Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
Felborulhat Morales elmélete

Felborulhat Morales elmélete

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Arra még nincs bizonyíték, hogy Evo Morales bolíviai elnök állt volna Rózsa-Flores Eduardo és társai célkeresztjében, de az már elhangzott, hogy a csoport éppen az államfővel szembehelyezkedő politikusokra vadászott. A Rózsa-Flores mellett lelőtt Magyarosi Árpád holtteste még nem érkezett meg Magyarországra.

Nem bizonyos még, hogy valóban Evo Morales bolíviai államfő meggyilkolására készült volna társaival a bolíviai–magyar–horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardo, de részben felszámolt csoportjának másféle terveit fedte fel a nekik fegyvereket szállító két férfi egyike, Juan Carlos Gueder Bruno.

Még a hét közepén vette őrizetbe kettejüket a bolíviai rendőrség. A La Pazban megjelenő La Razón napilap szerint Carlos Gueder sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Rózsa-Floresék a két ellenzéki vezetésű tartomány, Santa Cruz és Beni prefektusa, Rubén Costas, illetve Ernesto Suárez életét akarták kioltani.

A Morales parancsára bevetett kommandósok április 16-án a Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert, valamint őrizetbe vették a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt és Mario Tadic bolíviai–horvát állampolgárt. Időközben egy ugyancsak ellenzéki bolíviai képviselő kijelentette a La Razónnak, hogy Rózsa-Flores Eduardo és két társa nem tűzharcban halt meg, hanem kivégezték őket.

Pablo Benegas, a képviselőház Santa Cruzban vizsgáló különbizottságának tagja elmondta, nincsenek olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy tűzpárbaj lett volna az elit kommandósok és a feltételezett terrorista csoport tagjai között. Az öt szobából négyben voltak lövésnyomok, Mario Tadic szobája volt a kivétel.

A bizottság megtudta azt is, hogy legalább háromszor egy bizonyos Luis Hurtado fizette ki Rózsa-Flores szállodai számláit. Írországban már eltemették Michael Martin Dwyert, de Magyarosi Árpád holtteste még meg sem érkezett Magyarországra.

A férfi földi maradványai talán holnap jutnak el Ferihegyre, de a hazaszállításuk rendezése eddig is olyannyira körülményes volt, hogy még ez sem biztos.

Kristály Lehel , magyarhirlap.hu

Hozzászólások

remete
2016-01-28 13:27
Kedves Nóra, ezt azért nem kellett volna: Bau ( Bódog Asszony) sumer istennő volt, ezt hozták őseink ide és megtartották 4500 évig. Mi köze ennek a fényvalláshoz, akár Zoroaszter, akár Mani találta ki??????? Bődey Sándor

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Belföld (6) Kultúra (6) Mondom a magamét (5739) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (138) Vetítő (30) Történelem (14) Heti lámpás (255) Politika (1578) Egészség (50) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2166) Nagyvilág (1463) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Életmód (1) Irodalmi kávéház (509) Gazdaság (663)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>