Ma 2020 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 250. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

„Magyarország illiberális fordulata”

A ]]>Wall Street Journal]]>, a globális terjesztésű amerikai lap „Magyarország  illiberális fordulata” címmel írt cikkét ezzel a mondattal foglalja össze: „Orbán Viktornak az amerikai egyetem és a liberális értékek elleni támadása Trump elnök figyelmét igényli”. A cikk idézi a Soros-egyetem azon kijelentését, hogy jövőre nem fogadhat új diákokat (miközben a Soros-egyetem saját honlapján 17 pontban foglalja össze, hogy miért jelentkezzen nyugodtan bárki az egyetemre, mert azt semmilyen változás nem fenyegeti).

Ausztria: 218 nemi erőszak elkövető közül 85 külföldi

Az osztrák belügyminisztérium 2016 októbere és 2017 januárja között 218 nemi erőszakkal gyanúsítottnak jutott a nyomára.

Ebből 133 osztrák állampolgár volt, a többi 85 gyanúsított 30, különféle állampolgárságú, Ausztriában élő személy, idézi a belügyminisztérium egyik tisztségviselőjének egy parlamenti kérdésre adott ]]>válaszát az Unzensuriert]]> osztrák hírportál.

Theresa May egy fillért se fizet az EU-nak a kilépésért – Juncker tanácstalan

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

A független német hírportál arról számol be, hogy Jean-Claude Juncker teljesen tanácstalan lett, ugyanis Theresa May brit miniszterelnök kereken elutasította, hogy az Egyesült Királyság egyetlen centet is fizessen az Európai Uniónak azért, mert onnan Nagy-Britannia távozik.  Juncker 60 milliárd eurót követel Londontól.

Le Pen: A gyerektelen Macron nem alkalmas elnöknek

]]>THE TIMES]]>

Marine Le Pen a Nemzeti Front elnöke a tegnap tartott,  eddigi legnagyobb kampánygyűlésen úgy jellemezte Emmanuel Macront, elnökjelölt-riválisát, mint „Hillary Clinton tapasztalatlan változata”.

Egy másik rendezvényen, amelyet Jeanne d’Arc emlékére rendeztek, Jean-Marie Le Pen, Marine édesapja azzal bírálta Macront, hogy jobb, ha nem beszél a jövőről egy olyan ember, akinek nincsenek gyerekei.

A felmérések legújabb állása szerint Macronnak 61:39 az esélye, hogy vasárnap megnyerje az elnökválasztást.

Közben Párizsban összecsapások voltak a rendőrök és baloldali tüntetők között. Még a rendőrruhák is lángoltak.

Macronnal lehetségessé válik a német-francia szuperállam

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Minden bizonnyal Emmanuel Macron lesz Franciaország elnöke. Ezzel garantálva van, hogy Európára nyomást tud kifejteni. De ennél többet csak úgy tud elérni, hogy Európa-projektjét Merkellel együtt valósítja meg egy szuperállam keretében.

Akkor meg tudja valósítani az olyan célkitűzéseit, mint az európai integráció gyorsítása.

Macron a Brexitet „bűncselekménynek” nevezte. Szélsőséges integracionalista.

Nagy-Britanniának meg akarja tiltani, hogy hozzáférjen a kontinens piacához. Ezzel akarja elrettenteni a Berxitet utánzókat.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Mozaik (83) Kultúra (6) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (490) Egészség (50) Politika (1571) Belföld (5) Autómánia (61) Nagyvilág (1452) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4814) Jobbegyenes (1854) Tereb (140) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gazdaság (652) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Heti lámpás (243)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>