Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 26.-27.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

ELHALLGATOTT HÍREK 26

ŐRJÖNGVE HAZUDIK A NAPHEGY PUTYIN-GYŰLÖLETÉBEN

AZ MTI A TÉNNYEL ELLENKEZŐ JELENTÉST KÖZÖLT

Több médium átvette az MTI február 7-i hírét a müncheni biztonságpolitikai konferenciáról. (Az mno.hu-ra mutató linket lásd a végén.)

Az „hagyján”, hogy a jelentés több helyen „oroszok”-ról beszél oroszbarátok vagy felkelők helyett. De az végleg nem, amikor ezt írja a tüntetésről:

"A müncheni biztonságpolitikai konferencia helyszínén több ezer tüntető követelte, hogy a politikusok a kilátástalan viták helyett kötelezzék Oroszországot arra, hogy kivonja a katonákat a szomszéd ország területéről."

Holott az eredeti hír, amelyet a német DPA jelentett, így szólt:

München – „Nincs béke a NATO-val jelszó mellett a rendőrségi adatok szerint Münchenben szombaton több mint négyezren tüntettek a biztonsági konferencia ellen…Plakátjukon ez állt: „Teremtsünk békét a fegyverek ellen”, „Állítsátok le Oroszország démonizálását!” és „Az önök biztonsága félelmet kelt bennünk”.

(A német jelentés: München - Unter dem Motto „Kein Frieden mit der NATO“ haben am Samstag in München nach Polizeiangaben mehr als 4000 Menschen gegen die Sicherheitskonferenz protestiert.
Die Demonstranten versammelten sich zu einer Kundgebung auf dem Marienplatz und zogen dann durch die Innenstadt. Zu größeren Zwischenfällen kam es laut Polizei nicht. Bei der Demonstration waren rund 1000 Einsatzkräfte vor Ort. Auf Plakaten hieß es „Frieden schaffen ohne Waffen“, „Stoppt die Dämonisierung Russlands“ und „Eure Sicherheit macht uns Angst“.)

]]>http://mno.hu/…/fegyvereket-var-amerikatol-az-ukran-elnok-1…]]>

Megdöbbentő és a legsúlyosabban elítélendő, hogy az MTI a sorsdöntő Putyin-látogatás előestéjén ilyen hazugságokkal mérgezi a légkört.

ELHALLGATOTT HÍREK 27

„Hatalmas mértékben nőtt az Európai Központi Bank, az euró-csoport egy egyes uniós kormányok által Görögországra gyakorolt nyomás. Ezért az Alakítsd Át – az Alternatív Gondolkodás és Politikai Párbeszéd Európai Hálózata felhívást bocsájtott ki” így kezdődik e szervezet felhívása szolidaritási tüntetésre február 11-én, amikor Brüsszelben ülésezik az euró-csoport.

A szervezet ugyanakkor „akció hétre” szólít fel február 11 és 17 között, vagyis azon a héten, amikor az Európai Tanács és az euró-csoport ülésezik.

Az Alakítsd Át felhívásához mellékelte az Európai Szakszervezeti Konföderáció, az Osztrák Szakszervezetek, a német szakszervezeti vezetők és 300 egyetemi tanár hasonló szolidaritási felhívását.

A szöveg hangsúlyozza, hogy a Ciprasz-kormány „utat nyitott nem csak a görögországi, de az egész EU-n belüli alapvető változásoknak”, miután „a neoliberális európai elitek humanitárius katasztrófa szélére sodorták” Görögországot és továbbra is erőltetik a megszorítás politikáját.

„A Ciprasz-kormány kijelentette, hogy nem enged a nyomásnak és ragaszkodik azon ígéretekhez, amelyeket a görög népnek adott a választási kampányban”.

]]>http://www.transform-network.net/home.html]]>

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5292) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Tereb (140) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Jobbegyenes (2025) Politika (1578) Egészség (50) Gazdaság (657) Autómánia (61) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (37) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>