Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 124. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Clintonnének vége lehet – hála egy felvidéki magyarnak - Ő rögzítette azt, ahogyan az elnökjelölt összecsuklott – nem az amerikai média.

]]>THE GUARDIAN]]>

Hillary Clinton lemondta ma kezdődő kaliforniai útját, miután betegsége miatt távozott a 9/11-es megemlékezésről”, tudósít a brit lap Amerikából. Clintonné Kaliforniában pénzgyűjtő körutat tett volna. A lap egy elemzőt is idéz, aki szerint Clintonné számára a helyzet rosszabb sem lehet. Ezután rátér arra, hogy rosszullétét egy közelben álló ember vette fel. (A tűzoltó foglalkozású, felvidéki Zdenek Gazdának és nem az amerikai sajtónak köszönhetjük, hogy Clintonnéból nagyon valószínűleg  nem lesz amerikai elnök, hacsak… lásd a Reuters-t lentebb.) Clintonné gyors távozása előtt másfél órát töltött el az elpusztult tornyok mellett. New York-i idő szerint 9:36-kor hagyta el az ottani emlékművet. Stábja 11:03-ig nem válaszolt a Guardian kérdésére, hogy mi történt vele. Egy biztonsági ember azt nyilatkozta, hogy segítség nélkül szállt be a rá váró kisbuszba. (Gazda mellékelt videója ennek pontosan az ellenkezőjét mutatja.) Amikor korábban Trump arról beszélt, hogy riválisa egészségügyileg alkalmatlan elnöki posztja betöltésére és állapota rosszabbodik, Clintonné kampánystábja azzal vágott vissza, hogy Trump összeesküvés-elméleteket gyárt.

]]>THE NEW YORK POST]]>

Hillary Clinton egészsége most aztán téma” címmel a lap arról ír, hogy gyönyörű volt az idő (28 C fok, 46 % páratartalommal) a 9/11-es megemlékezésnél, de valahogy Hillary Clinton ezt nem bírta és látható rossz állapotban távozott a „hőségérzet” miatt. A videó mutatja, hogy amikor be akart szállni a kisbuszba, majdnem összecsuklott és csak az ott állók támogatásával tudott beülni. „Sokat mondó az is, hogy személyzete nem értesítette a sajtót”. Az, hogy bement lánya, Chelsea közeli lakásába, majd 90 perc múlva onnan rövid sétára távozott, semmit nem változtat a helyzeten. „Nem csináltunk nagy ügyet abból, hogy Clintonnét köhögési roham fogta el a múlt héten, de most már az is zavaró.” A lap ezután felsorolja memóriazavarait és azt, hogy kínosan kerülte sajtókonferenciák tartását több mint 9 hónapon át, nyilván kérdésektől tartva.

]]>REUTERS]]>

Szélesedik Trump előtt a Fehér Ház felé vezető út, jelenti a brit távirati iroda New Yorkból, de Clintonnénak még mindig 83 %-os az esélye a nyerésre, mert a választási testületben („Electoral College”) átlagosan 47 szavazattal vezet és ez a testület dönti el, hogy ki legyen az elnök. (Az Egyesült Államok a világ egyetlen demokráciája, ahol nem a nép szavazatának aránya dönti el, hogy ki legyen elnök, hanem az Electoral College tagjai.)

]]>THE WASHINGTON POST]]>

A fővárosi lap igen sok cikkben foglalkozik Clintonné rosszullétével. Ebben azt írja, Trump szándékosan totálisan hallgat riválisa rosszullétéről. Nyilván azért, nehogy Clintonnéék azzal vádolják, hogy meglovagolja az ügyet és így hagyja, hadd magyarázkodjon.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Tüdőgyulladással és dehidratációval kezelik Clintonnét, idézi orvosát az elnökjelölt rosszullétét ismertető cikkében a vezető amerikai lap.

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

Hillary Clinton tüdőgyulladása megrázza az elnöki versenyt” címmel írt cikket a témában a lap.

]]>DER SPIEGEL]]>

Eddigi cikkeiben a  Merkel iránti izzó szeretetével azonos,  Clintonné irányában mutatott imádatot tanúsító vezető német hírportál nagyon erősen aggódik a demokratapárti elnökjelölt asszony tegnapi fizikai összecsuklása miatt. A 9/11-es ceremóniával foglalkozó tudósításának összefoglalója sem ténnyel, hanem egy kérdőmondattal kezdődik, majd magyarázkodásokba torkol: „Vajon az egészség magánügy? Az amerikai elnökválasztás jelöltjeinél nem. Hillary Clinton a 9/11es megemlékezésen összecsuklott. Ez lehet választási téma”. A cikk maga hasonló filozófálással kezdődik: „Aki az USA elnöke szeretne lenni, az a világ leghatalmasabb hivatalát akarja – és ennek megfelelően kemények a követelmények. Ékesszólónak, intelligensnek, tapasztaltnak, államfői alkatnak kell lennie – és egészségileg is csúcsteljesítményt kell nyújtania”. De … (és ekkor jön végre az, ami történt). A cikk meggondolatlanul egy linket ad egy korábbi cikkére, amely Clintonné „állítólagos” egészségügyi problémáit taglalókat egyebek között „összeesküvési elméleteket” gyártókként is támadta.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

USA: Hillary Clinton jelöltsége megrogyott” címen a független német portál kiemeli, a Washington Post most először tette fel a kérdést, vajon Clintonné egészsége lehetővé teszi-e, hogy elnök legyen. A cikk megemlíti, még öt nappal ezelőtt a „tekintélyes” publicista, Chris Cillizza azt követelte, hogy fejezzék be a vitát Hillary Clinton egészségi állapotáról. Vasárnap viszont már azt írta, hogy „Clintonné egészségi állapota az elnökválasztási kampány valódi témájává vált”.

]]>INFOWARS]]>

Julien Assange, a WikiLeaks társalapítója bejelentette, az amerikai elnökválasztás előtt akár 100 000 olyan dokumentumot is közzé tehetnek, amelyek elpusztíthatják Clintonné esélyeit, idézi őt a független amerikai hírportál.

]]>SALZBURGER NACHRICHTEN]]>

Az osztrák lap szerint vasárnap eldöntötték, hogy kitűzzék a megismételt osztrák elnökválasztás második fordulójának céldátumát, ami november 27, de ha az bukik, akkor december 4-e a végső dátum. A késlekedés oka a választási kártyákat tartalmazó hibás borítékok, amelyekből egyebek között a tartalom is kieshet.

]]>DER STANDARD]]>

Athénben három spanyol tűzoltót akár egyenként 10 év börtönre is ítélhetnek, mert a görög Leszbosz szigete mellett hajótörött menekülteket mentettek ki. Január 14-én tartóztatták le őket, írja az osztrák lap. Menekültmentési célból voltak a tengeren.

]]>FOCUS]]>

Diether Dehm, a német Baloldal parlamenti képviselője autóval egy afrikai menekültet csempészett Németországba Olaszországból, jelenti a német jobboldali hetilap a Bild am Sonntag bulvárlap alapján. A határnál az afrikait nem regisztrálták.

]]>BOULEVARD VOLTAIRE]]>

A 2,8 millió lakosú angliai Birmingham városában a rendőrség engedélyezni kívánja a rendőrnőknek a burka viselését, írja hatalmas felháborodással a független francia portál.

]]>THE TIMES]]>

A brit lap szerint csak a bolondok teszik túl magukat azon, hogy a magyarok és lengyelek náci díszmenetben masíroznak 1933 felé. A cikk elején Orbán Viktort idézi, aki kijelentette, a Brexit fantasztikus lehetőség arra, hogy kulturális ellenforradalom induljon. (A lap arról nem ír, hogy a budapesti kormány a koncentrációs táborokat Kehidakustányon vagy Sopron mellett kezdte kialakítani.) Orbánék alakítják az illiberális rendet, írja. Plusz miattuk összeomolhat az Európai Unió és az 1945 utáni békés világrend. (Csak.)

]]>THE BOSTON GLOBE]]>

Rachele G. Cohen, az amerikai lap szerkesztőségi oldalának főszerkesztője „Magyarország elfelejti a holokauszt tanulságait” címmel a magyarországi menekülthelyzetről ír. 

]]>NEUE ZÜRCHER ZEITUNG]]>

A vezető svájci lap arról tudósít, hogy Orbán Viktor Juncker európai bizottsági és Martin Schulz európai parlamenti elnököt „nihilistának” nevezte.

]]>BASLER ZEITUNG]]>

A svájci lap egy emberjogi aktivista „élményeit” ismerteti a szíriai Aleppóból. Elmondta, az ostromlott város lakóinak még a bombázásoknál és harcoknál is nagyobb szenvedést okoz a Szíria elleni szankció és így az élelmiszerhiány.

]]>THE WASHINGTON POST]]>

Hatalmasat zuhant az Iszlám Államhoz áramló külföldi harcosok száma, ahogyan a terrorszervezet által megszállt területek csökkennek és ambíciói zsugorodtak. A csökkenés drámai méretű, írja a lap.

]]>TASS]]>

Finnországot, Norvégiát és Lettországot érintette a legrosszabbul az Oroszország elleni élelmiszer embargó. Két év alatt a finn élelmiszer export 24,5 %-kal csökkent emiatt. Finnország korábban élelmiszerének 20,9 %-át exportálta Oroszországba, jelenti az orosz hírügynökség.

]]>HAARETZ]]>

Az izraeli legfelsőbb bíróság elutasított egy törvénymódosítás elleni beadványokat, amely lehetővé teszi az éhségsztrájkoló palesztin rabok mesterséges táplálását. Az izraeli orvosok szövetségének elnöke korábban nyilvánosan kijelentette, ha a törvényt meghozzák, az orvosokat annak figyelmen kívül hagyására utasítják. Az indoklás szerint az éhségsztrájkoló nem átlag beteg, hanem olyan, aki szándékosan teszi ki magát veszélynek.

]]>DER SPIEGEL]]>

A német hetilap portálja lenácizta Frauke Petryt, az Alternatíva Németország párt társelnökét, mert a „hitler” nép-nemzeti fogalmat nácitlanítani akarja. A cikkben olyanokat ír, hogy a párt barna lében tocsog.

]]>RT]]>

Nagy-Britannia zsidó közössége fel van dúlva, amiért Yosef Mizrachi ultra-ortodox rabbi New Yorkból az Egyesült Királyságba utazik és ott terjeszteni akarja gyűlöletbeszédeit, mint azt, hogy a zsidók maguknak köszönhetik a holokausztot. Tavaly azt jelentette ki, hogy „csak 1 millió valódi zsidó” vesztette életét a nácik kezén és nem 6 millió.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (711) Tv fotel (65) Heti lámpás (319) Gasztronómia (539) Politika (1582) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Életmód (1) Vetítő (30) Jobbegyenes (2815) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Történelem (18) Mondom a magamét (7654) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Flag gondolja (36) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>