékosan leértékelik és gyengítik. Ezek a lépések az EU és az IMF számára fontosak, hiszen hazánk ébredezik. Rájött arra, hogy az elmúlt 20 év, a módszerváltás óta a liberális politika elkábította a népet, elzárta előlük a valóságot, mély álmot bocsátott rájuk, és gyakorlatilag megerőszakolta a népet; azt tett vele, amit csak akart. De a nép nem tűri tovább! Ha egy olyan ország, mint a miénk, mindezt képes végrehajtani, mit tesz majd a bankárvilág a nagyhatalmakkal, és az óriás néptömeggel, amely azt kiáltja: elég?!

Magyarországot muszáj támogatni, hogy a rendszerváltás végre lezárulhasson. Nem szabad, hogy az erkölcsi reformok elmaradjanak, és vissza kell fordítani azt a folyamatot, amelyet a szocioliberális erők hazánkra ráerőszakoltak, amely tönkretett minket mind gazdaságilag, mind erkölcsileg, és a bankárok és hitelezők rabszolgáivá tette a népet. Itt a lehetőség arra, hogy mind Magyarország, mind Európa visszanyerje függetlenségét, és visszaállítsa erkölcsi méltóságát. Ebben segítsük mindannyian, hiszen ez a küldetésünk!

mno.hu - Androvich Tamás

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Jobbegyenes (2025) Szépségápolás (15) Tereb (140) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Nagyvilág (1454) Autómánia (61) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Vetítő (37) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Történelem (14) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Egészség (50) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (5292) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>