Ma 2020 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: „A magyar kormány Sorost megcélzó jogszabályokat terjeszt be”

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A fenti címmel ír a nem George Sorossal rokonszenvező portál arról, hogy mi várható e héten Magyarországon a civil szervezetek működését megfékező jogszabályokat illetően.

]]>LIFEZETTE]]>

A cikk második bekezdése emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tavaly decemberben bejelentette: 2017 lesz „George Sorosnak és az általa jelképesen képviselt erők kiszorításának éve”.

„Úgy tűnik, hogy Orbán jóslatát be kívánja teljesíteni”, teszi hozzá a portál.

„Minden nemzet ki akarja szorítani Sorost”, mondta ekkor, hozzátéve: „Ez látható már Európában. Azt vizsgálják, honnan származnak a pénzek, milyen hírszerzői kapcsolatok vannak, és milyen civil szervezetek milyen érdekeket képviselnek”, jelentette ki.

Hétfőn Kovács Zoltán kormányszóvivő egyes civil szervezeteket „külföldi pénzeken finanszírozott külföldi ügynököknek” nevezett. Januárban Németh Szilárd, a kormányzó Fidesz alelnöke kijelentette, hogy Soros alapítványai és aktivista csoportjainak hálózatát „ki kell söpörni Magyarországról”.

Magyarország, folytatódik a cikk, nem az egyetlen európai ország, ahol Soros befolyása ellen harcolnak. Januárban Macedóniában megindították a Stop Operation Soros (SOS) nevű hadműveletet. (Operation = hadművelet angolul ilyen összefüggésben, bármennyire is igyekszik ezt tompítani a hazai média.)

Nikola Srbov, az SOS alapítója elmagyarázta a csoport motivációját:

„Tanúi voltunk az egész civil szektor átvételének és eszközként való használatának ahhoz, hogy egyetlen politikai párt céljait szolgálja. Ez elfogadhatatlan és ellene megy a polgári szerveződés elveinek”. Soros szervezetei erőszakos folyamatokat támogattak Macedóniában.

Nikola Gruevski volt macedón miniszterelnök decemberben hívott fel Macedónia „Sorostalanítására”. Kijelentette: a rendelkezésre álló pénzeket és az emberi erőforrásokat tekintve Sorosé a világ legnagyobb hatalmú alapítványa. Hozzátette, „egy idő után egész intézményeket, minisztériumokat, talán kormányokat és hírszerző szolgálataikat fertőzik meg nézetei és ideológiája”.

A beszámoló ezt követően ismerteti, milyen hasonló, Sorost kiszorító erőfeszítések vannak folyamatban Lengyelországban és Romániában, de ugyanilyenek indultak Bulgáriában és Szlovákiában is.

„Soros a gonoszt finanszírozza, és soha nem tett eddig semmi jót ezért az országért”, mondta például a román Liviu Dragnea.

A cikk végül idézi Brad Blakeman amerikai republikánus stratégát, aki kijelentette, Soros „egy csomó hálót fonó pók”.

Lovas István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Nagyvilág (1452) Autómánia (61) Belföld (5) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Életmód (1) Heti lámpás (246) Irodalmi kávéház (492) Tereb (140) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Sport (729) Politika (1571) Gazdaság (655) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1907) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Mondom a magamét (4937)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>