Ma 2021 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 217.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Már ebben is Soros: „Hadiösvényen az ’álhírek’ ellen”

]]>SPUTNIK]]>

A mesterségesen keltett „álhír” hisztéria eredményeként számos kezdeményezés született az úgynevezett félrevezető információ és álhírek elleni harcban. A kampányt olyan internet óriások indították, mint a facebook és a google.

A google pl. állandó jelleggel blokkol 200 kiadót, amelyeket a keresőgép óriások álhír tartalmú helyekként címkéznek.

Paul Schreyer, egy tapasztalt német szabadúszó újságíró alaposabb kutatást végzett a területen.

Kiderítette, hogy az álhír kampányt eredetileg a floridai Poynter Intézet nevű újságíró iskolában indították meg. Az iskola az úgynevezett nemzetközi tényellenőrző hálózatot több mint egy éven át működtette.

„A Poynter Intézetet hálózatát közvetlenül az amerikai kormány finanszírozza nem csak egy agytrösztön, de a Bill Gates alapítványon, a google-n, George Soroson és néhány más alapítványon át.”

A németországi Correctiv nevű team esetében ugyanilyen támogatók állnak a háttérben.

„Miért van szüksége Putyinnak Orbánra?” – kérdezi a Politico

]]>POLITICO]]>

A befolyásos amerikai portálon Lili Bayer e címmel írt Vlagyimir Putyin orosz elnök holnapi, budapesti látogatásáról.

Cikkét azzal kezdi, hogy az EU egyik tagországában tett ritka látogatása „stratégiai elmozdulás” Moszkvának uniós politikájában Trump beiktatását követően.

A cikk lényege: Putyin elnök Magyarország euroszkeptikus elnökét azért jön meglátogatni, mert benne egy potenciális szövetségest lát, aki az európai színpadon segíthet megszüntetni az Oroszország elleni szankciókat. A Kreml számára, írja a cikk, a látogatásnak jelképes és politikai értéke van. „Puyin meg akarja mutatni az orosz nyilvánosságnak otthon, hogy Oroszország világhatalom. Ezen túlmenően, amikor a Kreml reméli, hogy szorosan együttműködik az új amerikai kormánnyal és javítja kapcsolatait az európai partnereivel, Moszkva azt is hasznosan mutatni tudja, hogy Putyin nem pária”.

/Megjegyzés: az orosz nyilvánosság – és sokan mások –  Lili Bayer magyarázata nélkül is tudta, hogy Oroszország világhatalom./

EU-őrjöngés az „orosz propaganda” miatt

]]>EURACTIV]]>

Jakub Kalensky, az Európai Külügyi Akciószolgálatának az „orosz propaganda” tanulmányozásával  megbízott egység tagja tegnap (január 31-én) az Európai Parlamentben kijelentette, „hogy az EU destabilizálását célzó orosz propaganda erőfeszítések fókusza jelenleg Angela Merkel német kancellár támadása”.

Az „orosz propaganda” egyik fő taktikája az, hogy megosszák az uniós nyilvánosságot egy konkrét személy, állam vagy adott politikai párt befeketítésével.

A európai parlamenti képviselők az amerikai Nemzetközi Köztársaságpárti Intézet „kutatási dokumentumát” kapták meg, amely azt mutatja, hogy a visegrádi országokban még a fősodratú médiumok is Merkelt „lúzerként” (vesztesként) mutassák be. /Ami nem igaz./

Megszólalt a lengyel Polgári Platform (a korábbi lengyel „liberális-konzervatív” – nem vicc, ilyenfajta állatnak nevezik magukat – kormányerő, amely Tuskot adta EU-vezetőnek) európai parlamenti képviselője, Jacek Saryusz-Wolski is. /Nála visszataszítóbb neokonzervatív csúszómászó az EP külügyi bizottsága elnökén, a szintén néppárti német Elmar Brokon kívül nem mozog az EP-ben./

Saryusz-Wolski „gyalázatosnak” nevezte,  hogy az Európai Bizottság eddig „oly keveset tett az „orosz propaganda” ellen, amikor döntő választásokat tartanak Hollandiában, Franciaországban és Németországban”.

Jelezte, rákérdezett Helga Schmidnél, az Európai Külügyi Akció Szolgálat főtitkáránál, hogy az „orosz propaganda” elleni küzdelemmel megbízott East StratCom miként működik, és azt a választ kapta, hogy „tökéletesen, remekül, nő”.

„Én azt mondtam nem. Ő meg ragaszkodott ahhoz, hogy de igen.”

Jelenleg 11 ember dolgozik az East StratCom-nak.

„A terrorkancellárnő meri bírálni Trump beutazási politikáját” (német médium!)

]]>NEWSLEAK]]>

/Végre egy vagány német portál/

Ezzel a címmel ír a portál arról,  hogy „Merkel igazán jó migrációs szakértő: a kiváló nyitott határok politikájával már több ezer gyilkos- és nőerőszakoló szakembert ajándékozott meg bennünket. Most pedig Donald Trump amerikai elnöknek is meg fogja mutatni, hogy országát kulturálisan miként lehet gazdagítani.”

Jóval később a cikkben:

„Az európai országoknak az egyetlen út az, hogy ugyanazt tegyék, mint Trump. Orbán Viktor Magyarországon már régen bezárta a határokat, ahogyan a lengyel kormány és más kelet-európai ország is. Ha ezt a trendet az idei válasz tásokon Ausztria és Franciaország is hamarosan eléri, akkor Merkel határnyitásával egyedül marad. Csak remélni tudjuk,  hogy a német polgárok ezen népárulókat és terrorkancellárnőt a lehető leghamarabb leváltják…”

]]>www.lovasistvan.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Irodalmi kávéház (505) Politika (1578) Vetítő (30) Gazdaság (659) Sport (729) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Történelem (14) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (138) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2079) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5446) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Nagyvilág (1456) Egészség (50) Kultúra (6) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>