Ma 2021 február 25. Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 29.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

1. Obama: "Kormányzatunk nagyon agresszív és internacionalista, amikor be kell avatkozni…"
Az MTI ismét csúnyán manipulált.

2. Andreotti volt olasz elnök: az ukrajnai válságot az EU-val hirtelen megkötött társulási szerződés robbantotta ki.

3. A Durbani Műszaki Egyetem el akarja távolítani azokat a zsidó diákokat, akik nem támogatják a palesztinok ügyét.

1.

„Mi vagyunk a legnagyobb, leghatalmasabb ország e Földön… Kormányzatom agresszív és internacionalista, amikor be kell avatkozni…”, nyilatkozta Barack Obama amerikai elnök hétfőn a Vox médiacsoportnak adott, igen terjedelmes interjújában.

Az MTI helyette ezt jelentette:

"Minden jó külpolitika célja az, hogy legyen elképzelése, törekvései és eszményei, de közben elfogadja a világot olyannak, amilyen, és kigondolja, hogy mely pontokon és hogyan teheti jobbá ezt a világot. De ez valóban csak a korábbi állapotnál jobbat jelenthet, tökéleteset nem. Összességében a világ a kevesebb erőszak, a kevesebb viszály, a több tolerancia és a kisebb szegénység felé tart" - állapította meg az elnök.

A múlt század ötvenes éveiben az MTI Rákosi elvtárs beszédéből mindig az olyan közhelyeket hangsúlyozta, minthogy ő a szovjet vezetőkkel együtt a világbékéért van. De akkor e távirati iroda azért még a picit markánsabb beszédrészeket is merte közölni.

Megjegyzés:

/Orbán Viktornak – egy tízmilliós ország miniszterelnökének - nyáron Tusnádfürdőn, strandpapucsban elmondott beszédéből a világsajtó e két szót emelte ki: „illiberális demokrácia”. Ez a kifejezés azután „megrázta a világot” és késztette – meghökkentő módon - Obama jelenlegi, valamint Bill Clinton volt amerikai elnököt is támadó megjegyzésekre, amelyekben Magyarországot hazug párhuzamokkal húzták le a sárga földig.

Ennek fényében vajon a naphegyi balliberálisok (MTI) Obama interjújának miért hallgatták el éppen a legidézhetőbb részét az arról másnap készült nem is olyan rövid washingtoni összefoglalójukban?
Azért, hogy a magyar jobboldali média ne ezzel az önleleplező Obama-idézettel kezdjen, így a napilapok címoldalukon?

Az igaz, hogy az MTI megadta a linket az interjúra, és így a szakmájukat szerető hazai külpolitikai újságíróknak annál inkább el kellett volna olvasniuk a hosszú elnöki interjút, legalább nekik megtalálva az agresszív amerikai kormányra vonatkozó önvallomást./

(Az MTI-jelentés mellékelve.)

2.

Giorgio Napolitano, olasz szenátor, korábbi olasz államelnök pénteken kijelentette, hogy az ukrajnai válság okát nem a Krím-félszigetnek Oroszországgal történt újraegyesítésében kell keresni.

Hanem sokkal korábbi időkben: nevezetesen, amikor az EU Ukrajnával tárgyalt a társulási egyezményről, egyes uniós országok nyomást gyakoroltak Kijevre, hogy gyorsan ratifikálják a megállapodást.

3.

A dél-afrikai Durban Műszaki Egyetem diák önkormányzata arra szólította fel a tanintézet vezetését, hogy zárja ki azokat a zsidó diákokat, akik nem támogatják a palesztinok ügyét, jelentette február 11-én számos hírforrás.

* * *
Melléklet

MTI:

USA-diplomácia-elnök-média-online
Obama: az amerikai külpolitika célja egy szabályokra épülő rendszer felállítása

Washington, 2015. január 10., kedd (MTI) - Az Egyesült Államok reális célja az lehet, hogy egy szabályokon alapuló rendszer felállítására használja a diplomáciát mindenütt, ahol csak képes erre, de közben legyen tudatában annak, hogy ez nem mindig fog sikerülni - jelentette ki a Vox hírportálon hétfőn megjelent terjedelmes interjújában Barack Obama amerikai elnök.
Az általános hírekkel foglalkozó portált tavaly hozta létre a feltörekvő amerikai online médiacégek közé tartozó Vox Media csoport. A híroldalnak ez az első interjúja az amerikai elnökkel. A terjedelmes beszélgetés felöleli a bel- és a külpolitika, a bel- és külgazdaság számos területét, és a Vox az interjút tematikus fejezetekben közli. Az interjú megszületése egy újabb jele annak, hogy az Obama-kormány minél szorosabb kapcsolatot akar kiépíteni az úgynevezett Y nemzedék - a 20. század végén születettek - által alapított médiákkal.
"Minden jó külpolitika célja az, hogy legyen elképzelése, törekvései és eszményei, de közben elfogadja a világot olyannak, amilyen, és kigondolja, hogy mely pontokon és hogyan teheti jobbá ezt a világot. De ez valóban csak a korábbi állapotnál jobbat jelenthet, tökéleteset nem. Összességében a világ a kevesebb erőszak, a kevesebb viszály, a több tolerancia és a kisebb szegénység felé tart" - állapította meg az elnök.
"Már beszéltem erről, és szerintem néhányan Washingtonban azt mondták erre magukban: az elnök nem vesz tudomást arról, hogy mekkora káosz, mennyi szörnyűség van a világban. Természetesen, tudomást veszek ezekről, mindennap foglalkozom velük. Ezekre ébredek minden reggel. Kapok egy vastag iratköteget, amely tele van emberek halálával, rombolással, viszályokkal, káosszal. Ezzel a jelentéssel ülök le a reggeli teámhoz" - mondta.
Kijelentette: Amerika általános célja továbbra is vezető hatalomnak maradni a világban, és e helyzetből biztonságosabbá tenni a Földet, újabb nemzetközi szabályokat alkotni, még jobban érvényesíteni az emberi jogokat, a szólás szabadságát, a vallási türelmet. "Ezek a törekvések idővel összeadódnak, és biztos vagyok abban, hogy van értelme megmaradnunk idealistának, józannak a világ állapotának felmérésében, szembe tudunk nézni a veszélyekkel anélkül, hogy felnagyítanánk azokat. Teljesen bizonyos vagyok abban, hogy Amerika a század hátralévő részében is nélkülözhetetlen ország lesz, éppen úgy, mint az elmúlt évszázadban".
]]>http://www.vox.com/a/barack…/obama-foreign-policy-transcript]]>
kpd \ kbt \ kkp \ ksy

MTI 2015. február 10., kedd 12:11

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (657) Tv fotel (65) Történelem (14) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Politika (1572) Heti lámpás (252) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Mozaik (83) Sport (729) Jobbegyenes (1967) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1454) Rejtőzködő magyarország (171) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Mondom a magamét (5126) Gasztronómia (539) Tereb (140) Belföld (5) Autómánia (61) Életmód (1) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>