Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 184. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Hihetetlen, de tény: a Spiegel szerint a karácsonyi ünneplés tilalma “nem rossz ötlet”

A Der Spiegel/Spiegel Onlnine  nevű médiaszennycsatorna (Németország legolvasottabb médiuma) ma reggeli kör-emailjében Christiane Hoffmann szerkesztőnő azt írja, amikor tegnap meghallotta az új szót, a “karácsonyi tilalmat”, arra gondolt, “Egyáltalán nem is rossz ötlet”.

Az alábbiakban az eredeti szöveg olvasható, nehogy valaki azt higgye – jogosan -, hibás a fordítás.

Arról az isztambuli német iskoláról van szó, ahol betiltották a karácsony ünneplését és a karácsonyi kórus fellépését (lásd a tegnapi hírek között).

Kulturkampf

Gestern habe ich ein neues Wort gelernt, es heißt: Weihnachtsverbot. Gar keine schlechte Idee, habe ich gedacht, wir setzen mal ein Jahr aus, den ganzen Stress, die Märkte, die Lieder, die Geschenke, die Gänse. Damit man sich im kommenden Jahr wieder so richtig drauf freut.

]]>PEOPLE’S DAILY]]>

A pénteken Pekingben véget ért Központi Gazdasági Munka Konferencia – amelyen a kínai elnök és miniszterelnök is részt vett –  eredményei jó hírt jelentenek a Kínában működő külföldi vállalatoknak elsősorban azért, mert a kormány sziklaszilárdan elkötelezett a gazdaság stabilizálására úgy,  hogy egészséges befektetési környezetet biztosít vállalatok számára és csökkenti számukra a bürokráciát. (Ami jó hír a kínai piacon lévő és oda törekvő magyar vállalatoknak is.)

A Nyugat és szövetségeseinek terrorista zsoldosai mustárgázt használtak Aleppónál

]]>RUSSIA TODAY]]>

Szíria átadta a lázadók által használt mustárgáz bizonyítékát a Vegyi Fegyvereket Tiltó Szervezetnek címmel tudósít a tévé arról, hogy a szíriai hatóságok számos dokumentumot nyújtottak át a vegyi fegyverek tilalmát ellenőrző nemzetközi szervezetnek. Ezek bizonyítják, hogy a lázadók (terrorista zsoldosok) mustárgázt vetettek be az Aleppó környékén lakó civilek ellen. Olyan lövedékekből való mintákat is adtak át, amelyek mustárgázt tartalmaznak. Ezeket a szervezet december 12-e óta a szíriai kormány kérésére Damaszkuszban dolgozó munkatársai – nyolc amerikai, brit ausztrál, szlovák és szlovén – Hágába továbbítják. Az OPCW munkatársai mindezeket a bizonyítékokat megvizsgálták és elfogadták, közölte a Russia Today-jel Szamer Abbasz, a Szíriai Nemzeti Hatóság szóvivője. Orosz szakértők szintén megvizsgálták a mintákat és megerősítették, hogy mustárgázról van szó, amelynek használatát 1923 óta tiltják.

]]>ANDERWELT ONLINE]]>

Miközben „persze” mindenért az oroszok a  hibásak, jaj annak, aki Joe Biden amerikai alelnöknek a BBC számára 2014 őszén adott interjújából egy kulcsmondatot idéz. Arról beszélt, hogy Törökország, Szaúd-Arábia és az Emirátusok eldöntötték, Asszad szíriai elnök uralmát megdöntik és „egy szunnita-síita helytartói háborút indítanak meg és  hogy ezek az országok fegyverek több ezer tonnáit és több száz millió dollárt fektettek be a „felkelőkbe”.

Biden kulcsmondata: „Azok az emberek, akiket felfegyvereztek, az al-Nuszra, az al-Kaida harcosai és olyan szélsőséges dzsihadista típusok, akik a világ minden részéből jöttek”.

Michael Flynn, az akkori amerikai katonai titkosszolgálat vezetője, Trump elnök jövőbeni biztonsági tanácsadója az al-Dzsazíra katari tévének pedig ezt mondta: „az amerikai katonai hírszerzés 2012-es memorandumában egyértelműen olvasható, hogy az amerikai kormány a Muszlim Testvérek, az al-Kaida, az al-Nuszra Front, az Iszlám Állam és további kis csoportok  radikális dzsihadistái felfegyverzését megszervezték és támogatták egy kalifátus létrehozását Kelet-Szíriában és Irakban.”

]]>CHINA DAILY]]>

A kínai védelmi minisztérium mikroblogjában közölte, a Dél-kínai-tengeren fekvő Nansha (Spratley) szigeteken foganatosított katonai lépések elsősorban védelmiek és azokra azért került sor, mert az amerikaiak közvetlen közelben erős katonai jelenlétet építettek ki.

A mikroblog feltette a kérdést, „ha valaki kapunk előtt fegyverrel fenyeget bennünket, nem igyekeznénk legalább parittyával védeni magunkat?”

Az amerikai haditengerészet a „hajózás szabadsága” ürügyén ismételten katonai hadműveleteket hajtott végre hajókkal és repülőgépekkel, kínai felségterületek szomszédságában.

Schulz a szabad véleménynyilvánítás ellen

]]>SÜDDEUTSCHE ZEITUNG]]>

Martin Schulz, az Európai Parlament éléről távozó (…ide mindenki a kedvére való jelzőt teheti be az utána következő „elnök” elé) elnöke egy egész Európára vonatkozó törvényt akar az ellen, hogy álhíreket terjesszenek a világhálón. A közösségi médiumokat köteleznék arra, hogy az úgynevezett álhíreket így jelöljék és feloldják, igen súlyos büntetés terhe mellett.

/Egy millió eurós fogadásunk van,  hogy egy olyan törvény, amire Schulz gondol, tartalmazná a „gyűlöletbeszéd” szót és ott lenne még egy szó magyarázatként, mondjuk másik két álcaszó után, ami miatt az egész tiltást akarja. Az is biztos, hogy az egyre több német által „hazug sajtónak” nevezett német média azután is azt terjeszthetné az interneten is, amit akar, hiszen az nem „közösségi” média./

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1578) Gazdaság (657) Flag gondolja (33) Egészség (50) Vetítő (37) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2025) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Sport (729) Heti lámpás (255) Belföld (6) Történelem (14) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5292)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>