Ma 2021 június 13. Antal, Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
lovas-istvan-fill-850x370.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 144. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az USA alelnöke: kibertámadást hajtunk végre Oroszország ellen.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Joe Biden amerikai alelnök elmondta az NBC amerikai téváhálózatnak, hogy a CIA kibertámadásokat tervez a Kreml ellen. Az amerikai kormány egy hete „minden bizonyíték nélkül”, hangsúlyozza a cikk, azzal vádolta Moszkvát, hogy kibertámadásokat hajtott végre Amerika ellen és Putyin áll a Demokrata Párt meghekkelt emailjei mögött. Biden nevetgélve mondta, „üzenetet fogunk küldeni”, hogy megértsék.

]]>RT]]>

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette: nő az USA agresszivitása; az Oroszország elleni kibertámadásokkal való fenyegetés példátlan. Hozzátette, tekintettel a rendkívül súlyos fenyegetések miatt „foganatosítanunk kell ellenlépéseket érdekeink védelmében… Az ilyen bizonytalanság az egész világnak veszélyes.”

*             *             *

A Wikileaks ma hozta ]]>nyilvánosságra]]> a nyolcadik email-csomagot, amelyet Clintonné kampányfőnöke, John Podesta rendszere meghekkelésével szereztek meg. 

 ]]>PROFIL]]>

A megkérdezettek szerint az osztrák népesség 74 %-a kevéssé van vagy egyáltalában nincs megelégedve a bécsi kormány munkájával. A felméréskor az azzal elégedetteknek a megkérdezettek 24 %-a mondta magát.

]]>JERUSALEM POST]]>

Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette – írja a munkáspárti képviselő posztján címmel a lap a Jeremy Corbyn által vezetetett Brit Munkáspárt újabb antiszemita botrányáról ír, ugyanis Andy Slack, a párt chesterfieldi tagja olyan rajzot tett közzé közösségi médiáján, amelyen egy horgas orrú, véres szájú izraeli katona látható ezzel a felirattal: „Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette”. Még az a mondat is szerepel a rajz alatt, hogy „Amit most a palesztin néppel tesznek, az PONTOSAN az, amit a világgal akarnak tenni”. A posztolás eredetileg a smoloko.com antiszemita portálon jelent meg és ezzel óvta az olvasót: „Ma egy palesztin gyerek, holnap már a te gyereked.”

]]>FRIA TIDER]]>

A 26 éves Camilla Sandeliust aggasztotta az, amit hazájában látott és „Gotlandi önkéntesek” néven facebook csoportot indított. A cél,  hogy önkéntesek hazakísérjenek nőket például egy kocsmázásból, mert sokszor erőszak éri őket. Ezután rámászott a sajtó, írja a radikális jobboldali svéd portál, Camillát rasszistának bélyegezve a helyi Full Gotland portálon és a svéd közszolgálati rádióban is. Azért nevezték rasszistának, mert megvédtek egy nőt, akit egy migránsbanda megerőszakolt. Elmondta, semmi bizonyíték nincs arra, hogy rasszista lenne ő vagy az embereket védő önkéntesek.

]]>DER STANDARD]]>

Ki nem választhatja a következő amerikai elnököt címen a lap arról ír, hogy az amerikai választási rendszerben alapvetően minden nagykorú állampolgárnak joga van választani. Csakhogy ez csupán elmélet. Ugyanis a választásra jogosultak 11 százalékának nincs személyi igazolványa, ami a választáson való részvételhez az USA számos helyén követelmény. Több mint egy tucat szövetségi államban a 2012-es elnökválasztáskor fényképes igazolványt kellett bemutatni a választásra történő regisztrációnál. Az ilyen okmány nélküliek legnagyobb része etnikai kisebbségek tagjai, 65 évnél idősebbek, 18 és 24 év közötti, kisjövedelműek. E csoportok állami igazolványhoz nem tudnak jutni, vagy annak megszerzése nehéz számukra. A személyi igazolvány ára államonként eltérő, de 80 és 150 dollár illetéket kell érte fizetni. Az USA-ban ugyanis a személyi igazolvány vagy az útlevél nem olyannyira természetes dolog, mint Ausztriában, írja a lap.

THE NEW YORK TIMES

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt külföldön támadják, de országában népszerű maradt annak ellenére, hogy gyilkoltatja a kábítószereseket, válogatottan durva szavakkal megy neki Obamának, az EU-nak, az ENSZ-főtitkárnak vagy a pápának. Duterte egyik rajongója, az énekes blogger Moha Usonnak – akinek a facebookon 4,2 millió követője van, tagalóg nyelven azt írta ki Duterte bírálóiról, hogy „A változás ellenségei”.

]]>MANILA TIMES]]>

A vezető Fülöp-szigeteki lap bangkoki keltezésű tudósításában azt írja, az elhunyt Bhumibol Adulyadej thaiföldi király a világ egyik leggazdagabb monarchiáját hagyja maga után, amely négyszer gazdagabb a brit királyi udvarnál. Vagyonát mintegy 59,4 milliárd dollárra becsülik.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1578) Flag gondolja (33) Történelem (14) Mondom a magamét (5361) Egészség (50) Életmód (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1456) Jobbegyenes (2046) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (255) Irodalmi kávéház (504) Kultúra (6) Autómánia (61) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Tereb (138) Gazdaság (657) Mozaik (83) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>