Ma 2021 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 169.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Merkel élő hulla; Trump szemtől szembe legazemberezte a médiavezetőket.

]]>DIE WELT]]>

Merkel kancellárnő újra történt önjelöléséről és esélyeiről szóló cikket a lap ezzel a gúnyos felütéssel indítja: „A temetők, mint tudjuk, tele vannak olyan emberekkel, akik azt hitték, nélkülük a világ nem tud élni. Ez különösen vonatkozik mindenfajta vezető személyiségre – mindenek előtt politikusokra.” A cikk címe: Ha a demokrácia halálfélelemből öngyilkosságot követ el. Alcím: Ez a választás oly nehéz lesz, mint soha másik korábban.

*             *             *

Európát feldúlta ]]>a brit és amerikai adótervek]]> címmel a tudósítás beszámol arról, milyen mértékben ellenzik az EU-ban és Németországban is azt, hogy Washington és London drasztikusan csökkentse a vállalatok adóit. (A cikk nem említi a magyar kormány most bejelentett, hasonló terveit.)

]]>NEW YORK POST]]>

Tegnap Trump a Trump Tower-ben átkozta el a fősodratú amerikai média meghívott vezetőit.  „Olyan volt, mint egy kibaszott kivégző osztag”, mondta a zárt ajtók mögött lezajlott tegnapi „megbeszélésről” az egyik forrás. Trump Jeff Zucker-rel, a CNN-főnökkel kezdte és azt mondta azt ott lévő médiavezérnek, hogy „Utálom hálózatát; ott mindenki hazudik és szégyellnie kell magát”. A mintegy 40 meghívott médiafőnök azt hitte, megbeszélésre érkeznek és arra gondoltak, azt vitatják meg, miként kapnak majd privilegizált tájékoztatást. De „az teljes katasztrófa volt”. Trump csak hajtogatta: „Hazugokkal, csaló, becstelen médiaemberekkel ülök itt.” Kellyanne Conway, Trump szóvivőnője szerint a találkozó jól sikerült. Arthur Sulzberger, a New York Times kiadója ma tervez találkozni Trumppal.

]]>TOWNHALL]]>

Trump megválasztását követően nőtt a népszerűsége. A Politico/Morning Consult felmérést végzett regisztrált szavazók körében. 9 pontot nyert a választás előtt végzett kutatáshoz képest.

]]>POLITICO]]>

Dühödt cikkében az amerikai portál európai kiadása Az új Putyin-koalíció címmel azt írja,ismét őrült szerencséje van Putyin orosz elnöknek, amiért meglepetésre Francois Fillon futott be elsőként vasárnap a konzervatívok előválasztásán, mert ő a leginkább Putyin-barát a sok Putyin-barát francia vezető politikusok között. A „Putyin-koalíció” felsorolásában (arcképek mellékelve) ott van Orbán Viktor is.

*             *             *

Mihail Hodorkovszkíj orosz milliárdos, aki több évet töltött börtönben sikkasztás és egyéb vádak miatt, ]]>felszólította a Nyugatot]]>, hagyjon fel azzal, hogy „oly szépen bánik Putyinnal” és „kezelje úgy, mint egy banditát”. Putyin 2013-ban adott kegyelmet a volt oligarchának, aki Nyugatra távozott. (A New York Times bíróság elé állításakor antiszemitizmust vetett a Kreml szemére.)

]]>CONSORTIUM NEWS]]>

Robert Parry, az igen tekintélyes amerikai tényfeltáró újságíró a független amerikai portálon A New York Times internet cenzúrát akar címmel arról ír, a lap vasárnapi szerkesztőségi állásfoglalásában követelte, hogy az internet blokkolja azt, amit „álhíreknek” nevez, miközben e lap figyelmen kívül hagyja saját hamis híreit. Mint például azt, hogy Trumpot Putyin orosz elnök rángatja. Ami szintén mindenfajta bizonyíték nélküli, McCarthyista vád. Vagy mint amikor 2002-ben azt állította, Irán alumínium csöveket vásárol atomprogramja újra indítására.

]]>KONJUNKTION INFO]]>

A fősodratú médiának a bunkósbotja eddig az „összeesküvés-elmélet” vád volt, amit most átcserél az „álhírek” bunkósbotjára.

]]>NORBERT HAERING]]>

A washingtoni székhelyű, igen befolyásos (Bilderberg bűzt árasztó) Atlanti Tanács feketelistát készített azokról, akiket Németországban a Kreml trójai falovainak tart.  A tanulmány teljes terjedelmében itt érhető el: ]]>http://www.atlanticcouncil.org/images/publications/The_Kremlins_Trojan_Horses_web_1116.pdf]]>

Trójai faló Sigmar Gabriel alkancellár, gazdasági miniszter, Sahra Wagenknecht, a Die Linke (Baloldal) parlamenti frakcióvezetőnője, két AfD (Alternatíva Németországért) politikus is.

]]>RUSSIA TODAY]]>

A brit Henry Jackson Társaság nevű agytröszt 17 oldalas dokumentumot publikált „Putyin hasznos idiótái” címmel, amely sürget arra, hogy nevezzék meg azokat a brit politikusokat és közéleti személyiségeket, akik Moszkva emberei és a Nyugat ellenségei. Ilyennek nevezi a dokumentum például Nigel Farage-t, a brit UKIP elnökét, aki a Brexit győzelmében játszott nagy szerepet és Trump barátja.

]]>TASS]]>

Putyin orosz elnök kijelentette, az, hogy Szaakasvili volt grúz elnököt Ogyessza kormányzójává választották, az ukránok arcul köpése. Kijev 2015-ben adott neki ukrán állampolgárságot. Mihail Szaakasvili a korrupcióra hivatkozva vált meg kormányzói tisztségétől. Miközben a grúz hatóságok kiadatását követelik Ukrajnától.

]]>UNSER MITTELEUROPA]]>

A radikális, független német portál cikkét azzal kezdi, hogy Európában pontosan olyan migránsszármazékok követtek el terrorcselekményeket, akik gazdag családból valók és jól integráltak. „Ha a Nyugat nem hajlandó megérteni ezen terroristák gyűlöletének valódi forrásait, hanem olyan hamis okokat keresgél, mint a szegénység, akkor az ellenünk folytatott háborút nem nyerheti meg”.

]]>TIME]]>

„Az év embere” versenyben az olvasói ajánlások tükrében szinte holtversenyben Julian Assange, a WikiLeaks alapítója és Donald Trump vezet.

]]>HAARETZ]]>

James Mattis nyugállományú amerikai haditengerészeti tábornok az egyik fő esélyes Trump elnök védelmi miniszteri posztjára. Az angol nyelvű izraeli lap arra figyelmeztet, hogy a „veszett kutyaként” is ismert Matt is egy biztonsági fórumon Izraelt bírálta illegális telepépítésért a megszállt palesztin  területeken, és azt mondta, ezzel apartheid állam alakul ki.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Polgárjogi csoportok szólítják fel Trumpot, hogy határolódjon el az „alt-right” rasszizmusától címmel ír a lap arról, hogy a megválasztott elnök az „alt-right” néven ismert rasszista, antiszemita, stb. jobboldal gyűlöletét szítja kijelentéseivel és – sürgeti őt több gyűlöletleső szervezet – nem is ítéli el őket. Richard B. Spencer, az „alt-right” mozgalom „arca” még olyanokat is rikkantott, hogy „Heil győzelem!”.

]]>MONDOWEISS]]>

Philip Weiss, az amerikai portál főszerkesztője hosszú, adatolt elemzésében utasítja vissza azt az állítást, hogy Trump elnökké választásával a zsidóknak félnivalójuk van az Egyesült Államokban. Amerikai zsidóként, írja, csak azt tapasztalja a zsidók Marc Zuckerbergtől, Stephen Spielbergen át Bob Dylanig az amerikai presztízshierarchia ranglétrájának tetején állnak.  Csak nem attól rettegnek az amerikai zsidók, hogy hegemóniájuk alkonya megkezdődött?

]]>THE REBEL]]>

Líbiában egy boltos majma letépte egy muzulmán lánynak a fejkendőjét, ami két, egymással már amúgy is háborúban álló törzs vad összecsapását eredményezte. 21 embert öltek meg és ötven sebesült meg. A kislány egy csoport iskolással ment el a bolt előtt, amikor a majom kiugrott és letépte a fejéről a kendőt.

]]>THE JERUSALEM POST]]>

A lap aggodalmát fejezi ki, amiért, veszi át a brit Daily Mail értesülését, az Egyesült Királyságban mind több „gyerek” radikalizálódik a „szélsőjobboldali vagy neonáci ideológiában, félelmet táplálva, hogy egy új ’Hitlerjugend’ alakul ki. Az egész országban már 300 (!) gyereket utaltak a Prevent (Megelőzés) nevű szervezethez az elmúlt évben,és ezek közül 16 gyerek 10 éves volt. A Prevent a radikalizálódás ellen küzd és meg próbálja akadályozni a polgárokat, hogy terroristák vagy terrorizmus támogatói legyenek. Ami még növeli a félelmet, Liverpool utcáin címkéket fedeztek fel, amelyek „Nácik által ellenőrzött területet” hirdetnek.

]]>EURACTIV]]>

Carl Dolan, a (Soros-támogatású) Transparency Internatonal EU-s részlege azt mondta, az EU-nak a korrupció ellen kell harcolnia, hogy megfékezze a terjedő populizmust.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Politika (1578) Történelem (14) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Sport (729) Tereb (138) Nagyvilág (1456) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2046) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (504) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Belföld (6) Mondom a magamét (5361) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>