Ma 2020 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 121. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Osztrák muzulmán lány videón sürgeti liberális osztrákjait: “Szavazzatok Van der Bellenre!”

]]>INFO-DIREKT]]>

A független osztrák hírportál bemutat egy videót, amelyben egy fejkendős fiatal muszlim nő „Szálem alejkum” beköszöntéssel arra buzdít, hogy az október 2-i választásokon mindenki szavazzon a zöldpárti  „Van der Bellenre, az egyetlen emberre, aki jövőnket és  gyermekeink jövőjét szavatolni képes”. Ausztriában mintegy 600 000 muzulmán él.

]]>DER SPIEGEL]]>

A Horst Seehofer CSU-ja holnap és szombaton egy olyan dokumentumon dolgozik, mely tovább fogja feszíteni a húrt a kancellárral. E cikkről a portál ma reggeli köremailje azt írja, „Merkel vérnyomását nagyon meg fogja emelni”, majd „mérleget vonva” megjegyzi: „a CDU és a CSU ugyan testvérpártnak nevezik egymást, de már nyíltan nem érzik úgy, hogy egymással rokoni viszonyban lennének”. Az „Egyértelmű irány a bevándorlásnál: emberség, rend, korlát” című dokumentum egyebek között be akarja tiltatni a burkát, nem tűri a kettős állampolgárságot, nem akar vízumliberalizálást Törökországgal, évi 200 000 migránsban kívánja maximálni a befogadottakat, szigorú és hatékony beutazási ellenőrzést kíván létrehozni.

*             *             *

]]>Az]]> 1991 óta az SZDSZ sematikák szerint Budapestről a szélsőségektől folyamatosan rettegő Keno Verseck „Orbán kormánya: még keményebben a menekültek ellen: Magyarország ezzel is megbirkózik” címmel, ezúttal is Budapestről keltezett tudósítása a migránsellenes feliratokkal teleplakátolt Magyarországgal indul. Második bekezdése Léderer Tamással kezdődik, aki munkájába menet minden reggel e plakátoktól „sokkos” állapotba kerül és a spiegelesnek elmondja „…azért az tényleg nem kellene, hogy kormányunk egy ilyen alacsony és emberellenes szintet érjen el”. Léderer már 2015 nyarán is szégyellte magát az Orbán-kormány miatt „és arra is gondolt, hogy ennél sokkal rosszabb nem lehet. Tévedett.”A 43 éves Léderer pénzügyi tanácsadó Budapesten és nagyon aktív volt a Migration Aid Facebook-kezdeményezésen. Az irdatlan terjedelmű tudósítás vége felé felbukkan Nagy Tibor Attila politológus a Méltányosság Intézettől, aki elmondja, hogy a referendum mindenfajta jelentőség nélküli erőfitogtatás. Tudósítását Iványi Gábor „metodista lelkész” (akinek színes pályája egyik kevésbé idézett momentumáról így ír a Wikipedia: „]]>2008]]>-ban kapta meg az ]]>Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem]]> címzetes egyetemi tanár rendet.”) mondásával zárja: „Nagyon fájdalmas, hogy a keresztény, demokratikus és európai értékek nálunk már nem számítanak”.

]]>SPUTNIK]]>

A magyar kormány sajtóirodája elmondta az orosz távirati irodának, olvasható annak angol nyelvű portálján, hogy Magyarország nem hajlandó más uniós országokért felelősséget vállalni a migráció terén és nem viseli a következményeit azok kudarcáért és azért, hogy nem tartották be az uniós migrációs szabályokat, félresöpörve az Ausztria által beígért jogi eljárás megindítását. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter ugyanis azzal fenyegetett, hogy Budapestet beperli, ha az nem vesz tőle vissza migránsokat. Holott nekik ott kellett volna menedékkérelmüket benyújtaniuk, ahol először beléptek az EU-ba. A sajtóiroda hozzátette, „Magyarország nem tud és nem hajlandó felelősséget vállalni – vagy elszenvedni a következményeit – annak, hogy más tagállamok (Ausztria és Németország) kifejezetten lebeszéltek másokat a szabályok betartásáról”.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Igen élesen támadja a független német gazdasági-politikai hírportál Merkel kancellárnak a német parlamentben elmondott azon kijelentését, hogy „ha az igazságnál maradunk, akkor nyerünk”. Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy minden pártnak küzdenie kell a „populisták” ellen. Micsoda veszélyes dialektika ez, írja a lap, felemlegetve Merkel agitpropos múltját és feltéve a kérdést, valóban a németek Merkeltől az elmúlt években csak az igazságot hallották?

]]>NTV]]>

A német hírtévé osztrák forrásokra hivatkozva jelentette, hogy törik a fejüket a bajor CSU-ban, hogy szokás szerint meghívják-e Merkelt idei, novemberi pártkonferenciájukra. Meghívás a kancellárnak idáig még nem ment ki.

]]>LIBÉRATION]]>

Az ultraliberális francia napilap Florence La Bruyer-je (Várkonyi Tibor, a Népszava publicistájának, az Antall-korszak párizsi diplomatájának nagy barátja) bayerezik egyet „A rasszizmus kitüntetést érdemel” címmel. Főbb címszavak még: féreg, Olaszliszka, Magyar Nemzet.

]]>BFM TV]]>

A legnépszerűbb francia hírtévé bemutatja, amint Donald Trump republikánus elnökjelölt egy kaliforniai kampánybeszédében, arcán látható fájdalommal, kijelenti „Ez a Franciaország, már nem az a Franciaország”, hozzátéve, ez katasztrófa, elsőként említve a biztonságot és a terrorizmust.

]]> IRNA]]>

Annak kapcsán, hogy e héten zajlik Szaúd-Arábiában a nagy muzulmán zarándoklat, a Hadzs, és hogy idén irániak azon most először nem vesznek részt, amiért a múlt évben az ottani Minában 465 iráni vesztette életét, és a halottakkal együtt az élőket is buldózerrel szállították el, a holttesteket esetenként csak hónapokkal később átadva az iráni hatóságoknak, az iráni hírügynökség infografikákban is összefoglalta fontosabb jelentéseit. Ebből látható az is, hogy tavaly 65 ezer iráni zarándok vett részt a zarándoklaton.

]]>PRESS TV]]>

Ali Hamenei, Irán vallási vezetője fülsiketítőnek nevezte az emberjogi szervezetek és más országok csöndjét a múlt évi szaúd-arábiai zarándoklaton életüket vesztők ügyében. Hamenei ajatollah a szaúdi vezetőket „szégyenteleneknek” nevezte, amiért még bocsánatot sem kértek azon muszlim országoktól, amelyek polgárai életüket vesztették Minában.

IRNA

Az iráni hírügynökség arról tudósít, hogy Hamenei ajatollah ENSZ-vizsgálatot követel a Szaúd-Arábiában életüket vesztett iráni zarándokok ügyében.

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

Rodrigo Duterte gránátot hajított Washington Kína stratégiájába” címmel a globális amerikai lap arról ír, hogy a Fülöp-szigeteki vezető kirohanásai egy ázsiai szövetségestől jövő újabb fejfájást okoznak az amerikai kormánynak. A pápát is durván megbántó (katolikus) Duterte Obamát sértő obszcén nyelvezetű kirohanásával egyenértékű az, ahogyan az újonnan megválasztott elnök „első számú védelmezője és fegyverszállítója” viselkedik stratégiai szinten az Egyesült Államok Kína-politikájával szemben. Méghozzá meglepő időzítéssel, hiszen a kínai hadiflotta vonul fel a térségben. „Ez nem az első alkalom, hogy Amerikát egy szoros ázsiai szövetségese élén álló politikus bőszíti fel” Abe Sinzo japán miniszterelnök Obamának hatalmas fejfájást okozott, amikor elnöksége eleje felé meglátogatta a tokiói Jaszukuni temetőt, ahol vezető háborús bűnösök vannak eltemetve, ami feldühítette Kínát. De akkor Abét vissza kellett tartani, nehogy túlprovokálja Kínát, Dutertével viszont az ellenkező a helyzet: attól kell visszatartani, hogy ne legyen vele túl barátságos. Hiszen ő a hágai nemzetközi bíróságnak a Dél-Kínai-tengerre vonatkozó azon, csak Kínát elmarasztaló döntéseinek gyümölcseit arathatná le, amely pert elődje, Benigno Aquino III  indított az ottani szigetek ügyében. Duterte a jelek szerint nem tud mit kezdeni országa fantasztikus jogi győzelmével, stb.. (Az USA-nak 5 haditámaszpontja van Duterte-földön és a szuper népszerűen kezdő, a drogkereskedőket ígéretéhez hűen ezrével legyilkoltató elnök nem akar háborút Pekinggel a hágai döntés miatt.)

]]>GLOBAL NEWS]]>

Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt nyolc napos kínai látogatása után a kedveskedő „krumplicska” becenévvel ruházták fel vendéglátói, akikkel a kétoldalú kapcsolatok erősítéséről folytatott intenzív tárgyalásokat.

]]>CONSORTIUM NEWS]]>

Robert Parry ismert amerikai újságíró igen nagy terjedelmű elemzésében a vezető amerikai lap, a New York Times válságáról ír, amely egy Oroszország elleni háború neokonzervatív propagandalapjává vált, újsütetű McCarthyizmusba lavírozta bele magát,  képtelen összeesküvés elméleteket visszhangozva és elvesztve szakmai tartását. „A válság különösen akut, mivel a Washington Post, az ország másik vezető lapja szintén mélyen belesüllyedt a neokon táborba.” Amikor Oroszország ellen uszítva hozakodik elő összeesküvés elméleteivel, éppen csak a tényeket felejti el idézni. Sőt, már oda vetemedett, hogy az angol nyelvű orosz tévéhálózat egyik szlogenjét („Kérdezz többet!” ) is megtámadta, ami az újságíró szakma alfája és omegája.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Az angliai Oxford Egyetemen Ashton B. Carter amerikai „védelmi miniszter” Oroszországnak rohanva azzal vádolta Putyin elnököt, hogy egyértelműen alá akarja ásni a nemzetközi rendet és óvta attól, tartsa távol magát az amerikai választásoktól. Közölte, az FBI vizsgálja, hogy vajon Oroszország nyúlt-e bele az amerikai Demokratikus Nemzeti Bizottság számítógépes rendszerébe. A lap megjegyzi, Clintonné egyenes kapcsolatról beszélt a gyanított orosz tevékenység és riválisa, Trump között.

*             *             *

]]>A lap belerúg]]> László Petrába. A mai szám 8-ik oldalán jelent meg Palko Karasz cikke ezzel a címmel: „Bíróság elé viszik azt a nőt, aki menekülteket rúgott meg”. (A nyugati sajtó tele van László Petrával.)

]]>MOON OF ALABAMA]]>

A Washington Post számára rendkívül kínos két, egymással homlokegyenest ellentmondó cikkéből idéz a független amerikai portál. A WP augusztus 28-án azt írta, hogy Aleppóban a „lázadók” által uralt al-Szukkari városrészben a bombázások teljesen elpusztították az al-Kudsz kórházat, ami a humanitárius katasztrófát súlyosan fokozza. Ma, szeptember 8-án pedig azt írta, hogy a szíriai kormányerők klórt tartalmazó bombát dobtak le és ennek következtében e kórház jelentette, 46 beteget kezelnek benne.

]]>PROFIL]]>

Igen terjedelmes cikkben foglalkozik az osztrák balliberális hetilap azzal, hogy immár Zbigniew Brzezinski volt elnöki tanácsadó is beszállt azok közé, akik az amerikai világuralom végét jósolják. Azok lázadnak Amerika ellen, akiket imperialista politikájával leigázott. És ennek a világuralmi politikának a kidolgozója éppen Brzezinski volt.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Belföld (5) Irodalmi kávéház (490) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Sport (729) Gazdaság (652) Életmód (1) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Heti lámpás (243) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1452) Történelem (14) Politika (1571) Mondom a magamét (4816) Jobbegyenes (1855) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>